Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Urfa'da Derin Kriz,Gözler ÇELİK'te

 


2007 genel seçimleri, 2010 referandum, 2011 genel seçimleri,

1 Kasım ve 7 Haziran 2015 genel seçimleri ve yerel seçimler....


Şanlıurfa, yukarıda sıraladığım tüm bu seçim süreçlerinde rengini belli etmiş, istikrardan ve Ak Parti'den taraf olmuş ve seçimlerde rekor düzeyde iktidara destek vermiştir.


Ak Parti hükümeti de bu desteği görmüş, Şanlıurfa'ya iki defa bakanlık vermiş ve bununla da kalmayıp, İl başkanlarını Ankara dışında bir ilk olarak Şanlıurfa'da toplamış, Başbakan ve kabine üyeleri Şanlıurfa'ya gelerek, İstiklal madalyasını kentimize teslim etmişlerdir.


Hatırlarsanız; dönemin başbakanın ve kabine üyelerinin ilimize geldiği gün yerel gazete ve internet sitelerimizde, "Başbakan sizden kebap beklemiyor!" diye kent yöneticilerimize seslenmiş, ve bu önemli ziyarette kente katkı sağlayacak projeleri hükümetin önüne koymalarını istemiştim. Tarihi fırsat, Sıra Geceleri ile düğün törenleri ile heba edilmesin demiştim.

Görünen o ki, biz dediklerimizle kalmışız!


Bunları anımsattıktan sonra, gelelim asıl yaraya...


Şanlıurfa milletvekili olarak meclise girdikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Faruk Çelik, hiç kuşkusuz bakanlığı boyunca Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yaptı.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP ) ve İŞKUR işveren desteklerinde Şanlıurfa'yı birinciliğe taşıdı. Türkiye genelinde TYÇP işçilerinin 1/3 ü Şanlıurfa'dan alındı. Yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlandı.


Peki bu yıl TYÇP uygulamasında Şanlıurfa'ya ayrılan sayı ne kadar? Sıkı durun! Yaklaşık 1300 kişi.



İşte dananın kuyruğu tam da burada kopuyor. Geçtiğimiz yıllardaki 10 bin kişilik iş, şimdi bin 300 kişiyle sınırlanınca 8 bin 700 kişi işsiz kalıyor. Başka bir deyişle 8 bin 700 aile açıkta kalıyor.



TYÇP kapsamında işe yerleştirilen 10 bin kişi, şimdi bin 300 kişiyle sınırlandırılan işlere yerleşebilmek için birbirleriyle yarışıyor. Kimi milletvekililerinden, kimisi belediye başkanlarından, kimisi de il ve ilçe yönetiminden kendisine referans bulma arayışında. Bir umutla çalmadık kapı bırakmıyorlar. Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, Sivil toplum kuruluşu başkanları, yöneticileri, hatta gazeteciler bile aranıyor. İşe yerleştirilmek için aracı olmaları isteniyor.

Türkiye'nin en çok işsizini barından iki kentten biri olan Şanlıurfa'da sadece 1300 kişi işe alınacak. Varın 10 binlerin içinden siz seçin....

Bu kişiler neye göre belirlenecek, geride kalanlara ne olacak? Sorun gerçekten de çok büyük.



İşe yerleştirilecekler için kendi yakınlarına referans olan siyasiler arasında da derin bir krizin yaşanacağı ortada. "Onun verdiği isimler alındı, benimkiler neden alınmadı" tartışmalarının yaşanması sürpriz olmayacaktır.



Her halükarda gözler Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e çevrilmiş durumda.



Bakalım bu sorun çözülebilecek mi?

Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2016 16:18

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024