Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Vilayetten Beslenen Belediyede İse!

 

Vilayetten Beslenen Belediyede Yumurtlayan Koro


Valilik üstü dokunulmazlık imtiyazında program faaliyetlerinde bulunan Devlet Türk Halk Müziği Korosu, kuruluşundan bu güne kadar, birçok mülkiye amirin isteğinde anlamlı gün ve gecelerde sahnelere indirilmiş değiller. Valilere sundukları en büyük mazeretleri, Bakanlıktan izin alın” bahanesi olmuştur. Halk Müziğinin sahibi halk sanatçılarına da nota dili konuş yoksa nota yersin teşbihindeler. Bu itici tutumuna karşılık bir kısım vali ve halk koronun faaliyetlerine katılmamaları, koroya göre hiç de dert değil. Cana minnet tavrını akıllara getirmedeler. Orantıda ise, ŞURKAV da Sayın Halil Balıkçı tek başına bir koro etmekte.

Vilayetin mülkiyetinde olan binadan beslenen Koronun yılık çalışma programları, Belediye başkanlığı kültür faaliyetlerine uyarlı görününce, halk dilinde Evde beslenip Komşunun kümesinde çift sarılı yumurtlayan tavuk tekerlemesini akıllara gelmekte. Bu Akademik star sanatçılar nota bilmeyenlerin selamına durmaz iken, ne hikmetse nota ile işi olmayan saz ve söz sanatçılarla aynı ekran aynı sahnelerdeler .

Asıl mesele vilayet, belediye ayrımcılığı değil. Söz konusu koronun daha rahat bir idari binaya yerleşmesidir. İstiklal madalyası hak etmiş, kurtuluş savaşının tarihi izlerini taşıyan bir mekanda, araştırmaya dayalı geziye gelen ziyaretçilere, eğitim amaçlı öğrencilere, Adli tıp binasından cenazesini almaya gelen ölü sahiplerine, üstatlar müzik icrasındalar, lütfen sesiz olalım..! uyarısını kimler nasıl yapacak meselesidir. Bakanlıktan izin isteyen koro başkanlığından yer istesin….!

Çevre sakinleri ile halkı üzen, ağıtlar ve zılgıtların iç içe olması. Koronun Bulunduğu yerden çıkarılıp, daha rahat bir mekana taşınmasıdır. Müslüm Gürses ve Kurtuluş müzesi tam bir Tarihi külliye olmalı. Sayın valimiz İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Nihat Çiftçi, İl Kültür Müdürlüğü Bu saraylı müzisyenlere saray gibi bir yer tahsisi etmeliler. Derleme, Araştırma, Halk konserleri, halk sanatçılarına eğitim vererek, halka açılmalı. Halk dili çift sarılı yumurta tekerlemesi benzetiminden , koroya bin çeken sayın Halil Balıkçı gerisinden çıkmalı. Müzik şehri bölge korosu olmalı.

Başta dedik ya….!



VİLAYETTE BESLENİP BELEDİYEDE YUMURTLAYAN KORO…

Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2016 11:52

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024