Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KEŞKEM SEÇİM HER GÜN OLSA!

 


Son sözümü en başta söyleyeyim. İnanın 30 yıla yakın Gazetecilik yaşamımda belki de en kötü seçim sürecini yaşamaktayız.

Çünkü çarşı pazara baktığınızda bile göreceğini gerçek seçim havasının hiç olmaması.

AKP’nin seçim araçları da olmasa inanın 7 Haziran’da kimse sandık başına dahi gitmez! Neden? Çünkü seçim havasında değiliz de ondan.

Ama yaklaşan seçimin bir konuda hakkının vermek lazım.

Nedir mi?

Liderlerin halka, fakire, emekliye, esnafa, çiftçiye, öğrenciye ve memura yönelik ortaya atılan vaatler ve hükümetin bu noktada hayır ve hasenat içinde olması.

Liderlerden birisi ‘asgari ücret 5 bin TL olacak’ dedi. Bir ötekisi ‘Biz iktidar olduğumuzda asgari ücret net bin 500 TL olacak’ dedi. Bir başka lider ‘Biz asgari ücret bin 800 TL olacak’ dedi. Ve en son bir siyasi lider ise ‘asgari ücret bin 400 TL olacak’ dedi.

Muhalefetteki liderlerden bu yönde sesler yükselirken AKP’li Başbakan ve Bakanlar ise ‘bol keseden verilen vaatler’ olarak yorumladılar.

Ben sadece asgari ücret konusunu sizlerle paylaştım.

Mazotun litre fiyatı, dar gelirliye sahip çıkma, şehit aileleri, ucuz konut vaatleri, emeklinin maaşlarının iyileştirilmesi ve yılda iki maaş ikramiye, öğrenci burslarının iptali, YÖK’ün, Diyanetin tasfiyeleri, Devlet kurumlarının yeniden yapılandırılmaları ve daha neler? Neler?

İlginçtir Hükümet kanadından da bu vaatler uçuk ve gerçekleşmesi olanaksız vaatler olarak yorumlandı. Ekonominin yetersiz kalacağını, vaatlerin gerçekleştirilmesinin imkânsız olduğunun altı özenle çizildi.

Ama bir bakıyoruz ki, AKP hükümeti de bırakın vaat etmeyi, başladı gerçekleştirmeye. Bin TL altında olan borçlara af, çiftçiye ucuz mazot desteği, emekliye sıcak para dopingi, asgari ücreti iyileştirmeye yönelik adımların atılması, bedelli askerlik gibi tabir yerinde ise A’dan Z’ye her alanda her konuda maşallah blo bol vermeye başladı.

Çarşı pazarda seçim havası yok.

Ama liderlerin karşılıklı ‘yapacağız!’, ‘vereceğiz!’, ‘gerçekleştireceğiz!’ sözleri vatandaşın uzun zamandır gülmeyen yüzlerini güldürmeye başladı.

İşte bu nedenden dolayıdır ki, ben de ‘keşkem her gün seçim olsa!’ diyorum. Çünkü gerçek CUMHUR olan halkın sorunlarının, sıkıntılarının dört yılda, beş yılda bir dahi olsa hatırlanması çok hoş bir şey.

Yanılıyor muyum?



Yeniden buluşmak dileği ile..

Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2015 09:12

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024