Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Maraş'lı KARDEŞ,Urfa'lı KALLEŞ Mİ?

 

MARAŞ'LI KARDEŞ URFA'LI KALLEŞMİ ?


Şu siyaset işi ne acayıp ve tuaf bir iştir, insanlar siyaset uğruna nasılda kutuplaşabiliyor, nasılda kıraldan fazla kıralcı olabiliyor? Kimisi sevgisinden kimisi idolojisinden kimisi ise şahsi menfatlerinden yana neler söylüyor neler...Malumunuz üzere seçim sttartı verildi partiler ve adaylar kendilerini tanıtmak projelerini halka tanıtmak amcıyla sahaya inmeye başladılar, bu gayet normal ve olağan bir durum... Olağan olmayan veya olmaması gereken şeyse partilerin siyasetçilerin ve adayların dışındaki aktörler bu aktörlerin bu seçim çalışmalarının içersinde olmaları ve alenen taraf olmaları sizcede tuaf degilmi geçen gün dikatimi çeken bir haber oldu... Bir kaç spor sevdalısı genç tarafından kurulan amatör bir spor kulübünün açılış organizasyonu küçük bir mitinge dönüştürüldü !!!!!...Eeee siyasetçinin de seçilebilmesi için sermayesi insanların oyunu alabilmekse Şanlıurfa büyük şehir belediyesine aday olan eski vali  Celalettin Güvenç de bu durumu fırsata dönüşdürüp bu açılış proğramına katılmış ,Güvenç'in bu proğrama katılmasınıda gayet normal karşılıyorum, fakat bu amatör spor kulübünün Şanlıurfa Muhacirler Derneğiyle her hangi bir bağlantısı olmamasına rağmen Muhacirler Dernek üyeleri ve Dernek başkanıda katılıyor ve birde bu açılış töreninde konuşma da yapıyor... Hadi bunuda anladık.. Fakat anlamadığm şey ,spordan ziyade daha farklı şeylerin konuşulması Urfanın kurtuluş mücadelesini konuşmak ve bu kurtuluş mücadelesinde Maraş'lı kardeşlerimizin Maraşı kurtardıktan sonra Urfa'ya yardıma geldiklerini söylemesi bir amatör spor kulübünün açılışıyla Urfanın kurtuluş mücadelesinin ne alakası var anlamakta güçlük çektim doğrusu... burada Maraşlı kardeşlerimizin Urfa kurtuluş mücadelesi sırasında Urfaya yardıma gelmeleri sözü beni bir anda urfa kurtuluş tarihini tekrar gözden geçirmeme neden oldu bir çok siteden araştırma yaptım fakat bu konuda en ufak bir bilgiye ulaşmadım gerçi böyle birşeyde olsaydı şahsen gocunmazdım .Şimdi gelelim gerçeklere demek ki spor bahane asıl gaye siyasi bir miting ve şuan Urfa'da tartışılan AK PARTİ'nin neden bir Urfalı adaya yer vermeyip de ilimizin valisi olan ve kendisi Maraşlı olan  Güvenç'e adaylık verilmesi Muhacirler Derneği de Maraşlı olduğundan muhacir kabul edip sahiplenme adına sayın Güvence destek verip ve Urfayı da Maraşlılar kurtardı diyerekten ,Maraşlı olan sayın Güvenç'i hoş gösterme çabası muhacir kardeşlerim bu tutum ve davranış yanılştır... Ben bu güne kadar Urfa'da muhacir ensar diye bir karşıtlık görmedim duymadım... Urfalı hiç bir zaman ilimize Maltaya'dan,Muş'tan, Mardinden ,Elazığdan, Karstan ,Bitlisten,Adıyamandan, ve daha nice yurdumun bir birinden güzel olan ilerinden göçüp ilimize ,Urfamıza yerleşen hiç bir kardeşimizi muhacir gözüyle bakmadı muhacir diye adlandırmadı ...Şairin dediği gibi "ben seni Urfa'da sevdim"... Evet ,biz sizleri Urfa'da sevdik, sizleri bizden bildik ve halende öylesiniz lütfen bu siyaset çekişmesi içersine yeni bir ayrılıkçı kavram koymayın.

Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2013 14:28

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 6 Yorum Eklenmiştir.

eline saglık.. aziz

sayın yazar eline sağlık..güzel yazmışsın..maraşlılar urfaya kurtuluş savaşında yardımmı etmiş.gülünür buna..maraşlıların meşhur sütçü imam önce maraşı kimlere peşkeş çekti bir onu öğrensinler.urfalıların onlardan alacağı yardım olamaz..son urfaspor maçında gördük maraşlıları..yazıklar olsunki urfaya layık görmüşler..
13/02/2014 21:22

AGZINA DİLİNE YÜREGİNE SAGLIK Mahmut BİLEN

İNANIN BU YAZIYI DEFALARCA OKUDUM COK HOSUMA GİTTİ HEPİMİZ URFALIYIZ URFAYA SAHİP CIKMALIYIZ
07/01/2014 11:11

HOŞ GÖRÜ MÜSLÜM COŞKUN

MEMLEKETE KENDİ GÖRÜP VE HİSSETTİKLERİ KATKI SUNMAYA ÇALIŞAN YAZAR KARDEŞİM- HEMŞEHRİM İSMAİL BEYE SAYGILAR. 1-GOOGLE ARAMA MOTORU BAZEN, SADECE SİBER ORTAMDAKİ YÜKLENENLERİ VEREBİLİR...ANCAK BELLİ BİR ATMOSFERDE KENDİLİĞİNDEN GELİŞİP HABER KONUSU HALİNE GETİRİLEN EKSİLTİLİ CÜMLE VE MONTAJIN DIŞINDAKİ BİLGİLERİ VEREMEYEBİLİR... ÖZELLİKLE BELLİ KONULARDA İLMEN YAKIN EYNEN YEKİN (RAHMETL BABAM DERDİ BELKİ YANLIŞ YAZIMDIR) ÖZELLİKLERİNDEN UZAKLAŞTIRABİLİR 2- DERNEK BAŞKANINI NE KADAR TANIDIĞINIZI BİLMİYORUM AMA 5.KUŞAKTIR AİLECEK Ş.URFADALAR VE DEDEMLE, DEDELERİ AĞRI ELEŞGİRTTEN GELME OLUP MARAŞLI DEĞİLLERDİR. 3- AMA SİZE ŞUNU ARZ EDEYİM 1992 YILINDA, ÜNİVERSİTELİ BİR KAÇ GENÇ TARAFI
27/12/2013 18:44

Kutlarım... Usta (F.Kürkçüoğlu

Yazınızı iki defa okudum..Sizin gibi ben de şaştım kaldım... Ben konuyu birinci ağızdan dinlememiştim...Siz yazmışsanız doğru kabul ediyorum...Sizi kutluyorum...Kurtuluşumuza gölge düşürmek isteyen zevatı da kınıyorum... Yazıklar olsun...Ama gene de bu yanlıştan daha doğrusu ayıptan geri döneceklerine inanıyorum..
26/12/2013 11:35

YAĞMURCULARRRRR ABUFATİH

2009 yerel seçilerinde fakıbabayı destekleyenler şimdi maraşlı oldular.Sözün bittigi insanın konuşmak istemedigi yorum yazmaya bile gerek yok bir toplum neye layıksa müstehakını bulur.
26/12/2013 11:08

Ellerine sağlık Bakır

Muhacırlar derneği Çok ayıp etmiş... Başbakan bile bu kadarını söylemeye cesaret edemezdi.....
25/12/2013 15:06

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024