Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

"KRAL ÇIPLAK" DİYEMİYORUZ!

 

GÖSTERMELİK HAYAT...

Kral çıplak olduğu halde,Kral Çıplak Diyemiyoruz..!


Günlük yaşantımıza öyle bir yerleşmiş ki göstermelik hayat neyin gerçek neyin göstermelik olduğunu anlamakta zorlanıyoruz.


Artık; kim iyi, kim kötü, kim fakir, kim zengin, kim dindar, kim riyakâr, kim halkın hizmetçisi, kim halkı sömürüyor, kim yardım sever, kim üç kâğıtçı, kim dilenci, kim dilenmez dilenci, kim Vatansever, kim ihanet içersinde, kim haktan yana, kim batıldan yana, kim adam gibi adam, kim o kalıba girmiş bir adam,


Sırtını sıvazlayan mı, seni hep pof poflayan mı, her şeyine methiye düzüp seni olmadığın kadar göstermeye çalışan mı yoksa seni olduğun gibi gören yanlışında seni uyaran, nefsinin kabardığı zamanlarda seni frenleyen mi, acaba bunları yapanların hangisi iyi hangisi kötü. ?


Alın teri dökmeden, kendini hiç yormadan, başkasının sırtından geçinmeyi ve hiç burnu terlemeden bu Dünyada asalak olarak yaşamayı tercih eden mi yoksa gücünün yettiği kadar kendisinin ve bakmakla mükellef olduğu çoluk çocuğunun nafakasını sağlamaya çalışan ve sağlayamadığı zamanlarda da gururunu çiğnetmeyip, hiç kimseye el açmayan ve bunun karşılığı olarakta aç kalmayı göze alan mı, sizce bunların hangisi dilenci hangisi değildir?


Menfaati için anında kulvar değiştirenler solcuyken sağcı olanlar laikken milliyetçi, muhafazakar olanlar, göstermelik takkeli ve takunyalı olanlar ve bunun yanında; ibadetin sadece Allah rızası için olduğunu ve gösterişten uzak ibadetini yapmaya çalışan ve kimsenin beğenisine, takdirine ihtiyaç duymadan sadece Yaradan’ı düşünerek hayatını, yaşantısını idame edip Hak yolda yürümeye çalışanlar, sizce hangisi dindar hangisi riyakar?


Sade Vatandaşken halka hizmet etmek için bazı makamlara talip olanlar ve bu yoldayken küçükle küçük, büyükle büyük, fakirle fakir, zenginle zengin ve vaatlerinde hizmetçi olmayı, Vatansever olmayı, gecesini gündüzüne katıp bu yolda yürüyeceklerini söyleyenler, makam koltuğuna oturduktan sonra, ulaşılmaz olanlar, bütün Vatandaşlara değil sadece yandaşlarına, fakirleri tanımayıp sadece belli bir kitleye hizmet edenler, Devletin parasıyla ve imkânlarıyla vatandaşa ahkâm kesenler, sizce kim hizmetçi, kim sömürücü?


Bir zengin vardır fakire yardım ederken karşısındakinin insanlığını, gururunu incitmeden Dini ve insani görevini yapar. Kimisi de sırf gösteriş olsun, reklam olsun veya desinler havasına kapılarak karşısındakinin gururunu insanlığını çiğneyerek yardımını yapar, sizce hangisi yardımsever , hangisi benlik sever ?


Vatan, Millet ve Bayrak bir Ülkenin kutsalıdır. Bunları korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Bu duygularla canlarını, gözlerini kırpmadan feda edenler var. Bunun yanında bu kutsalları bölmek isteyenler, zalimlere taşeronluk yaparak bu Ülkede göz yaşı akıtanlar Atasının emaneti olan Ülkeyi bölmek, kardeşim diyen insanları öldürmek ve şehitlerin kanından rengini almış ay yıldızlı Bayrağa diklenenler vardır. Sizce kim Vatansever, kim ihanet içersindedir ?


Bu gibi sıfatlarla günlük yaşantımızın her saniyesinde her anında yaşıyor, duyuyor ve karşı karşıya geliyoruz bazen susuyor, bazen haykırıyor bazen de boyun eğiyoruz.


Yani kral çıplak olduğu halde kral çıplaktır diyemiyoruz. Bu ölümlü ve günleri sayılı Dünyada çalana hırsızsın, fırıldak olana üç kağıtçısın, duygu sömürüsü yapana yalancısın, yakınını bırakıp uzağındakilere reklam amacıyla el uzatanlara riyakarsın ve Atasını unutup yalakalara omuz verenlere vefasızsın, ve ihanet içersinde olanlara da hainsin diyebilmeliyiz. Bunları dersek karşımızdakilerde kendilerini toparlar ve belki ayılırlar en önemlisi belki ölümü hatırlar ve göstermelik hayattan gerçek hayata geçeriz.


Hiç olmazsa biz bu yalan Dünyadan Hak Dünyaya göç ederken başı dik ve adam gibi adam olarak göç ederiz.


ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN


SEVGİ VE SAYGILARIMLA

Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2016 10:48

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

menfaat işin içinde olunca ismail ipek

Sayın Toru doğru tespitlerinizin hepsine katılıyorum malesef son yıllarda burakrati memuru işçisi çiftçisi gazetecisi sözde stk ve sözde kanaat önderleri ayrıca bazı sözde din görevlileri dunya lik ikbal ve menfaat için dilsiz şeytan modundalar. ALLAH(c.c) sonumuzu hayr etsin.
11/06/2016 21:52

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024