Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

PKK HDP'nin Silahlı Kanadı Değil!

 

Bu sözler kime ait?
Bana ait değil.
AKP’li birisine de ait sözler değil.
MHP ve CHP’li birisine hiç ait değil.
‘PKK, HDP’nin silahlı kanadı değildir. PKK, bizim yan kolumuz değildir’ sözleri HDP Urfa Milletvekili, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e ait.
Pazar günü HDP’nin Milletvekili tanıtım programı vardı. 3 vekil adayının dışında 9 vekil adayının hazır bulundukları tanıtım programı kent merkezindeki bol yıldızlı bir otelinde yapıldı.
Eş il başkanlarının konuşmaları, 3 vekil adayının kısa konuşmalarının ardından HDP’li vekiller bulundukları masadan kalkarak biz gazetecilerin yer aldıkları masalara dağıldılar. Osman Baydemir benim bulunduğum masaya yöneldi ve yanıma oturdu.
Kırmızı etten uzak durup yemek tercihlerini genelde sebzelerden yana kullanan Baydemir, 44 yaşına karşın gerçekten zinde görülen bir yapıya sahip.
‘Benim en büyük yanlışım sigara içmek!’ diyen Baydemir, ‘bu illetten kurtulacağım’ diyerek sigaraya da veda etmeye hazırlanıyor.
Baydemir ile yaklaşık bir saat baş başa sohbet etme imkanı buldum. Eş genel başkanlarının kamuoyunda yanlış anlamalara varan açıklamalarından, PKK’nin kendilerinini silahlı kanadı olup olmadığı konusuna ve inadına Barış sözünü neden Kandil’e söyleyemediği gibi birçok konular üzerine sohbet ettim. Sorular sordum, tüm açık yürekliliği ile de Baydemir cevaplar verdi.
‘PKK, HDP’nin asla ve alsa silahlı kanadı değildir’ diyerek söze başladı Baydemir. PKK’nın kendi yan kolları olmadığını da sözlerine ekledi. Tüm meselenin 400 vekile dayalı hesapların altında gizlendiği iddiasında da bulunan Baydemir, AKP’nin HDP’yi terörize ederek siyaset yapmakta olduğunun da altını çizdi.
Türkiye’de kimseyi diktatör yapmayacaklarının da altını çizen Baydemir, ‘Bakın burada sizin aracılığınız ile net olarak söylüyorum. Suruç’ta yaşananlar nasıl bir yanlış idiyse, Ceylanpınar’da yaşananlarda bir o kadar yanlış idi. 1 Kasım seçimlerinde partimizi sloganı İnadına Barış oldu. AKP lideri Davutoğlu, ‘yüreğiniz yetiyor ise bunu Kandil’e söyleyin’ diyor. İşte buradan başta Kandil olmak üzere Tahran’a, Şam ve Ankara’ya İnadına Barış diye haykırıyorum. Barış, Barış ve yine Barış’
Osman Baydemir, gerçekten siyaseti seven ve siyaset ile de beslenen bir yapıya sahip birisi. ‘inanın paramız yok. Hazineden de yardım almıyoruz. Üstelik elimize geçen paranın da yarısını parti harcamalarında kullanıyoruz’ diyebilecek kadar da cüretkâr birisi. Ve Baydemir’in alkışlanacak bir önemli mesajı ise kaçak elektrik ve su kullananlara yönelik oldu.
Baydemir, ‘Vallahi de billahi de hem günahtır hem de haramdır’ diyerek kaçak su ve elektrik kullanılmamasını vatandaşlardan istedi.
Baydemir, Feridun Yazar ile Urfa’nın özellikle Karaköprü ve Haliliye ilçelerinde, İbrahim Ovabeyli ile de Uğurlu mahalle ve Eyyübiye ilçesi genelinde büyük bir py patlamasında bulunacaklarını da sözlerine ekledi ve ‘1 Kasım akşamı eğer ortaya çıkacak olan sonuçları birileri hazmedemeyecek olur ise onlara bir şişe Soda, bir kilo Urfa fıstığı ve bir de bir tane Diyarbakır karpuzu göndereceğim. Bu üçü hazım konusunda sıkıntısı olanlara inanın iyi gelecektir’ diyerek Ankara’ya ince mesajlar da göndermeyi ihmal etmedi.
‘Urfa HDP’dir, HDP’de Urfa’dır’ diyen Baydemir’in sözlerindeki haklılık payını 1 Kasım akşamı hep birlikte göreceğiz.
Yeniden buluşmak dileği ile..

Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2015 08:39

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024