Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

VEKİLLİK HEYECANI!

 

2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri öncesinde heyecan giderek yükselmeye başladı.



Kamu’da çalışan ve Milletvekilliği hesabı içinde bulunan kamu çalışanlarının, bürokratların 10 Şubat tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmekte. Sonrası ise malumunuz.



Kamudan ayrılan bürokratlar gönül verdikleri siyasi partiden aday adayı olacaklar ve partiler 10 Şubat’tan Mart ayı sonuna kadar listelerini kesinleştirmenin mücadelesi içinde olacaklar. Nisan ayının ilk haftasında ise listeler YSK’ya teslim edilecek.



Yaklaşan Genel seçim heyecanı öncesinde birçok bürokratın isimleri şimdiden kulislerde Milletvekili adayı olarak konuşulmaya başladı bile.



Müsteşarlar, Valiler, Genel müdürler, sendika genel başkanları, sendika kurucuları, partiye bugüne kadar hizmet vermiş olan popüler isimler ve daha kimler? Kimler?



Gelelim yaklaşan Genel seçim öncesinde Urfa’da seçim havasına.



AKP’de durum şimdilik sakin görülmekte. Üç dönem kuralına takılan ÇSG Bakanı Faruk Çelik ile Yahya Akman listede yer almayacaklar. Fakat buna karşın kulislerde birçok isim üzerinde konuşmalar yapılmakta. Bunların başında Bakan Numan Kurtulmuş’un Urfa’dan Bakan Çelik örneği gibi liste başında yer alabilecek olması. Bakan Kurtulmuş’un yanı sıra AKP’de ismi Urfa Vekilliği için konuşulan bir başka önemli isim ise Sosyolog Prof. Mazhar Bağlı. Çelik ve Akman’ın dışında kalan diğer vekiller yeni bir şans daha elde edebilmenin mücadelesini gizliden gizleye yapmaktalar. İl başkanlığından ayrılan Yusuf Eğilmez ile yeni yönetimde yer almayan Müslüm Yanmaz, Vedat Bucak ile Ankara’da görev yapan Kayhan İnan, eski Milletvekili Ramazan Başak, eski Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Naif Başak gibi bazı isimler şimdiden konuşulmakta olan isimler olarak karşımıza çıkmakta. 10 Şubat’tan sonra sanırım çarşı Pazar daha da renklilik kazanacaktır.



CHP’de yaşananlar malumunuz.



İl başkanlığı koltuğuna Urfa’nın sevilen, sayılan şahsiyetlerinden birisi olan Ömer Karakeçili bulunmakta. Karakeçili gerçekten çok çalışan, koşturan ve de en önemlisi birleştirici özelliği olan bir isim. Bir iki televizyon kanalından başka medya ile nedense temasa geçme ihtiyacını kendisinde hissetmeyen Hasan Oğul tek Milletvekili aday adayı olarak yer almakta. CHP Genel merkezi Urfa başta olmak üzere bölgede kazanmak adına nasıl bir strateji içinde olacağını doğrusu merak ediyorum. Partililer şimdilik sessizlik içinde bekle be gör politikasını uygulamaktalar. CHP’de arzulanan seçim heyecanı görülmüyor.



İbrahim Özyavuz, Milletvekili aday adayıyım dedi ve il başkanlığından ayrıldı. İl başkanlığı koltuğuna Cumartesi günü yapılan kongre ile Mahmut Güneş oturdu. Güneş’in il yönetim kurulu isimleri tabanda karşılığı olan isimler olarak karşımıza çıkmakta. Urfa’da AKP’den sonra siyasi olarak en hareketli parti olarak karşımıza MHP çıkmakta. MHP’liler ve Ülkücüler bu seçimde en azından bir vekilliği kazanmak istiyorlar. İbrahim Özyavuz’un yanı sıra MHP’de Milletvekilliği aday adaylığı için Mehmet Yalçınkaya, Ahmet Ersin Bucak, Fatih Bucak, Mahmut Subaşı, Rüstem Coşkun’un isimleri kulislerde konuşulmakta. Fakat Ahmet Ersin Bucak’ın şimdilik mesafeli bir duruş içinde bulunduğu ve buna karşın Fatih Bucak’ın ise MHP ile Bağımsız milletvekili adaylığı arasında bir düşünce içinde bulunduğu görülmekte. Fatih Bucak’ın yakın çevresi, dostları, arkadaşları, aşiret üyelerinin yanı sıra sevenleri ile son bir görüşmede daha bulunacağı ve nihai kararını ona göre vereceği iddia edilmekte.



Vekillik heyecanının bulunduğu bir başka parti ise HDP. HDP’de üç dönem kuralına takılan İbrahim Binici için net kararın oluşmadığı, İbrahim Ayhan’ın bir dönem için daha aday gösterilebileceği konuşulurken, partililer ise seçimlere Parti olarak girmek yerine iki ya da üç bağımsız aday ile girmenin kendileri için daha kazançlı olacağı iddiasında bulunuyorlar. HDP’de yaklaşan seçim heyecanı öncesinde şimdilik bekle ve gör politikası uygulanmakta.



SP’de çıt dahi çıkmamakta. Partinin en önemli ayağı olan ‘karargahçılar’ şimdi AKP’deler. Milli Görüşünde önemli isimleri son il başkanlığı seçimi ile AKP’de renklerini ortaya koydular. Urfa SP bir tek Niyazi Yanmaz’a kalmış olarak karşımıza çıkmakta. Eski Milletvekili Ahmet Kırvar’ın da yeniden dönüş hazırlığı içinde olduğu konuşulmakta. Urfa SP’de konuşulan diğer önemli isimler ise Ahmet Bahçıvan ve Ahmet Güzel. Yeni kurulan diğer siyasi partiler ile daha eski siyasi partilerde ise şimdilik ne ses var ne bir seda!



Urfa’da yaklaşan seçim takvimi ile birlikte inanıyorum ki, siyaset kazanı da daha da ısınacaktır.



Yeniden buluşmak dileği ile..

Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2015 10:12

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024