Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BUNLARIN ADINI SİZ KOYUN

 

BUNLARIN ADINI SİZ KOYUN

Yer Şanlıurfa devlet güzel sanatlar galerisi hala kulaklarımda çınlıyor. Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu kültür ve sanat adamlarından biri Hasan Rastgeldi’nin bağırışı.

Birgül nevin(Nevin Güllüoğlu) burası akademi akademi… hem de nasıl bir akademi! Bir odasında ebru sanatı bir odasında hat sanatı bir odasında fotoğraf atölyesi bir diğer odasında heykeltıraşların atölyesi bir başka odasında ressamlar tuvallere resim çiziyor. Keman kursu, gitar kursu, bunlar da işin bonusu.


Diğer salonunda Mevlit Akyıldız, Mehmet koyuncu, yaşar yayla, Halil Ünür, Fikret Otyan, Muzaffer Ayakaç gibi ülkenin önemli ressamlarının resim ve fotoğraf sergileri Şanlıurfalı sanatseverlerin soluk aldığı tek adres işte bu sanatseverlerin sesini ve soluğunu kesmek için Şanlıurfa il kültür turizm müdürlüğüne davul ve zurna sanatını yalnız bilen zübükzade’yi gönderdiler.(bu şahsı merak edenler davulcu Kado’ya sorabilirler.) görev belliydi.

Yok etmek, kapatmak ve sanatseverlerin nefeslerini kesmek. Çünkü akademiyi teneffüs eden yetenek sahibi insanlar burada aldığı kurslardan sonra üniversiteyi kazanıp dört yıl sonra Urfa’ya eğitimci olarak geri dönüyorlardı. Bir kaçı aklıma geldi. Profesör doktor Necla Tosmur Harran Üniv. Öğretim Üyesi Mehmet Sakızcı, eğitimci İbrahim Çıtırık hele bir muharrem hocam vardı ki…

Hayatımızda görmediğimiz “ramik fırınını” bile akademide gördük. Bunun akabinde Urfa Güzel Sanatlar Lisesi’ni gördük. Sonra da bşr rüya gördük. Akademinin sembolü Nevin Güllüoğlu’nun tayini bir anda Malatya’ya çıktı. Tarihinde ilk defa Şanlıurfalı bayanlar ve baylar uyandı.

Bu tayini çıkaranlara 1-2 günde 50.000 imza toplayarak tayini yapan dönemin milletvekillerinin boyunlarına 50.000 imzalı bir yafta astılar. Yaftanın üzerine ne yazdılar biliyor musunuz? “Güzel Sanatlar Fakültesinin açılmasına engel olamayacaksınız!” sanatçı Çukur Halil “Tamam tamam” diyordu. Yafta sahipleri bunun intikamını yıllar sonra yetiştirdikleri davulcu ve zurnacı sanatçısının “davulcu Kado’nun çırağını” bu akademiyi kapattırdılar. Kapatanı da Ankara’ya terfi ettirdiler. Çünkü sanatçı Çukur Halil yine sahnedeki yerini almak istiyordu.

Ekleme Tarihi: 21 Haziran 2016 10:51

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024