Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFA'DAN BİR ÖMER GEÇTİ...

 

2000 yılında Urfa'ya atandı..Gerçi biz tanışmakta geç kaldık ,geç tanıdık ama tanıyamama ihtimalini düşününce şükrettik.Tanıdıktan sonra anladımki 44 yıllık eğitimci serüvenimde gıpta ile baktığım feyiz aldığım nadir eğitimci ve yöneticilerden biri.

Urfa'lı değildi...Maraş'ın Afşin ilçesinden.Ama Urfa'nın değerlerine eğitimine birçok Urfalıdan fazla sahip çıktı katkı sağladı.

Adam gibi adam deyimini üstüne biçilmiş şık bir takım gibi taşıdı.Yalnız kalitesi değil liyakatı ve becerisiyle yüzlerce eğitimciye binlerce yöneticiye rehber oldu,kimin ayağı taşa takılsa soluğu yanında aldı ,hocam şunu nasıl yapalım diye başlayan hiçbir sorun onda yanıtsız kalmadı.

Elbet vardı bir dünya görüşü ,ama bulaştırmadı işine kim girse kapıdan yaratılmışların en şereflisi olduğunu bildi ,Ömer gibi yaşamaya çalıştı, taptığı hakkın emri olan, hakkı hep teslim etmeye çalıştı.Bir çok koltuk sahibinin sırtında duran Ata'nın posterini indirip kapısını ardına kadar açıp seccade serdiği dönemlerde ,ne zaman hakkın huzuruna çıkma vakti gelse kapısını arkadan kilitleyip yaptı ibadetini ancak çok yakın olanlar bilir.Biri ne zaman ağzına gıybete bulaştırsa sözünü kesti konu değişti.

Akçeli işlerle hiç işi olmadı para görse yerde karşı kaldırıma geçerdi.Devletin bir çok kademesinde görev yaptı ama kimse toz konduramadı kesip attığı tırnağa bile.Hiç kimsenin yada hiçbir hükümetin adamı olmadı ,devlet terbiyesi içinde sadece adam oldu.Oturduğu hiçbir koltuktan bir şey almadı her koltuğa değeri o kattı.

Haberi aldığım da çok üzüldüm herkesten helallik istemiş.sonradan öğrendim meğer eğitim uzmanı yapmışlar Ömer beyi, kendi kendime o zaten eğitim uzmanıydı diye düşündüm .Meğer mealen kızağa çekilmek demekmiş eğitim uzmanlığı ve başka birçok değerde onunla birlikte eğitim uzmanlığı adı altında kızağa çekilmiş.

Gelişmiş ülkelerde uzmanlar baş tacı edilirken bizde kızağa çekiliyormuş demek.Bu da ancak Türkiye'de olur.illaki birilerinin altına koltuk verebilmek adına yapıldıysa bu başka makamlar icat edip bu değerleri harcamasaydınız keşke onlar değil her defasında ülkem ve gençler kaybediyor.

Teşekkürler Ömer Bey...Urfa'ya Urfalıya yoldaş olduğun için ,sırdaş olduğun için, gönüldaş olduğun için Ömer'i en çok özlediğimiz zamanda bizlere Ömer i hatırlattığın için.

Hani RABBİM Kuran da emretmişti bize:’ İşte bunun için, artık sen onları davet et. Ve emrolunduğun gibi istikamet üzere (Allah'a doğru) ol. Ve onların heveslerine tâbî olma. Ve onlara de ki: “Allah'ın kitaptan indirdiği şeye îmân ettim. Ve sizin aranızda adil (adaletli) olmakla emrolundum. Allah, sizin de Rabbiniz bizim de Rabbimiz. Bizim amelimiz bize, sizin ameliniz size. Sizinle bizim aramızda bir huccet (çekişme) yoktur. Allah, bizi biraraya toplayacak. Ve dönüş, O'na (Allah'adır)

ŞURA -15

Hani RABBİM Kuran da emretmişti bize : ’Muhakkak ki Allah, emanetleri sahibine teslim etmenizi ve insanlar arasında hakemlik yaptığınız zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah, onunla (bununla) size ne güzel öğüt veriyor. Ve muhakkak ki Allah, en iyi işiten ve en iyi görendir

NİSA -58


Ömer bey helel olmasına olsun da hakkımız , senin gibi helal süt emmiş adamda ne hakkımız olur .varsa bir hak senindir, asıl sen helal et hakkını.

Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2014 11:45

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 5 Yorum Eklenmiştir.

hak nerede isimsiz

sayın sabri hocamız bahsettigin ömer hoacamız dediğin gibi devlet adamıdı.urfa için kayıp bir insan haksız olarak görevden alınan okul müdürlerine nerede görevine bağlı kişilerdi
21/12/2015 20:49

kıymet takipçi

hocam bahsettiğiniz kıymetli şahsiyeti tanımıyoruz ama mutlaka sizde böyle iz bıraktığına göre çok değerlidir RABBİM yardımcısı olsun
29/08/2014 09:01

gitmek enver

şairin dediği gibi giden değildir aslında kan landır terkeden gidende bu yüzden gitti zaten
28/08/2014 21:32

DEĞERLERİMİZ MUSTAFA

MALESEF GERÇEK DEĞERLERİN BİRLERİNE ADAM OLMAYANLARIN HARCANDIĞI ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ.RABBİMİN YANINDA HİÇ BİR İYİLİK YADA KÖTÜLÜK KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR İNŞALLAH.
28/08/2014 18:29

Altının Değerini Sarraf Anlar ismail

Sabri Amca Urfalıların kadirşinaslığını bu yazıyla gösterdiğin için Allah senden, Urfa'ya hizmet ettiği ve zorda kalana hep yol gösterdiği için de Halil Ömer Hocamdan razı olsun. Umarım gittiği yerde de hep kendisi gibi iyi insanlarla karşılaşır. Söylenecek her şeyi söyleşmişsin zaten. Sadece Ömer olduğu kadar aynı zamanda Halil(Dost) olduğu eklenebilir. Yüreğine ve kalemine sağlık...
28/08/2014 17:04

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024