Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YES MİLLİTARY AREA ZONE

 

Genel Seçimler yaklaşıyor, seçimler yaklaştıkça liderlerin konuşmaları, koklaşmaları, dolup dolup boşalmaları da farklılaşıyor. Birbirlerine laf yetiştirme cevap verme germe, birbirlerinin aralarına duvar örme mesafesi gittikçe belirginleşiyor.

Burada genel seçimlere bir aydan daha az bir zaman kaldı. Mitinglerin ardı arkası kesilmiyor liderlerin bir günde birkaç miting yapmaları mümkün hele ki devletin imkânları elinin altında ise, atla helikoptere, özel uçağa fır fır fır miting alanındasın. İşte miting için Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu da Pazar günü Urfa’da idi.


Topçu Meydanında miting alanında Urfalılara seslendi. Mitingi, yerli televizyonlarımızın ortak yayınından izledim. Başbakanla Cumhurbaşkanın mitingleri birbirileriyle çakışınca Ulusal kanallarımız, Almanya’dan canlı bağlantı yaptılar. Sonrasında Başbakanın Topçu meydanındaki mitinge bağlandılar.


Başbakanın, performansı, karizması, eylemleri, söylemleri, mikrofona hâkim olma, metni sunma, vaatleri sıralama, yapılanları, yapacaklarını, artarda sıralamada tabi ki bir Recep Tayyip Erdoğan görüntüsü vermedi. Kitleleri ardından sürüklemede, onun kadar etkili olmadı.

Sık sık tekrara düşüp ara ara bıkkınlık derecesinde bir konuşma yaptı. Öyle İçi çok da dolu olan bir metin beklememizde zaten doğru olmazdı çünkü o kadar sıklıkla bu konuşmaları farklı yerlerde yapıyor ki hepsini ayrı ayrı devşirmek, edebi bir metine dönüştürmek bir hayli zor.


Onun içinde: varmısınızzz varmısınızzz varmıssınnızzz gibi sesi kısılıncaya kadar milletten, söz almaya, oy almaya çalıştı. Konuşmalarından önce Bakanların bir kısmını, Çalışma Bakanını, Milletvekili adaylarının bir kısmını, kürsüden arzı endam ettirip, tanıtımını yaptırdı, bir kısmını da konuşturdu, sonrasında kendisi anca konuştu.


“O konuşur halk yapar. Pardon onlar konuşur Ak Parti yapar deyip kitleyi coşturdu. Karşısında ki kitlede önceki yıllara kıyasla çok daha sönüktü, onu da buradan belirtelim.
Başbakanın konuşmasında beni en faza heyecanlandıran, ne söz verdiği hızlı tren müjdesi, ne sayısal yatakla ifade edile Hastaneler, ne de Çalışma Bakanının” 400 projeyi hamdolsun yapıp anlımızın akıyla Şanlıurfalılara teslim ettik” demesiydi. Beni en heyecanlandıran kısmı Başbakanın Genelkurmay Başkanıyla ve yetkililerle görüşüp Tugayın (Askeri alan) boşaltılarak buranın Urfa’nın hizmetine sunulma vaadiydi. 1960 yıllarda şimdiki yerine taşınan askeriye, o dönemlerde bir hayli şehrin dışında sayılırdı çünkü şehrin sonu neredeyse Köprübaşı mevkidi.


Bu alan şehrin nefes alığı, yeşil alanın ağacın, çamın en fazla olduğu bir alan, her tarafın betona dönüştüğü bu şehirde, oksijen deposu sayılacak bir alandır. Yaklaşık 4 bin dönüm başka bir deyişle 4 milyon metrekare bir alana tekabül etmekte bu alan. Buranın doğallığına güzelliğine özelliğine dokunulmadan, o ağacı bu ağacı kesmeden olduğu gibi, büyük bir park olarak düzenlenmesi her Urfalının ortak dileği değil ısrarla ve ısrarla tek isteğidir.


Bu park içeresinde suni göller ve göletler, spor alanlar, mesire alanlar, hayvanat bahçesi, hatta ve hatta size çok ütopik gelebilir Külaflı tepesinin en tepesinden, en aşağısına kadar kod farkından dolayı (Fırat’ın suyundan faydalanarak) bir şelalenin yapılması, bu şehre yapılacak en büyük güzelliklerden biridir. Ama gelin görün ki burayla kıyaslanamayacak kadar küçücük bir alan olan 11 Nisan stadının yerini 4-5 yıldır sürüncemede bırakıp her türlü alem-kullemi düşünen “yok efendim burası çok kıymetli bir yerdir biz burayı nasıl yeşil alan olarak düzenleriz” diyen bir zihniyetten, Kulaflı tepesinde suni şelale beklemek elbette ki abestir lakin bizler buranın asli unsurlarıyız, bizi yönetenler, bugün var yarın yok, hakkımızı hukukumuzu bileceğiz yeri geldiğinde haddimizi de bileceğiz lakin burası teslim edildiği takdirde bir kısmını alıp diğer bir kısmını, birilerine, bir yerlere peşkeş çekmeye kalkışırlarsa topyekûn karşılarında biz Urfalıları bulmaları lazım. Burayı bize verenler babalarının malını vermiyorlar. Halkın, fakir fukaranın, doğmuş-doğmamış her Urfalının buranın üzerinde hakkı olduğunu bilmeleri lazım bizlerinde ona göre pozisyon almamız lazım.


“Yok, burası kıymetli bir yer bir kısmın yapalım diğerini satalım” derlerse her Urfalı yakalarına yapışmalıyız, bu şehrin menfaati doğrultusunda hakkımızı hukukumuz aramalıyız. Bekleyelim bakalım. Beklerken de uyanık olalım, birileri bu süre içersin de “siyasetinden tavşan çıkarmaya kalkışabilir…” uyanık olalım özelliklede bu vaadin, bu projenin takipçisi olalım.

Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2015 11:35

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024