Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

HALİLİYE GÖBEKLİTEPE OLSUN

 

HALİLİYE İSMİ HALİYLE GÖBEKLİTEPE İLÇESİ OLSUN

İlimiz Büyükşehir statüsüne alınınca , Haliyle ilçe sayımız on üç oldu. On üç Oldu ama Haliyle hiç mi hiç olmayan, ilçelerden birine Haliliye ismi haliyle bir türlü olmadı, olmadı gitti. İlçe sınır hatları ,isim tespit yanlışlığı, bu hamur daha çok su çeker anlamında. Bu sınır ve ilçe isim tespitler neye göre yapıldı…? halka göre mi …? şahsa göre mi… ? siyasete göre mi…? menfa at’a göre mi… ? şehir ve ilçenin coğrafi yapısına , ekonomik, kültür sanat biçimine göre mi …? Aşirete, Şeriata ,Maneviyata , Anayasaya göre mi…? Hangi anlam ve mana itibariyle Haliliye ilçesi ismi verildi. Bilim adamlarının , kanaat önderlerinin , büyük düşünürlerin, uzun uzun, fikir realitesi sonrası, akil insanlarca alınan tefekkür neticesinde mi…? Haliliye İlçesi ismi kondu…?

Şimdi desek bu işi Sabahattin CEVHERİ, Zülfikar İZOL ,İsmail DEMİRKOL,Faruk BAYRAK , Vali Nuri OKTAN, Yusuf YAVAŞCAN,Necmettin CEVHERİ,Sizler mi yaptınız..? Cevap – Yok canım bizden sonra oldu . Ziraat Odası Başkanı Ahmet EYÜPOGLU,ŞUTSO Başkanı Sabri ERTEKİN, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet KAYA ,Organize Sanayi Odası Başkanı Mustafa ASLAN, Baro Başkanı Ali Fuat BUCAK, Sizler mi yaptınız …? Desek. Cevap – Bizim hiç mi hiç haberimiz yok. İşimize bakmaktan,çalışmaktan başımızı kaşıyamıyoruz.. Ciğerci Siyaset REŞE ,Dondurmacı ZEKİ, Şerbetçi SALİH, İneci AZİZ , Çamlık BEKİR, BOŞ GEZEN ŞIHE ya sizler desek. Cevap – Biz ekmeğimizi kazanma derdine düşmüşüz. İl,İlçeden ne işimiz var. Cevabı gelir herhalde . Bunları anladık ya siz Eski Vali Yeni Büyük şehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin GÜVENÇ , Bir zamanlar GÜVENC’İN Güvencesinde olan Uğur BÜYÜKHATİPOĞLU, Opr. Dr.Şanlıurfa Büyük şehir Eski Belediye Başkanı Sayın HACI AHMET EŞREF FAKIBABA,Sayın Şanlıurfa Büyükşehir MİLLETVEKİLLERİ, SULAMA BİRLİKLERİ Sizler mi yaptınız desek.. - Bu ortamda sorulacak şey mi..? bizler neler düşünüyoruz.siz neler. Cevabı gelse ne denir….?

Denilecek şu…! Avrupa Birliği Dünya Kültür Tanıtım Kapsamında Dünyanın İlk Tapınağı olan GÖBEKLİTEPE ‘ Yİ Seçmesi,Dünya tarihçilerinin Gözünün üstünde olduğu, Türk Hava Yoları Tanıtım Projesi Kapsamına ,GÖBEKLİTEPE’Yİ Alması, Dünya Turizmi Cazibe Merkezi Konumunda olan, Dünya Tarihinin Yeniden araştırılmasına ışık tutan, 12.000 yılık yeryüzünün en eski tarihi kalıntı belgesi olan, bütün dünya ülkelerinin layıkıyla kullandığı,bizlerin layıkıyla kullanamadığı bu Kalıcı Şaheserin isminin ,GÖBEKLİTEPE İlçesi isminin verilmeyiş sebebi, hangi akla göredir…? Haliliye İsmindeki incelik neye göre baz alınmış ..? Halil adında bir halk kahramanı , bir isim bir cisim, bir nesne bir kimse yok. Uzaktan yakından İBRAHİM PEYGAMBERE ZORAKİ ÇAĞRIŞIM YAPILACAKSA BALIKLIGÖL URFA KALESİ SINIR TUTUTULUP HALİLİYE İLÇESİ KAPSAMINA ALINAYDI EMMENAAAA….! ELLEEE RAAAASSS …ELLLEEEE… ENNN…!

Bu işi kim çözer …? Haliliye ilçe Belediye Başkanı sayın Fevzi DEMİRKOL NOOOO….! NOOO….! NOOO….! EYBİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MEHMET EKİNCİ. NAAA…! NAAAA…! LEEE….! LLLLEEEEE….!

O zaman,bu iş burada bitter. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK, Başbakan sayın Ahmet DAVUTOĞLU, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN, Şanlıurfa MİLLETVEKİLERİ, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK,Büyük şehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin GÜVENÇ, Eyubiye İlçe Başkanı Sayın Mehmet ekinci, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Sayın Fevzi DEMİRKOL ,Bir çimdikte ( Gıdım) STK’lar Bu işin ÇÖZÜM İHALESİ sizde kalmıştır. TEMİNATINIZI YAKMAYIN….!



Başta Dedik ya…!

HALİLİYE İSMİ HALİYLE

GÖBEKLİTEPE İLÇESİ OLSUN….!

Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2014 14:30

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Haliliye Mehmet Ozan

Belediyenin ismi tespit edilirken kime danışıldı bilmiyorum.Fakat Haliliye ismini kimler icat etmişse bravo! Çok çabalamışlar!Yahu kardeşim başka isim mi kalmadı?Değerli yazarın belirttiği Göbeklitepe ismi duyulmuş bir isim.Yalnız isim değil hizmette sıfırın altında.Memleket geriye gidiyor ve yazık oluyor.
20/11/2014 08:12

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024