Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

ÜÇ ÖNEMLİ KONU!

 

ÜÇ ÖNEMLİ KONU!





Bugün sizlerle üç ayrı konuda sohbet etmek istiyorum.

İlki, AUDİ’lere, MERCEDES’lere binip siyah camların arkasına halktan saklanan Belediye Başkanları ile ilgili.

Evet, başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere ilçe Belediye Başkanlarına şöyle bir bakalım.

Altlarındaki arabalar ve arabaların markaları bir yana benim asıl meselem daha düne kadar bizim aramız olup bizlerle aynı masayı, aynı ortamı paylaşmalarına karşın Belediye Başkanı olduktan sonra bizlerden birisi olan bu kişilerin neden kendilerini halktan üstün görmeleridir.

Evet, Belediye Başkanlarımız ne yazık ki arkalarında hatırı sayılır korumaları ile birlikte ne yazık ki kendilerini seçimden hemen sonra arabalarındaki siyah film şeritlerinin çekildiği sözüm ona makam arabalarına adeta mahkûm etmekteler.

Neden bunu yaparlar, kendilerini aralarından çıkıp geldikleri halktan uzak tutmaya çalışırlar onu anlayabilmiş değilim. Aynı başkanlar ne yazık ki seçim arifesine girildiğinde ise siyah renkli filmlerin çekildiği arabalarından inip halkın arasına girmeye çalışırlar ama nafile! Çünkü iş işten çoktan geçmiştir.

Naçizane tavsiyem Belediye Başkanlarının kendilerini halktan uzak tutan bu özenti duruşundan uzak durmalarıdır.



****

İkinci meselemiz ise Ülkemiz ekonomisi ile ilgili.

Dünyanın ULUSLAR ARASI kredi derecelendirme kuruluşlarından birisi olan MOODY’S Türkiye’nin notunu BAA3’ten BA1’e çekmiş. yani yatırım yapılabilirlik seviyesinin altına çekmiş.

Karar siyasi ya da değil. İşte tam bu noktada başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekçi ile Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ve Maliye Balkanı Naci Ağbal MOODY’S’e verip veriştirmekteler.

Başbakan’ın konuya ilişkin konuşması yeterli değil mi? Oldu olacak Sağlık, Kültür, Çevre ve şehircilik ile Tarım Balkanları da birer açıklamada bulunsaydılar. Adalet Bakanını da unutmamak gerekir!

Dün hepsini dinledim. Ne yalan söyleyeyim Bakan Mehmet Şimşek ile Hükümet Sözcüsü Bakan Numan Kurtulmuş’un söyledikleri hem aklıma hem de yüreğime yattı.

Evet, karar siyasi olabilir. 15 Temmuz’un artçı ayak sesleri de olabilir. Ama Türkiye olarak biz geleceğe güven ile bakmalı ve adımlarımızı reform mahiyetinde atmaya devam etmeliyiz.

Türkiye’nin çok güçlü olduğunu herkese ispatlamalıyız. Bunu da işte yapısal reformları hızlandırmak sureti ile gerçekleştirmeliyiz. Biz bu karar kızabiliriz. Ama ne yazık ki, dünyanın öbür ucundaki yatırımcı da bu tür verilere bakıp yatırımını değerlendirmekte. Türkiye olarak bizler MOODY’s ile tabir yerinde ise laf yarıştırmak yerine ekonomideki gücümüzü yatırım ve yaptırımlarla tüm dünyaya ispat etmeli ve MOODY’S’i küçük düşürmeliyiz.

Yanılıyor muyum?



********

Üçüncü konumuz ise SP eski Belediye Meclis üyesi olan Mehmet Cafer’in en son eski Belediye Başkanı ve AKP Milletvekili Ahmet E. Fakıbaba ile ilgili yolsuzluklarla ilişkin sordukları sorular.

Mehmet Cafer, yüreği Urfa sevdası ile dop dolu olan yürekli, cesaretli ve tabir yerinde ise adam gibi adam birisidir. Elif gibidir, asla eğilmez.

Sadece Fakıbaba ile ilgili değil Mehmet Cafer, bundan bir süre önce yine sosyal medya aracılığı ile Urfa’da yaşanılan yolsuzluklara dikkat çekmiş ve adeta ‘suçlu ayağa kalk!’ demişti.

Aradan günler geçmesine karşın ne ses veren var! Ne de bir seda!

Başta bu ilin Valisi olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ve konunun muhatapları mutlaka kamuoyunu bilgilendirmek adına bir açıklama yapmalılar! Yapacaklardır! diye düşünüyorum.

Bekliyoruz!


Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2016 09:23

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024