Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

SORUN YİNE AYNI..

 

SORUN YİNE AYNI

Bu günkü mevzumuz, yine hep yazıp konuştuğumuz, hep anlattığımız, hep durmadan üzerinde kafa patlattığımız ve işin içinden bir türlü çıkamadığımız gibi daha bir diplere çekildiğimiz akıllı telefon kullanımı ve çocuklarımız. Aslında çocukların yanına bağımlı erişkinleri de katabiliriz artık. Sorun büyümeye devam ettikçe biz de yazmaya devam edeceğiz.



Hayatımız tuşlardan ibaret hale geldi kısa mesaj yazar gibi sesli harfleri yutarak konuşur olduk neredeyse. Yaşlısının, gencinin, çoluğunun çocuğunun elinde en pahalısından bir de sahiplerinden daha akıllı telefonlar var ve maalesef bu ailelerin çoğu ayın sonunu zor getirebiliyor.( Özenti hastalığının sonucudur bu durum da. Bir gün bu hususta da sohbet ederiz inşallah)



Eskiden bu savaşı ortaokul, lise öğrencilerine karşı açmıştık. Şimdiki tablo çok daha korkunç. İlkokulu, ana sınıfını geçin minicik bebelere acır olduk. Anneler babalar bebeklerini susturmak için kullanır hale geldi bu akıllı dostlarını.



Bilim dünyası bangır bangır bağırıyor radyasyon da radyasyon diye. Uyuduğunuz odada dahi bulundurmayınız diye haykırıyor. Bir de bakıyorsun çokbilmiş bir annemiz açmış klasik bir müzik ya da bildiğimiz ninnilerden birini, cep telefonunu çocuğun beşiğine bırakmış bebeğini uyutuyor. Hakikaten bu gidişle telefonla uyutmaya çalıştığımız çocuklarımız bütün ömürlerini uyuklayarak geçirecek gibi.



Ev gezmesine giden anne hoş geldin muhabbetinden sonra direk çocuğun eline ya tableti ya telefonu veriyor aksiyonu yüksek bir de oyun açıyor. Çocuğun varlığıyla yokluğu bir gibi. Zaten o çocuklarımız da hayatları boyunca bağımsız bir birey olacağa benzemiyorlar. Ama anne rahat ediyor sonuçta çocuğun arkasında koşturmuyor; çocuğu, diğer çocuklarla oynayıp sorun yaşamıyor. Bu çocukların ellerinden telefonu aldığınız zaman ne başka çocuklarla iletişim kurabiliyor ne de oyunlara katılabiliyor ne yazık ki.



Hep anne dedik ama babalar da aynı şekilde duyarsız davranıyor. İşten eve gelen baba, çocuğunu kucağına alıyor, telefonu da eline veriyor. Ne mi oluyor baba TV' deki dizisine, çocuk elindeki oyuna dalıp gidiyor ama aslında baba çocuğuyla vakit geçiriyordur kendince.



Şu mesajlaşma programları da birçok insanın hayatını mahvetti. Aile içinde gurup kurulmuş. Bir odadan diğerine mesajla konuşuyorlar. " ödevin bitti mi, dişini fırçalayıp uyu, kitap okumayı unutma sakın... Daha neler neler ."



İşin ilginç yanı da ne biliyor musunuz genellikle bu anne babalar da konuşurken çocuk eğitimi üzerine ihtisas yapmışcasına her şeyin iyisini de bilirler.



Bu arada birçok arkadaşımızın akıllı telefonlardan vazgeçmeme sebebi de çalıştıkları kurumlardaki tüm duyuruların, bilgilendirmelerin artık bu mesajlaşma programlarıyla yapılıyor olmasıymış. Bu da ilginç internetin kesilmesi halinde amir, memurla iletişim kuramayacak mı acaba? Ben tuşlu telefon kullanıyorsam akıllı telefon kullanmaya zorlanmam ne kadar makul?

Aman yanlış anlaşılmayalım bizim sorunumuz bu nimetlerden faydalanıp faydalanmama sorunu değil sadece kullanım sırasında genel değerlerimize saygı duyulsun istiyoruz. Bu işi ciddiyetle uygulayan kurum ve çalışanlarını tenzih ediyoruz. Sorun gecenin bir vaktinde kalkıp da çalışanına, sayfalar dolusu görevlendirme yapma nezaketsizliğini gösterendir ya da gerekli gereksiz her türlü paylaşımı yapan ya da yapılmasına müsaade edendir.



Neyse biz yine bağımlı hale getirmek için çaba sarf ettiğimiz yavrularımıza dönelim. Bazı uyanık çocuklar da ödev araştırması yapmak için telefonu alıp odasına gider. Tabi dikkatli veliler hemen yakalayıverir zaten böyle bilinçli velilerin çocukları da hile hurda yapmazlar. Saldım çayıra deyip Mevla'm kayıra diye söylenip duran velilerin çocukları da nerde, neyi araştırıp dururlar artık Allah bilir.



Teknolojinin her nimetinden faydalanmalıyız. Ama şu akıllı telefonlarla olan dostluğumuzu çok ilerletmemiz halinde bizim akıllar ne olur diye düşünmek de fayda var sanırım.



Sevgi ve huzurla kalın...

Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2018 09:41

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024