Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Abdullah Balak Değil,Yaptırana Bak..!

 

ABDULLAH BALAK ,YAPANA DEĞİL, YAPTIRANA BAK .

Hüseyin CANLI bin dokuzyüz doksan yıllarında, Bahçelievler'de ,Adnan SAYIK'ın HUZUR marketinde istifçi olarak çalışmakta.

Bir gün Abdullah BALAK Hoca alış veriş için marketten içeri girer. Adnan SAYIK " Hüseyin , Hüseyin!" diye seslenir. Hüseyin, hemen Adnan ustasının yanında olur. Adnan usta "Yavrum bu Hocayı tanıdınmı?" Hüseyin "Yok usta." der. Adnan usta "Yavrum bu Bestekar Müzik Hocamız Abdullah BALAK." İsmini duymuş ama şahsını görmediği değeri karşında görmesiyle afalayan Hüseyin, hemen Abdullah Hocanın eline atılır. "Hocam bende sizin gibi saz çalıyam türkü söyliyem." der. Abdullah Hoca "Peki okula gidimisen? " Hüseyin "Ortaokulu bitirdim, kayıtlar başlarsa Müzik Lisesini düşüniyem."der. Abdullah Hoca "O zaman ben intiham günü gelir seni arabamdan alır, ikimz bir gideriz. " diye sözleşirler.

İntham günü Abdullah Hoca arabasıyla gelir, Hüseyin'i sınava götürür. Hüseyin sınavı geçer, kayıtlar başlar. Kayıt işlemleri için, beş milyon isterler. Hüseyin' in aylık ücreti ise, iki milyon lira .

Kayıtların açıldığı gün, Abdullah Hoca markete gelir, Hüseyin'i arabasına alır, okula götürür . Abdullah Hoca elini cebine atar, Beş Milyon lirayı Hüseyin'e sayarak "Al bu senin kayıt ücretin, müdüre benim selamımı söyle, seni kaydetsin." der. Hüseyin roket süratinde müdürü bulur "Abdullah BALAK amcanın selamı var. Bu beş milyonu lirayı verdi, beni kaydetmenizi istedi." der

Okul müdürü "Abdullah Hoca nerde?" Hüseyin "Okulun önünde arabada bekliyor." der.

Müdür, pencereden başını uzatır. Abdullah Hocayı görünce ,uzaktan uzağa, DİREJ ALİ tarzı sessizce, baş, göz ,el işeretiyle, imalı tarzda Abdullah Hocayla selamlaşır. Kayıt işlemini bitirir. Müdür parayı geri iade ederek Hüseyin'e, Abdullah Hocaya çok çok selam söyler. Müdür, işlem sonrası, Hüseyin'in ardından çıkar, okulun kapısında Abdullah Hocanın hareket edişini, uzaktan saygı içinde bekler. uğurlamanın ardından, makamına geri döner.

Hüseyin arabaya biner, parayı müdürün almadığını, selam söylediğini söyler, Abdullah Hocaya parayı uzatır. Abdullah Hoca "Al o parayı cebine koy, yarın okul açıldımı, kitap ,defterleri ,üsti başi üçün kıyafet alırsan o para sende kalsın." der. Parayı, Hüseyin Canlı'nın gömleginin üst cebine koyar. "Bende senin amcanım baba dostuyum kimseyede bir şey deme." tembihinde bulunarak Hüseyin'in gönlünü alır. O zamanın Huzur Market istifçisi, HÜSEYİN CANLI Bugünün Müzik öğretmeni olur.

İmparator İbrahim TATLISES, Zekeriya ÜNLÜ ile baş başa sohbet ederken, İbrahim TATLISES "Laa...! Zekeriya siye bir bişe söliyim mi? Urfa da isimleri A herfinden başlıyan Üç tene adamı seviyem. Biri ABDULLAH BALAK , biri ABDULLAH UYANIK , biride KÖSE ABE.( ABDURAHMAN SUGEÇMEZ) bı üç tene adam oğlu adamları seviyem . demiş.

Desene , Abdullah BALAK Hocaya , UNESCO Tarafından Yaşıyan İnsan Hazinesi Ödülü boşuna verilmemiş.

Başta Dedik ya :

ABDULLAH BALAK, YAPANA DEĞİL, YAPTIRANA BAK....!

Ekleme Tarihi: 05 Mart 2018 11:35

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024