Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

EN BÜYÜK SEVGİLİYE..

 

İnsanın İnsan Olası En Büyük İki Aşkı Vardır.Biri Allah Aşkı, diğeri Peygamber Aşkı.


Ne güzel demişti sahabi 'Anam babam sana feda olsun ya Resulallah'


Dünyanın ve insanların en şereflisi, sevgililerin en büyüğü dünyanın hayran kaldığı ve örnek aldığı şefaat önderi, ?slamın kurucusu, dillerin söyleyemediği, kalemlerin yazmakta aciz kaldığı en büyük insan Hz. Muhammed'tir (sav). Yaşantısı ve çektiği ızdıraplarla tüm hayatı boyunca insanlara nasihat ve tavsiye ile dolu, herkes kendi 'nefsi' derken, o herkesten fedakar hali ile 'Ümmeti ümmeti' dediği büyük peygamber, büyük rehber.


İnsanların dünyanın halifesi ilan edildiği mirac gecesinde, cennet ve cehennemi gören, Peygamberler ile buluşan, meleklerin dahi yakından göremediği ALLAH'ı (cc) görme fırsatı bulan büyük önderimiz Hz. Muhammed’tir.


ALLAH cc 'sen olmasaydın dünyayı yaratmazdım' dediği, ALLAH katında kabul edilen tek din ?slamiyettir, Peygamberlerin en büyüğü ve en sonuncusu, iki cihan serveri , işte o büyük insan bizim sevdamız ve üstün gördüğümüz bağımlılığımız, en büyük aşkımız Hz. Muhammed (sav)


Düşünüyorum da; iyi ki müslüman doğmuşuz. şayet müslüman olarak doğmasaydık, bir Çinli, bir Hindistanlı yada bir Yahudi olarak doğmuş olsaydık, acaba ?slamiyetle şereflenmek, Peygamber efendimizi tanımak nasip olur muydu? Bu sebeple her zaman rabbime sonsuz bir şekilde şükrediyor, iyiki müslüman olarak doğmuş, iyi ki Hz. Muhammed'in (sav) ümmeti olmuşum diyorum.


Çünkü bu duyguları yaşayabilmek için yurt dışında yaşayan insanların hayatlarından haberdar olmak, gayrımüslimlerin duygu ve düşüncelerini bilmek gerekmektedir.


Uzakdoğuya gidenler, dil ve din bağımızın, yemek kültürümüzün ve ezanımızın olmadığı bir yerde, inancımıza, camilerimize nasıl özlem duyulduğunu, kıblenin yönünü dahi bulmakta nasıl zorlanıldığını çok iyi bilirler. Yani ülkemizin kıymetini anlamak için bulunduğumuz yerin kıymetini bilmek için özlem ve sıkıntı çekmemiz lazım gelmektedir.


Bu yüzden yaşantısıyla bize bu değerleri kazandıran insana, bize tavsiyelerinde 'Kura-nı Kerim'e ve sünnetime sımsıkı sarıldıkça güvende olursunuz' diyen büyük insan Hz. Muhammed'e (Sav) aşığım.


Dünyaca Kabul Edilen 14 Şubat sevgililer günü bugün;


Belki tuhaf karşılayacaksınız ama 14 şubat sevgililer günü dolayısıyla aşağıdaki yazacağım duygu ve düşüncelerimi de bu günün diğer özel günler dugusuna yazdım. Umarım beğenirsiniz.



Güzel Yarime;


Sen aşkı dilinde mi yaşarsın yoksa kalbinde mi yaşarsın ey yar? Unutma ki dertsiz bir hayat, sıkıntısız bir aşk olmadığı gibi hayat sıkıntılarla doludur. Bazen suskun duruşun, bazen tatlı ve manalı ceylan gözlerin, ?şte o anlatılmayan bakışın anlatır hayatı.


Ey güzel yar; bilirsin ki büyük aşklar çilelidir, ızdıraplıdır ve bilirsin ki özlem ve hasret arttıkça aşklar büyür, hayaller süslenir ve hayat öyle bir güzel olur ki; kimse anlayamaz ey yar !


Sen bensizsin ben sensizim ama tek şey biliyorum ki sen her an benimlesin, nefesim gibi, yüreğim gibi. Bedenim benden uzak ama inanki sen kalbimdesin ve içimdesin ey yar !


Ta burdasın, dokunduğum yerdesin, aklımdasın, ömrümdesin yar !


Dilimde sakladığım ve hep gizlediğim bir şarkı, bir şiir gibisin ey yar!


Seni canımdan çok seviyorum.


Etrafım sessiz ve sensiz


Günlerin çile ve ısdırap doldu bensiz


Geçmiyor günler inan sensiz


Anladım ki hayat çekilmiyor ne sensiz ne de bensiz.


Sevginizi ve aşkınızı bir gün değil, bir ömür gösterin.


Herşey gönlünüce olsun sevgi ve saygılarımla.

Ekleme Tarihi: 15 Şubat 2014 11:15

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024