Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

415 KİŞİ NEREYE UÇTU?

 

415 KİŞİ NEREYE UÇTU?





Bursa’ya tayini çıkan eski Urfa Valisi İzzettin Küçük, Urfa’ya henüz yeni atanmıştı. Urfa’daki göreve başlamasının henüz ilk günleriydi. İlimizdeki bir AVM’de bir Derneğin bir etkinliği vardı. Vali de bu etkinliğe katılanlar arasındaydı. Bir dizi konuşmalar, söyleşi ve açılışların ardından sıra etkinliğe katkısı olanlara plaket verme törenine gelmişti.

Dernek Başkanı plaket vermek üzere sahneye ilk olarak Urfa’ya henüz yeni gelmiş olan Vali İzzettin Küçük’ü davet etti. Vali, etkinlik çerçevesinde birilerine plaket vermek üzere sahneye davet edildiğini düşünmüştü. Ama Dernek başkanı Vali’ye dönüp, plaketi vermek istemesi üzerine Vali Küçük, ‘bu da nereden çıktı? Ben daha buraya yeni geldim. Birbirimizi henüz tanımıyoruz bile. Böyle bir plaketi adın ne olursa olsun kabul edemem!’ dedi ve almayı ret etti. (BİZİM VALİ OLAYI EĞER ÇOK MERAK ETTİYSE KENDİSİNE İSİMİ İSİM AÇIKLAYABİLİRİM. TABİ Kİ İLGİSİNİ ÇEKİYORSa!)

Bu bir duruş idi.

Ve bu duruş bir ilde Valiyi temsil eden birisi içinde çok ama çok önemli duruş idi.

Gelelim yazımın başlığına.

Yani 415 ismin nereye, nasıl uçtuğuna!

Programı tertipleyen Valilik.

Amaç, Çanakkale gezisi.

Tabi ki herkes Çanakkale’yi görmeli. Şehitlerimiz rahmet ile anmalı. Ama öyle birilerinin sırtından değil, tüyü bitmemiş yetinim hakkından nasiplenerek değil. Madem Valilik böyle bir program düzenliyordu o zaman herkes cebinden masraflarını ödeseydi.

415 kişilik isim listesi AKP’li Belediye Başkanları, AKP’li il ve ilçe yöneticileri ile yine AKP’ye yakın STK, Dernek, Oda ve Başkanlarından seçilmiş kişiler.

Maşallah kimler yok ki!

Gidenlerin hepsinin ağızları kulaklarında!

Nasıl olmasın ki?

Hepsi Maşallah seçilmiş isimler. Hem de Urfa’nın OHAL amiri tarafından. İddia ediyorum geziye katılan 415 kişiden 400’e yakınını birebir Çanakkale’de Vali ile çekilmiş resimleri var. Zaten paylaşımlar sosyal medyada görüldü.

İyi tamam da Bayram değil! Seyran değil eniştem beni neden öptü misali bu gezi durup dururken nereden? Neden? Ve en önemlisi kimlerden çıktı?

Bakın bugün Türkiye daha düne kadar 7’den 70’e herkesin önünde iki büklüm olduğu, hakkında duaların yapılıp methiyelerin düzüldüğü ‘Hoca efendi Hazretleri’ ünvanı ile ödüllendirildiği FETÖ örgütü ile yaka paça haline geldi. Dün FETÖ idi, şimdi ne yazık ki birçokları renk değiştiren MUKALEMUN gibi rengini, şeklini değiştirdi ve şimdi FETULLAHÇILAR yerine çok daha farklı isimlerin etkin rol oynamaya başladığı değişik isimler Altında işlerini yürütmeye başladılar.

Ben Bu gezinin Vali’nin kendi hür iradesinden ortaya çıktığına inanmıyorum. Valinin bu ve buna benzer konulardaki akıl hocaları kim bilmiyorum ama benim naçizane Vali Güngör Azim Tuna’ya arzım böylesi etkinliklerde listesini daha akılcı olarak iekillendirmesi ve bunun da ötesinde her teklife, her öneriye balıklama atlamamasıdır.

Gönül isterdi ki Vali Tuna, bu geziye bizzat katılmasaydı. Ne zaman katılmalıydı biliyor musunuz? Yarınlarımız olan gençlerimiz, burayı hiç görmemiş olan çocuklarımız, öğrencilerimiz ile mahallemizin bakkalı Müslüm amca, fırıncımız Celal abi ve Kasabımız Halil kardeşimiz ile gitmeydi.

Ama o ne yaptı?

Sağına AKP il başkanını, soluna Büyükşehir Belediye Başkanını, arkasına her birisi AKP’nin arka bahçeleri gibi olan sözüm ona STK’lar başta olmak üzere dernek, oda, vakıf, çeşitli gruplardan oluşan isimleri aldı.

Şimdi duyumlarıma göre daha da farklı gruplar halinde Urfa Çanakkale’ye taşınacakmış. Vali bu gruplarla birlikte bir daha gider mi? Gitmez mi? (ASLA GİTMEZ!) Bilinmez ama bildiğim ve kamuoyunda rahatsızlık yaratan bir durum var. Oda Valinin birilerinin yönlendirmesi ile 415 isim tercihinde büyük yanlışlara imza atması ve kendisine yakın AKIL hocalarının Vali’yi yanlış yönlendirmesidir.

Yarın Vali’nin emri ile bu kez Urfa’dan Adıyaman ve İstanbul Fatih ilçesi gibi yerlere de turlar düzenlenir ise sakın ola şaşmayın.



Sahi bu gezinin Urfa Valiliğine olan MALİYETİ ne kadar oldu? Bunu kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgilendirmek adına soruyorum?



Sahi ne kadar?

Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2016 12:55

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

İhale yapılmadı Vedat Anlağan

Şanlıurfa valiliği bu işi 5000 kişi olarak organize ediyor ve ihale yapılmadı. Şanlıurfa da kayıtlı 43 seyahat acentesi olmasına rağmen bu işi istanbul Beyoğlu'nda faaliyet gösteren bir firma yapmakta. Bu işi ilk olarak facebook ta paylaştığımız anda sayın valimiz bir açıklama yaptı ve sponsorlar var dedi. Araştırdığımızda her belediye 1000 er kişilik maliyeti karşılıyor Şanlıurfa belediyeleri yani bu kılıf böyle olsa dahi bu iş ihale edilmelidir. Soru 1 : öğrencilerin seyahat sigortası var mı ? Soru 2 : kim ne kadar komisyon aldı ? Soru 3 : valilikte birilerinin bir turizm firmasına ortaklığı var mı ? Yazıklar olsun...
24/10/2016 23:18

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024