Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

İttifak mı, İhtilaf mı?

 

İttifak mı, İhtilaf mı?

Ülkemizin ekonomik açıdan kötü gidişatına dur demek, dış politikada alınan yanlış kararları revize etmek, kalıcı ve sağlam bir milli eğitim sistemi oturtmak, özelleştirmelerdeki yanlışlıkları düzeltmek, aselsan gibi stratejik kurumların satışlarını iptal etmek yani bir anlamda AKP hükümetinin el freni olmak üzere MHP bir seçim ittifakı teklif etti ve bu ittifak kabul gördü. Karşılıklı imzalanan protokolün YSK’na teslim edilmesiyle “Cumhur İttifakı” resmi bir anlam kazandı.

Ancak bu Cumhur İttifakının yansımalarını sahadaki seçim çalışmalarında göremedik. Daha doğrusu ittifakın MHP kanadında yazılı, görsel ve sesli her türlü propaganda da Cumhur İttifakı ibaresi en başta yer almakta iken, AKP kanadında hiçbir aday ittifaktan bahsetmiyor.

Urfa caddelerinde gezen MHP’ye ait onlarca seçim minibüsünün tamamının üzerinde “Cumhur İttifakı Millet Aklı” yazmakta iken, AKP araçlarında “Yaparsa Akparti Yapar” ibaresi yer almaktadır. Şimdi burada bir seçmen olarak diyorum ki; madem tek başınıza yapacak gücünüz vardı, neden bu ittifakı kabul ettiniz, ya da madem ittifak kurdunuz, protokol imzaladınız, neden protokole sadık kalmıyorsunuz!

AKP’nin genel merkezi ile taşra teşkilatı arasında bir iletişim kopukluğu, veya hiyerarşik yapısında bir aksaklık var.

AKP genel merkezi ile taşradaki teşkilat başkanları, belediye başkanları, milletvekili adayları hatta bakanları ihtilafa mı düştüler.

Hatta bir ilçe belediye başkanının sosyal medyada dolaşan videosunda, “Benim işe alıp, kadro verdiğim 30 işçi başka partilerle fingirdiyormuş (!) onları başka partiler benim elimden kurtaramaz, Vallahi ancak Allah’dan vahi gelirse kurtarır, onları eskisi gibi işsiz bırakmak benim namus borcumdur” dediği görülüyor.

AKP adaylarının yaptıkları konuşmalarda Cumhur İttifakı sözüne hiç rastlamadık.

Böyle bir ittifak varsa, bu ittifakın tarafları olur, ama sahada ter döken partilerden sadece MHP adayları ittifaktan bahsediyor. AKP adayları ittifak konusunu hiç dillendirmiyor. Bu demektir ki; AKP adayları sadece milletvekili seçilebilmek için uğraşıyorlar, Cumhurbaşkanının kazanıp kazanmaması umurlarında değil, ya da seçimlerden sonra meclisteki koltuk dağılımının nasıl olacağı, meclisin nasıl işleyeceği düşünülmüyor.

AKP adaylarının Cumhur İttifakı yokmuş gibi davranmalarının iki sebebi olabilir. Birincisi, MHP’yi sevmemeleri, içlerine sindirememeleri, ikincisi de kendi genel merkezlerini tanımamaları, genel merkezlerinin kararlarına uymamaları, başlarına buyruk hareket etmeleri…

Haa, tabi başka bir ihtimal de aklıma gelmiyor değil; AKP genel merkezi bu ittifak protokolüne imza attı ama, acaba bu ittifakı sadece MHP’nin güçlü olduğu illerde mi afişe ediyorlar.

Yani neresinden bakarsak bakalım, bir tarafta ittifak var, diğer tarafta ihtilaf var… Ve seçimlere de 19 gün var… Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi ve kendine çeki-düzen vermesi elzem hale gelmiştir. Böylece biline!

Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2018 09:44

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 3 Yorum Eklenmiştir.

Yoksa... Halil Çakır

Siteminizde haklısınız..Beklenen umulan katkı ve istenen mhp seçmen destegi bu ittifak için saha da gerçekleşmeyince U dönüşu de yapmış olabilirler..
08/06/2018 15:34

Reis rmuzlu okuyucumuza ADMİN

Yorumunuz teknik bir nedenden bize ulaşmamış olabilir.Yeniden yollarsanız yayınlanacaktır.ALİ ÇİZMECİOĞLU
08/06/2018 08:47

Yorum Reis

Beğenmediğiniz yorumlari yayinlamayacaksaniz yaziari nizi yoruma kapatin.3 gün once yazdigimiz yorum yayinlanmamiş halen
08/06/2018 00:02

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024