Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

TERCİH ZAMANI

 

Hayatımız, vaktiyle aldığımız kararların yansımasıyla şekillenir. Şu an yaşadıklarımız sıkıntıların, sevinçlerin birinci derecede müsebbibi kendi irademizle aldığımız kararlardır. Ancak insanoğlu her seferinde yaşanan olumsuzluklardan her zaman başkalarını sorumlu tutarken mutluluklar da ne hikmetse kendi sayesinde yaşanmış farz eder. Bu yaklaşım kişinin gerçeklerden kaçmasına neden olur.

Sürekli gerçeklerden kaçıyor olmak kişinin öz eleştirisini yapmasını engeller. Kendini kusursuz, mükemmel ve her şeyin üstünde gören kişiler, sonuç ne olursa olsun sabit fikirlerinden dolayı kendilerine ve çevresinde bulunan kişilere acı yaşatırlar. Hayatımızda böyle bir kişinin var olması demek çeşitli koşullardan dolayı ona eyvallah dememiz anlamına geliyor çoğu zaman.

Eşimiz ise aman ailenin huzuru kaçmasın diyoruz, komşumuzsa ele güne rezil olmayalım düşüncesi ağır basıyor bu sefer. Amirimiz ise işte yarın bir gün kafayı bana takar makar uğraşamam diye kendini bilmez insanların yaptıklarına göz yumuyoruz.

Aslında böyle davranarak, bir süreliğine kendimizi kıyıya alarak, bütün fırtınaların bizi teğet geçeceğini düşünüyoruz ancak hesaplamadığımız bir şey var: ya sular umduğumuzdan fazla yükselirse nereye sığınacağız?

Sonuçta doğrudan ya da dolaylı olarak hayatımızı şekillendirmesine müsaade ettiğimiz insanların alacakları kararlara müdahale etme gücünü kendimizde görmemiz demek kendimize olan saygımızı pekiştireceğinden kişisel huzurumuzu da sağlamış olacaktır. Televizyonlardaki birçok diziyi eleştirirken ailece oturup o diziyi izlemek ya da çocuğumuzun izlemesine müsaade etmek demek o dizinin yapımcısını, senaristini desteklediğimiz için haz etmediğimiz benzer yayınların çoğalmasını sağlamaktan başka bir şey değildir. Veya trafiğin en yoğun olduğu saatte yolu tıkayan belediyenin çöp toplama aracına o an küfürler savurup yol açıldıktan sonra bir daha ki tıkanmaya kadar hiçbir şey olmamış gibi davranmak da aynı şey.

Hiç istemediğiniz halde saatlerce, hatırı sayılır birinin saçma sapan konuşmalarını dinlemek de bunlardan farksız değil.

Tepkilerimizi olması gereken yerden başka yerlerde göstermek bizi daha vezir yapmaz. Aksine eleştirdiğimiz daha doğrusu eleştirmeye bile cesaret edemediğimiz, birçok kişinin nezdinde canavarlaşan, insanlardan biri oluveririz.

Eleştirilmesi gereken bir husus var ise vakti zamanında, uygun ortamda, iş işten geçmeden önce tepkimizi nasıl ortaya koymamız gerekiyorsa göstermeliyiz. Demirin tavı geçtikten sonra istediğin kadar vur vurabilirsen, şekil verebilene eyvallah deriz işte o zaman hep beraber!


Ekleme Tarihi: 26 Ağustos 2015 13:13

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024