Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KURS TRAFİĞİ

 

Okulların kapanmasıyla birlikte zavallı öğrenciler azıcık kafa dinleriz diye sevinmişlerdi. Ama nerde o rahatlık. Şöyle sabah uykusunun tadına varabilmek, o akşam serininde arkadaşlarıyla top oynamak ya da merdiven boşluğuna kilim serip oyuncaklarının tadını çıkarmak…



Sağ olsun, anne babalar ve tabi ki bazı
fırsatçılar bunu yavrucaklara çok gördü.
Çocuklar daha Cuma günü karne aldılar, pazartesi çeşitli isimler altında etkinlikler yaptığı söylenen kurslara başladılar. Neymiş efendim seneye hazırlık olsun, çocuğun temeli sağlam olsun.

Yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için bir durumu açıklamak istiyorum. Tabi ki üniversite sınavına girecek gençlerimizin eksiklerini tamamlayabilmeleri için bu yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Arada mini bir tatil yapmak koşuluyla…



Ancak, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara hakikaten acıyorum!

Çocuklara, bir sonraki yıla ait bilgiler hızlandırılmış bir şekilde, uçtan kulaktan anlatılıyor ondan sonra on tane test kitabı çözdürülüyor.



Arkadaşım! Konuyu pekiştirmeden sırf velilere yaranmak için, bakın ne kadar test çözdük, demek yerine o çocuklara test çözebilecek düşünme yeteneğini kazandırsanız daha hayırlı olmaz mı?



Sekiz aylık bir eğitim süresinde anlatılan konuların iki ayda anlatılacağına nasıl inanılabilir?



Zavallı çocuklar uflaya puflaya, sıcaktan yana kavrula o dinledikleri dersten ne anlayacaklar acaba?



En tehlikelisi de ne biliyor musunuz dedik ya yarım yamalak bir şeyler bilen öğrenci normal okuldaki dersleri, zaten biliyorum, diye dinleme gereği bile duymuyor.



Yaz demeden kış demeden tahta sıralarda, öğretmen ders anlatırken ”Ne yapsam da hocayı uyutup bahçeye çıksam.” diye düşünen bir çocuk, davranışsal anlamda sorunsuz olabilir mi?



Tekrar altını çiziyorum burada bahsettiğim YGS-LYS grubu gençler değil ilk ve ortaokulda okuyan minicik çocuklar.



Geçen bir arkadaş ilkokul 2.sınıfta okuyan yeğenine yaz tatili için öğretmen arıyordu. Amaç,2. Sınıfı pekiştirsin 3.sınıfın temelini oturtsun diye. Komedi şimdi başlıyor tüm derslerden branş öğretmeni düşünüyor çocuk için.



Yahu Allah aşkına, branş öğretmeni nasıl insin her şeyi oyunlarla ve etkinliklerle öğrenen o yaştaki çocuğun seviyesine; zavallı çocuk da o yaşta en az üç dört öğretmene nasıl uyum sağlayabilsin ve dersi anlasın.



Dert bir değil hangisini sıralayalım daha. Tablo çok kötü şu an eminim okuyan anne babalar beni, kendilerini anlamamakla suçlayacaklar. İnanın ne kadar büyük bir çaresizlik içinde olduğunuzu bildiğim için bunları sizinle paylaşmak istedim. Evet, sorun ortada. Sorun olan her yerde çözüm alternatifleriniz de vardır mutlaka.



Sanki siz onlara tatil döneminde takviye aldırınca sorumluluklarınızı yerine getirmiş mi oluyorsunuz. Hayır, çocuklarınıza yeni sorunların kapısını açıyorsunuz. Yıl içerisinde okullarını sürekli ziyaret edip gelişim durumlarıyla ilgili bilgiler alıp kendinizi ona göre şekillendirebilirsiniz. Bu konuyla ilgili olarak eğitim öğretim yılının başında bir paylaşımımız olur zaten.

Diğer yandan yapılan tüm merkezi sınavlar bize şunu söylüyor: kitap okuyun…

Kitap okuyan çocukların muhakeme yetenekleri gelişiyor, ilişkilendirmede sorun yaşamıyor bu yüzden başarılı oluyor. Lys fizik de bile, okuduğum yorumlardan yola çıkarak söylüyorum, bilgiyi bilen değil bilgiyi yorumlayan doğru cevap vermiş.



Sevgili anne babalar, çocuklarınızın yaz tatili boyunca düzenli kitap okumasını sağlayın; okuduğu kitap hakkında beş on dakika sohbet edin, Onlarla birlikte nitelikli vakit geçirin. Sosyal ilişkilerini sağlamlaştırmalarını sağlayarak toplumda kabul görmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun. Bunları gerçekleştirdiğiniz zaman şu an yaşadığınız ve ilerde yaşayacağınız sorunların çoğunu çözmüş olacaksınız. Yani hem maddi hem manevi olarak daha çok rahatlayacaksınız.



Ama evladımla uğraşamam, yüz göz olamam deyip sorumluluğu başkasına atmak kolayınıza geliyorsa o zaman şimdiden geçmiş olsun.



Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2015 15:10

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024