Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

HERKESİ BEKLERİZ

 

HERKESİ BEKLERİZ

Göbekli Tepe’ye, Ulucami’ye, Halfeti’ye, Karagül’e, Harran’a ve daha nicesine sahip bir kültür cenneti. Pamuğu, isotu, tahılı çeşitli tarım yelpazesi. Organize Sanayi Bölgeleri ile gelişmekte olan sanayi potansiyeli ile terörden uzak, kendi kabuklarını kırarak dünyayı keşfetmeye çalışan yeni yetme bir kız gibidir Şanlıurfa.

Ama bu yeni yetme kız uzak diyarlarda yetim ve öksüz. Alnına kara bir leke gibi sürülen ‘’terör riski ‘’ yüzünden turist ve turizm konusunda büyük bir noksanlık yaşıyor. Üstelik geçmişinde tek bir terör olayı, teröre dair herhangi bir meyli söz konusu bile değilken.

İşin enteresan Urfa’nın yanı başındaki, terör riski ve geçmişi Urfa’ya nazaran çok daha yoğun olan Mardin adeta bir turizm cennetine dönüşmüşken.

İşte bu da demek oluyor ki bu iş biraz da tanıtım ekibinin ve yerel yönetimin mesaisinden geçiyor.

Yanlış anlaşılmak istemem burada eleştirdiğim asla Mardin değil. Bilakis Mardin’i can-ı gönülden tebrik ederim. Gerçekten riskli ve çok geniş insan yelpazesine sahip bir bölgede böylesine tanıtım gücü alkışlanacak bir başarıdır.

Benim sorunum Urfa’nın böylesine güçlü bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen birçok ülkede isminin üstünün kırmızı kalemle çizilmiş olması.

Gezecek, görecek, hasbihâl edecek, kendini yeniden keşfedecek insan dediğin. Ne yazık ki terör illeti münasebetiyle Urfa’daki manevi huzurdan alıkonuyor birçok insan.

Şanlıurfa Kültür Ve Turizm Kültür Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve bütün STK’lar bir araya gelmeli ve el birliği ile bu problemler, tanıtım eksiklikleri giderilmeli.

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Halil Özcan’ın farkındalığıyla fark edilen büyükelçiliklerin Urfa’yı terör listesine dâhil etmiş olması, vekili de derinden etkilemiş. Gerekenlerin yapılması için çalışacağını ve büyük tur şirketlerini, Avrupa’yı ve dünyayı Urfa’mıza davet etmemizi ve şehrimizi en doğru açılardan tanıtmamız gerektiğini aktardı Sayın Özcan.

Daha sonra Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile görüştüm ve kendisi Urfa için bu hayati noktada elinden geleni yapacağını ve gereken herkesle iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Biz de bu nadide goncayı, yeni yetme genç kızı dünya insanı yapmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Herkesi de göreve davet ederiz.

Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2018 11:50

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024