Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürüne;

 

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürüne;

Alınan kararlara bakıyorum da, sanki Ankara’daki bürokratlarımız Çankaya’da doğmuş büyümüş ve Anadolunun hiçbir bölgesini görmemişler…

Geldiğiniz yerleri unutmayın efendiler!

Şanlıurfa’da, Trabzon’da, Edirne’de, İzmir’de, Erzurumda, Hakkari’de doğum büyüdüğünüzü, okulsuz köyleri, elektriksiz susuz okulları, tezekle yakılan sobaları gördüğünüzü biliyorum… Şimdi neden unutmuş gibi davranıyorsunuz?

Bu cennet vatanımın herbir köşesi ayrı güzelliklerle dolu olduğu kadar, her bölgemizin de kendine özgü yaşam zorlukları vardır.

Hele hele eğitim öğretim denilince yaramız açılır, hem de öyle bir açılır ki; ne pansuman ne ilaç yaramızı kapatmaz!

Sayın Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü ve Sayın Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürünün dikkatine diyerek yazayım ama Türkiye’nin her bölgesindeki milli eğitim yetkilileri kendilerine birer pay çıkarsın!

Şanlıurfa ili Haliliye ilçesine bağlı Cengiz Topel İlkokulundan bahsedeceğim…

Cengiz Topel İlkokulu yaklaşık yarım asır önce inşa edilmiş, bina içerisindeki tuvaletler öğretmen ve idarecilere tahsis edilmiş, bahçenin en uzak köşesinde kız ve erkek öğrenciler için tuvalet yapılmış, çocuklarımız kışın yağmur altında ıslanarak, Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim aylarında güneşten yanarak tuvalete gitmekteler. 1100 öğrencisi olan okulda sadece iki hizmetli bulunduğundan öğrenci tuvaletleri hiyjenden son derece uzak…

Okulun hemen önünde haftada iki gün semt pazarı kurulmakta, bu pazardan dolayı aşırı bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. En azından okula giriş ve çıkış saatlerinde bir trafik polisi görevlendirilmesi öğrencilerimizin can güvenliğini sağlayacaktır.

Okul kantini son derece küçük, bakımsız, ürün yelpazesi dar olduğundan ve kantinde öğrenciler için ayrılmış bir kapalı alan bulunmadığından dolayı çocuklar hem kantinden alış veriş yapmakta zorlanmakta hem de kantinden satın aldığı yiyeceği oturup tüketeceği bir mekan bulamamaktadır.

Ama bu sene yeni ve çok daha önemli bir sorunumuz ortaya çıkmıştır. Haliliye’de tam gün eğitim öğretime geçen okullar arasında Cengiz Topel İlköğretim Okulu’da bulunmaktadır. Oysa yaklaşık yarım asır öncesinin teknoloji ve ihtiyaçları doğrultusunda inşa edilen okulumuzun fiziki yapısı ve donanımı tam gün eğitim sistemine kesinlikle uygun değildir. Okulumuzda yemekhane olarak kullanılabilecek kapalı bir alan bulunmamaktadır. Okul bahçesinde duvar diplerinde evlerinden getirdikleri yemekleri yiyen çocuklar, temizlik malzemesi bulamadıklarından dolayı, okuldaki bütün öğrenciler hatta öğretmenler bitlenme ile karşı karşıyadır. Okul idaresiyle yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Okul müdürü şikayetleri şahsileştirdiğinden dolayı bazı velilerle hoş olmayan diyaloglara girmiştir.

Okul müdürü ve idaresi bu konuda okuldaki öğretmenlerle de ters düşmüşlerdir. Kış bastırıp havalar soğumadan Cengiz Topel İlkokuluna yemekhane / kantin olarak kullanılmak üzere bir kapalı alan inşa edilmesi için ödenek temin edilmesi tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerin umumi arzusudur. Eğer bu mümkün değilse, bu okuldaki öğretmen ve öğrencilere eziyet çektirmemek adına bu sene de sabahçı-öğlenci olarak eğitime devam edilmesi verilecek en doğru karardır.

Hepimizin amacı çocukları okuldan soğutmak değil, okulu sevdirmek olmalıdır.

Ve çok önemli bir husus daha; okullara idareci atanırken içinde insan sevgisi, Allah korkusu, merhamet, vicdan ve eğitim aşkı olanlar tercih edilmelidir.

Eğitim öğretimde bulunduğumuz 78. sıradan kurtularak, büyük başarılar yakalayacağımız bir ders yılı diliyorum.

Ekleme Tarihi: 28 Eylül 2017 16:09

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Çok önemli: eğitimde kalite Dr Hasan Arslan

Merhabalar, Eğitimde kaliteyi yakalamak ve öğrenci sağlığı için her okulda yemek ve spor imkanları çok iyileştirilmeli.
02/10/2017 13:23

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024