Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

15 HAFTANIN ANALİZİ..

 

Lider Elazığ sezon öncesi maddi sorunlar yaşarken, mütevazı bir kadro ile lige başlayıp, hedef önce ligde tutunabilmek olursa ilk 6’yı zorlamak. Ama yabancı futbolcularının üstün performansları, Serdar Özbayraktar’ın inanılmaz sürpriz çıkışı ve attığı 9 gol Elazığ’ı zirveye taşıyan en önemli faktör oldu. Her ne kadar ligin lideri durumunda olsalar da yaşanan ekonomik kriz, devre arası takımın olumlu havasını bozacak .



Süper lig’den PTT 1.lige bu sezon iniş yapan Karabükspor sezon başında sergilediği performansından son haftalarda bayağı uzak. Zenke, Murat Akın, Oguzhan, Muhammet Reis gibi bu ligin üstünde futbolcularla fark yaratan Karadeniz ekibinin, forvet hattındaki sıkıntıyı Elvir Baliç’in devre arası yapacağı transferle gidererek, ligin 2.yarısında daha da etkili bir takım ile ilk iki şansını zorlayacak en güçlü takım olacağını şimdiden söyleyebilirim.



Göztepe bu sezon 2.ligden çıkan bir takım takımı şampiyon eden Metin Diyadin ile yola devam etti. Takımı iyi bilen hoca, yaptığı nokta transfer ile PTT 1.ligin en istikrarlı takımı olarak devrenin ilk yarısına damga vurdu. Köklü takım Göztepe kulübü taraftarı, yönetimi ve hocasıyla bir bütün olarak bu sezon sonunda ilk iki olmasa bile ilk 6’nın güçlü adaylarından biri olacak.



Ligin sürpriz çıkış yapan takımı Giresunspor, Teknik Direktör Sefer Yılmaz ile lige başlayan Karadeniz ekibi alınan kötü sonuçların ardından takımın başına Erkan Sözeri’yi getirdi. Ligde yabancı futbolculardan en iyi verimi alan Giresunspor’da Sissoko,Tchami, Waldison ve Dodo dörtlüsüne golcü Vedat Muriç ile ligde 10.haftada Altınordu galibiyeti ile başlayan, Adana Demirspor(D),Karşıyaka,Samsunspor(D) ve Boluspor seri galibiyetleri ile 5 maçta 15 puan toplayarak ligin zirvesine ortak oldular. Mütevazi bütçeyle takımı kuran Giresun’da ekonomik problem yaşanmadığı için Karadeniz ekibini, ligin sonunda ilk 6 içindeki ciddi ekiplerinden biri olarak izleyeceğiz.



Ümit Özat’la lige iddialı bir giriş yapan Samsunspor ilerleyen haftalarda teknik direktör ile futbolcular arasında yaşanan problemlerin ardından arka arkaya alınan kötü sonuçların ardından zirvedeki yerini koruyamadı. Dün akşamBalıkesir’e 2-0 yenilen Samsunspor’sa her zaman olduğu gibi futbolcular galip geldi ve maç sonrası Ümit Özat istifa ettiğini açıkladı.Samsunspor da hoca futbolcu problemini süper ligde Mesut Bakkal ile yaşamış, o sezonun formda ismi Zenke’yi kadro dışı bırakmış ve takım sezon sonunda küme düşmüştü.O günden kalan borçlar bugüne de yansıyınca ekonomik olarak hiç de iyi durumda olamayan Samsunspor’da hoca ayrılğı ile birlikte sıkıntılı süreç devam ederse, sezon sonunda ilk 6 içinde olmaları çok zor olacak diye düşünüyorum.



Ligde hayal kırıklığı yaratan diğer bir takım ise Adana Demirspor. Osman Özköylü’yü takımın başına getiren mavi şimşekler yaptıkları transferler ile ilk 2’nin en güçlü ismi olarak görünüyordu. Alınan futbolculardan istedikleri verimi alamadıklarını belirten Osman Özköylü devre arasında takıma yeni isimleri katacağının sinyalini daha 10.haftadan itibaren vermeye başladı. Ligin en agresif hocası olan Özköylü, 7 maç ceza alarak bu kötü süreçte takımını yalnız bıraktı.Bu gelişmenin ardından dün Osman Özköylü ile yolları ayıran Demirspor’un en büyük gücü taraftarı ve ekonomik destekçisi Büyükşehir Belediye başkanı.Yeni hoca ve devre arası yapacağı transferle lig sonunda ilk 6 içinde olması bu şartlarda zor görünüyor.



Ligin ilginç takımı Alanyaspor. Mehmet Altıparmak lige başlayan fakat istediği sonuçları alamayınca takımı iyi bilen geçen sezon takıma play off oynatan eski hocası Hüseyin Kalpar’ı göreve getiren Alanyaspor ilk 6 iddasını 5 hafta üst üste aldığı galibiyetlerle gösterdi. Son 2 haftada Elazığspor ve Adanaspor mağlubiyetleri takımı ligin en ilginç takımı konumuna getirdi. Düşük bütçe ile kurulan Alanyasporun ilk 6 içinde olacağını düşünmüyorum. Eğer olursa geçen sezon gibi sürpriz yaparak bizleri şaşırtabilir.



Bugün PTT 1.ligin ilk 7 takımının değerlendirmesini yaptık. Yarın, hedefi ilk 6 olan, fakat ligde hayal kırıklığı yaşayan diğer takımlar ve Urfaspor’un 15.haftanın ardından ligdeki durumu ve geniş analizini yazmaya çalışacağım.

Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2015 12:13

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

urfalı budur bekir demir

murat hocam tebrik ederim urfalı olarak bu yazıdan gurur duydum uluslda bile bu yazı yok
15/12/2015 16:41

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024