Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

ARTIK ZAMANI GELDİ...!

 

ARTIK DİLİMİZİ ve EYLEMLERİMİZİ
DEĞİŞTİRME VAKTİ GELDİ(2)
Urfa'nın sosyal ve sanal medya takipçilerinin ve özellikle ''Urfapress net'' sitesi takipçilerinin izledikleri üzere bir süreden beri bu köşeden bazı konularda toplumun genelini ilgilendirdiğini düşündüğüm (özellikle sağlığı ilgilendiren) konularda fikirlerimi paylaşıyorum.Yazılarımı okuyan kardeşlerimizin yakinen bildikleri üzere hiç bir zaman gündelik siyasete ve siyasi partilere yakın ve /veya karşı bir duruşum olmadı. En siyasi cümlelerimde bile olayın gündelik yorumundan ziyade konuların sosyal ve felsefi boyutu üzerinde durduğum herkesin malumudur.

28/08/2015 tarihli son yazımda da ''Artık dilimizi ve eylemlerimizi değiştirme zamanı geldi''diyerek, ilk defa siyasi kabul edilebilecek bir konuda fikirlerimi açıklamaya çalışmıştım.O tarihten beri okuyanlardan aldığım tepkiler ve yorumlar sonunda, böyle bir düşünce değişikliği ihtiyacının toplumun hemen her kesiminde karşılık bulduğunu ve her kesimden çok sayıda insanın buna benzer fikirleri dillendirdiklerine şahit oldum.


Üç gün önce Hastanede muayene ettiğim ,Siverek'in dağ köylerinden birinden seksen yaşlarındaki bir hastamın, muayene sonrası odadan ayrılırken;Birden dönerek ''Doktor bey ne olacak bu memleketin hali'' diye hem bir serzeniş hem de bir yargılama ve sorgulama kokan sorusu ve benim verdiğim cevaplardan sonra ,bu konu üzerinde biraz daha konuşmamız ve tartışmamız gerektiğini düşünmeye başladım.Bu nedenle önceden düşünmediğim halde bu yazımın öncekinin devamı olacak şekilde kurguladım ve başlığa(2)numarasını koydum.

Kıymetli hastamın yorumları ve tespitleri benim için ve sağ duyu sahibi herkes için bir anayasa niteliğindeydi.Elinde ismi görünmeyecek şekilde kıvırdığı bir gazete tutuyor olması; Okumayı sevdiği, ancak yaşı nedeniyle mektepli değil alaylı bir bilge olduğu her halinden belliydi.

Amcam bir çırpıda Memleketin bu terör belasından kurtulması ve huzurun gelmesi için baş şartlar olarak Anayasamızın ilk üç maddesini sıraladı.Bu şartların olmazsa olmaz bir birliktelik sebebi olduğunu söyledikten sonra gündelik siyasete girerek nedir bu siyasi partilerimizin hali diye sordu?Ne var siyasi partilerimizde? diye sorduğumda ;ne olacak!Şimdiden size ilk üç partimizin aday listelerini söyleyebilirim dedi.

Diğer parti, dağdan haber ve emir bekliyor.O konumuz dışı.Diğerleri ise otuz kırk yıldan beri yaptıklarını yapacaklar,yine şu-şu isimleri şöylece sıralayacaklar diyerek bir isim listesi koydu önüme.Üç dönemden on beş yıl vekillik yetmezmiş gibi bu kararı askıya alıp bazı kimselere ölene kadar mecliste kalmanın yolunu açıyorlar dedi.Siyaset bir meslek midir?Bir giren bir daha çıkmak istemiyor ve siyasi otoriteler de bu haksız isteğe çanak tutuyor destek veriyorlar.

Bazen ''Siz anlamazsınız, kimi seçeceğinizi bilmezsiniz'' diyerek hiç tanımadığımız bilmediğimiz kimseleri Urfalı bile olmayanları dayatıyorlar.Kimi zamandan bu güne kadar Urfa iline hiç bir katkısını görmediğimiz isimleri tekrar, tekrar önümüze koyuyorlar.İki milyonluk bu şehirde yeni isimler yok mu?Fikir, emek ve icraat olarak kendini ispat etmiş, nice sessiz ve isimsiz kahramanlar var! diyerek ses tonunu yükseltti.

Son olarak da ;Son üç seçimde hane, hane dolaşarak kendilerine oy istediğim partiyi (benzer bir liste çıkartırlarsa) desteklemeyeceğim dedi.

Bilge sade vatandaş!hastam; özelde Urfa siyasetinin ,genelde Türkiye'nin en önemli hastalığını, ''Lider çıkartamama, kalite ve kabiliyete imkan tanımama''
hastalığını ;Çok güzel bir şekilde özetleyerek odamdan çıktı.

Bilge amcanın arkasından bakarken kendi kendime;Ne de olsa Ortadoğu ülkesiyiz diye düşünüp; Hiç olmazsa 4 yılda bir önümüze konulan bir sandık var diyerek halimize şükrettim.

Özet olarak şunu söylemek istiyorum ki;Terörün son bulması ,özlediğimiz kardeşlik hukukunun kurulması,herkesin birbirini ''Yaradan dan ötürü sevdiği'' bir ülke olabilmemiz için teröre karşı ortak dil ve tavır sergilememiz kadar, yerel ve genelde siyaset dili ve uygulamalarında da yeni bir boyut ve nefese ihtiyacımız olduğunu görmek ve tartışmak gerekiyor...

Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2015 00:55

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024