Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Neden mi?

 

Neden mi?





Neden hep genç kalıyorsun? Neden daha güzelsin? Neden daha bakımlısın? Neden benden zekisin? Tuttuğunu koparıyorsun. Şanslısın. Allah sana tüm güzellikleri vermiş. Bazen buna benzer ve her seferinde bıkmadan duyduğumuz bu sözlerin bir yergi mi? Yoksa övgü mü olduğunu anlayamayız.

İnsanoğlu; bu nedenleri kendine yatırım yapmak için sorsaydı. Neden kendime bakmıyorum? Neden spor yapmıyorum? Neden müzik dinlemiyorum? Neden bu kadar negatifim? Neden kendime çeki düzen vermiyorum?

Dünyaları, hayatları nasıl değişir, dönüşürdü kimbilir...

Yine bu insanların da kendilerine göre artıları vardır. Fakat siz onların yüzüne bunları söylemezsiniz. Sen benden daha zenginsin. Benden daha iyi kariyer yaptın. Dünyayı gezdin. Bütün bunlara gerek var mı?

İnsanları olduğu gibi kabul edip onların güzel taraflarıyla çoğalmayı seçsek hayatımızda neler değişirdi? Eğer bu tür sözlere sinirleniyor ve rahatsız oluyorsan bu senin sorunun demektir. Eğer sana söylenen bu tür sözlere rahatsızlık duymuyorsan kendinden, ne yaptığından eminsen o zaman emin adımlarla ilerlemeye devam edersin ve bu sorun karşıdaki insanların sorunudur.

Sanırım bu da boşluktan kaynaklanıyor. İnsanlar kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkmış olsalar, içlerinde saklanan gizli hazineleri keşfettiklerinde ne kadar muhteşem bir sistemden oluştuklarını fark edeceklerdi.

İnsanlar; spor yaparak, aktivite yaparak vücutları için bir iyilik yapmış olsalardı. Vücutlarının ne güzel karşılık verdiğini göreceklerdi.

İnanç herkesin kendi dünyasında yaşadığı bir durum buna karışamazsın fakat duaların sırrına, erdemin, hoşgörünün, şükrün, sabrın sırrına ermiş olsaydılar. Yüce yaradanın sevgisiyle dolup taşardı yürekleri... Dünyada barış, toplumlarda huzur daha çok olurdu. Aileler böyle bölünmez, böyle parçalanmazdı. Kardeş kardeşe düşman olmaz. Karı koca birbirine bu kadar yakın ama bu kadar uzak olmazdı.

İnsanlar; müziğin, insanı rahatlatan notaların ritmiyle ruhlarını arındırmış olsalardı. Kendini her gün yeniden keşfeder. Kendini yeniden severdi. İnsanı, hayvanı, hayatı, yaradanı daha çok severdi.

İnsan; doğayı bu kadar katletmeyip doğa ile anlaşıp, doğa ile iş birlikteliği yapsaydı. Toprak ana ona daha iyi bakar, onu aç bırakmazdı.

İnsan dedikodunun yerine biraz da keşfetmeyi yeni yerler görmeyi, yeni insanlar tanımayı, kitap okumayı ilke edinseydi. Kafalar bu kadar boş ve anlamsız çalışmazdı.

İnsanoğlu, gülmenin, acının, sevginin, kıskançlığın, hırsın, dozunu ayarlayıp hayatına denge unsurunu alsaydı. Bolluk ve bereket içinde yaşardı.

Daha mutlu bir yaşam için Belgin Turan’la başka neler mümkün.

Ve en güzel şeyler oldu bile.

Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2017 09:00

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024