Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Oğuz Kağan’ın Türklük Duası

 

Oğuz Kağan’ın Türklük Duası







Mensubu olmakla her zaman gurur duyduğumuz Türk milletinin tarihi dünya tarihi kadar eskidir ve Türk milletinin bir diğer özelliği de tarih boyunca hiç devletsiz kalmamasıdır. Hile ve desise ile Çinlilere esir düştükleri dönemlerden birinde Çin İmparatoru “Sakın zindanda ikiden fazla Türk’ü aynı hücre atmayın, üç Türk biraraya gelince devlet kurarlar” diyerek korkusunu itiraf etmiştir.



Dünyanın İslamiyetle şereflenmesinden asırlar önce, M.Ö. 234 yılında dünyaya gelen Oğuz Kağan (Mete) ile birlikte Türk tarihi yeniden şekillenmiştir. Büyük Hun İmparatorluğunu kuran Oğuz Kağan aynı zamanda dünyanın ilk düzenli ordusunu teşekkül ettirerek, orduda emir komuta zincirini (Hıyarerşik yapıyı) geliştirmiştir. Doğumundan itibaren birçok mucizeler gösteren Oğuz Kağan, dünya üzerindeki milletlerin çoğunluğunun putlara taptığı dönemde Tanrı’ya olan inancını ilan etmiş ve puta tapanlara hiçbir zaman acımamıştır. 116 yıllık hükümdarlığının 75 yılını savaş meydanlarında geçiren ve Türk töresini disiplin, adalet, ahlak ve millete hizmet esası üzerine inşaa eden Oğuz Kağan’ın aşağıda okuyacağınız “Türklük Duası”na buyurun hep birlikte “amin” diyelim;



Ulu Tanrım



Sen Türk’ü ve Türk Yurtlarını koru!..



Düşman şerrinden sakla! Türk'ü yiğitlikte daim et! Türk'ü erlik davasıyla yaşat! Türk'ü gerçekçi yap! Türk'ün gönlüne herşeyden önce, hatta kursağına ekmek koymadan evvel Türk'lük sevgisini koy! Türk'ü ideal ile yaşat ve ideali hakikat yapmaya çalışsınlar! Törelerini canları gibi saklat! Türk'e zevk ve rahat verme! Bilakis zahmete alıştır! Zahmetle yürekleri, bedenleri demir olsun! Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti verirsin! Türk'ü faal, cevval edersin. Türk'e değişmez bir seciye ver! Zamanla seciyesi değişmesin, sade tekemmülle tadilat görsün!



Ulu Tanrım,



Milli kuvvet, namus, ahlak, azim, sebat, ideal, Türkçülük ruhu, yurtseverlik, ilim, sanat teşkilatı, intizam, beden kuvveti ve zenginlik ile hasıl olduğundan; Türk'e bunları ver! Türk'ten hırsız, namussuz türerse hemen kahret! Türk'e benlik, hem de yüksek bir benlik ver! Türk nefsine itimat sahibi olsun! Türk'ü muhakemeli, ciddi adam olarak yarat! Hissiyatına kapılıp, öfke ile ayaklanmasın! Birden barut gibi parlamasın! Daima soğuk kanlı olsun! Türk'ü her milletten cesur yarat! Türk öç almayı asla unutmasın.



Ulu Tanrım,



Namussuz bir tek Türk yaratacağına, dünyayı yık daha iyi! Ne kadar korkak Türk varsa hepsini helak et! Türk herşeyi mukayese etsin! Yalnız akıl ve mantık denen şeylere bırakma onu! Sabırlı, derde dayanıklı olsun! İradesi çelik gibi olsun! Dönek Türk yaratma! Türk'leri maymun iştahlı yapma! Türk daima ihtiyatla adım atsın! Kimsenin tatlı diline inanmasın!



Çalışma zekâdan üstün bir kıymet olduğundan, Tanrım, sen Türk'ü çalışkan et! Türk'ün ömrü çalışma ile geçsin! Ona daima çalışma aşkı ver! Hele elbirliği ile çalışmayı adet etsin! Tembel Türk'ü hemen öldür! Türk'e her milletinkinden üstün zeka ver! Zeka ve çalışma; ikisi bir arada olunca Türk'ün önünde durulmaz! Milli büyüklügün tek şartı yüksek ideal, buna alışmak için de yüksek ahlak, fedakarlık ve sebat lazım olduğundan Türkleri ahlaklı, sebatlı ve fedai kıl!



Tanrım, Türkleri sen kendi elinle birleştir ve herseyden evvel ruhları birleşsin! Onları tek bir kafa gibi birleştirici kültür sahibi et! Türk'ü töresine sadık kıl, Tanrı! Türk budunu: Biliniz ki atalar töresi asırların tecrübesi ile husule gelmiş büyük bir hikmettir. Tanrı beni töreye dokunmaktan ve dokundurmaktan sakladı ve saklasın!



Ulu Tanrım,



Türk milletini lafçı değil, elinden iş gelir insanlar et! Bir sey söylemek vazife yapmak değildir. Onu fiilen yapmak ve yaptırmanın vazife olduğunu beyinlere sok!



Ulu Tanrım,



Sana hepsinden çok yalvardığım şudur: Türk'ü dalkavukluktan kurtar! Dalkavukluk ve emsali vasıtalara zengin olmaktan koru! Türk'e kötü para hırsı verme! Dalkavukları yok et!



Ulu Tanrım



Türk aile, töre ve disiplinini her şeyden evvel koru! Türk toprağında hürler yaşasın. Adaletten başka bir şey hüküm sürmesin! Sen Türk'e tabii şeylere tabiata karşı sevgi ver! Türk yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın!



Acunu (Dünya) yaratan güzel Tanrım,



Türk'e insaniyetten evvel Türk milletini düşündür. İnsanların insaniyet dedikleri şey, göz boyamak için icat edilmiş bir boyadır. İnsaniyet maskesi taşıyan öyle milletler vardır ki maskelerinin altında canavarlar yaşar.



Tanrım, Türk'e sağlam, sürekli irade ver! Güçlüklerde, sabrını, tahammülünü aynı zamanda gayretini arttır! Ona esas seciye olarak vazife muhabbeti ve mesuliyet duygusu ver! Mesuliyeti Türk yurdundan eksik etme! En büyük kuvvetin Türklük aşkı olduğunu Türk'e öğret!



Tanrım,



Türkçe konuşulan, Türk'e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar Türk'ün hükmü altında bırak !



Amin!

Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2017 08:19

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Amin Uğur Akıncı

Uzun zamandır okumamıştım hatırlattığın için teşekkürler değerli büyüğüm.
11/01/2017 19:27

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024