Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

FACE'İN BOOK HALLERİ-3-

 

Şu Face; hem ölüye hem diriye, hem ileriye hem geriye hitap ediyor.

Bu âlemde neyiniz var neyiniz yok paylaşıyorsunuz derdiniz nedir onar göre derdinize çare veya biçare oluyor bu âlemde birileri.

Mesela Haydar Abi Dümen’i kıralı epey oldu, şu anda piyasada görünmüyor ama yerini Face Abi, Güzin Abla, yeri geldiğinde Maranki abi dolduruyor.



Bakın şimdi size bu âlemden enteresan bulduğum bir seçki sunacağım:

Adamlar mezarlıkta toplanmışlar kazdıkları mezarın önünde poz vermişler ve bunu Face de paylaşmışlar:

“Hasan satan yigenimin türbesini yaparken” evet cümleyi aynen aldım.

Yav gözümün nuru, haydi yiğeninin dirisini paylaş da… Bari mezarında rahat bırak rahmetliyi… alt tane bösböyük adam mezarı bitirmiş, önünde ellerini birbirinin omzuna atmış, poz vermişsiniz, bu mutlu günü, pardon bu üzüntülü günü Face âlemine duyuruyorsunuz.

Ölüye ve diriye saygı bu pozun neresinde pek anlayamadım valla…

Bu millet Face bulmuş ya bu gidişle o bildik atasözü de değişecek;

“ Beleş face bulsa içine girecek.”

Yav adamlar bu book’u icad etti diye her türlü haltı paylaş diye değil ha… Burada dünya seni Türkçesi Zekeryamıdır Gavurcası Zükkermanmıdır nedir bu icatçı… Adam bu Book’u icad ederken; “Hasan satan yigenimin türbesini yaparken” pozunun buradan dünyayla paylaşılacağınızı eminim tahmin edememiştir arkadaşlar.



Bir arkadaşımız fotoğraflarda gülmeyi beceremediği için şu notu Face âlemine iletmiş:

“Şu fotoğraflarda gülmeyi beceremiyorum bir türlü. Ama beni daha düzgün gösteren bir makine bulduğuma çok sevindim…” diyor ve karşı cepheden çekilmiş, takımlı, taklavatlı okkalı bir poz vermiş, iki kolunu tıpkı cenaze namazında olduğu gibi iki yana iki kere salıyı vermiş.

Sevgili arkadaşım bence sen çok çok düzgün bir arkadaşsın sen sen ol yinede “iyi görünen makinelerden” medet umma.

Ne diyelim Allah arkadaşın bu pozuna zeval vermesin.



SUDE Nikli bir arkadaşımız;

"Düşmanın acıkmışsa doyur, susamışsa su ver. Bunu yapmakla onu utanca boğarsın ve RAB seni ödüllendirir." (Kutsal Kitap, Sül. Öz. 25.21-22). Birbirimiz için Mesih'te olan sevgiyle dua edelim. Şanlı Urfa Dua Evi adına…” demiş

Urfa’da, Aziz Hocanın aşevini duymuştuk ama “Şanlı Urfa Dua Evini” ilk kez duyuyorum. Urfa da evler çoğalıyor maşallah. Bu Suriyeli mültecilerden sonra çok çeşitli evler literatürümüze girdi Allah sonumuz hayreyle ye. Bir dua evimiz eksikti o da olmuş haydi hayırlısı olsun. Şayet bir gün yolunuz buraya düşerse, buranın çorbasını içer hayır dualarını alırsınız, yalnız dikkatli olun çıkarken dininizin değişip-değiştirmediğine dikkat edin.

Bu Paylaşımın altında epey beğenmeler ve birkaç yorumda var.

Tabi bu “Urfa dua evine” beddua edenler de yok değil.



Sırada elinde kırmızı renkte iki raketle kameraya poz veren iki arkadaş var.

Paylaşımı yapan arkadaş kendine çok güvenmiş olmalı ki paylaşımına şöyle yazmış:

“Bu çocuk yine kaşınıyor…” Evet.

Maşallah kaşıyan ve kaşınan gayet güzel ve duartistik pozlar vermişler hem de ardıl bir şekilde. Rakibinin, pinpon yeri kaşınmış olmalı ki kırmızı raketi gösterip Şarampola kimin bir poz edasıyla, arkadaşın pinponunu şarampolaya yuvarlamış meydan okuyan arkadaş.



Bir arkadaş oğlunun fotoğrafını paylaşmış ve face âlemin şöyle sesleniyor:

“Sanırım yakışıklının ismini yazmama gerek yok. Artık tanıyor olmanız gerek...”

Herıld yani… O kadar çok paylaşım yapmış olmalı ki, face de her görenin bu delikanlıyı tanıyası geliyor. Allah ömürlü etsin ne diyelim.



“Herkesin İntiharı Farklıdır kimi denizde Firtinaya Karşı Yerken Açar Kimi Arabesk takılır bileklerini keser KIMISIDE. UMUTLARINI. KESER...????? KEMAL.

Evet.

Bu Kemal ustura Kemal değil kardeşim Kemal!

O da küçük lokma sonrası büyük bir laf aşırmış bir yerlerden.

Bravo kardeşim Kemale…

Artık yavaş yavaş Kemale eriyor demek ki!



Yine bir arkadaş eline iki tane balık almış makineye poz vermiş ve ardından da:

“Bu balıgı hemşerimiz Fırat nehrinde yakalamış ,ne balıgı oldugunu bilenler..” var mı diye soruyor. İşin uzmanı olan bir arkadaşı da altına muhteşem bir yorum yazmış:

“bırı susam balıgı dıgerıde zurnacı…” demiş.

Bu hayvanat ve haşarat ilminde son nokta olmalı arkadaşlar(!)

Arkadaş resmen sallamış;“Balık bilmese halık bilir” diyerek.



Yine bir Nar/olog arkadaş, çektiği nar fotoğrafını paylaşmış çektiği bir adet nar fotoğrafının üzerine:

“HİÇ BİR NAR BU KADAR GÜZEL POZ VEREBİLİR Mİ ?” diyor…

Sizinle aynı düşüncedeyim arkadaşım. Bunun için, nar ilminde pişip nur ilminde en yüksek bir mertebeye çıkmak gerekiyor İsmail kardeşim.

“Bugün Siverekte Suriye den (Kobani) gelen Kürt kardeşlerimize yardım dağıtımında bulunduk. Allah hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin...” demiş birileri

Bazı arkadaşlar; yardım yaparken, niye o kolilerin, önünde, arkasında, sağında, solunda, bir ömür boyu veremedikleri pozu verirler anlamış değilim. Kimse kalkıp bana “teşvik etmek için böyle yapıyorlar” demesin, “hayrın böylesine dallandırılması budaklandırılması daha makbuldür” demesin. Mazlum bir çocuğun ağzına ufacık bir su şişesi dayarken, niye fotoğraf makinesine sırıtarak poz verir/verilir ve bu da sosyal medyada paylaşılır. Anlayan varsa lütfen cehaletime versin bana uygun bir dille anlatsın. Bakın bu arkadaş bu albümü yayınlarken ne demiş:

“Bugün Siverekte Suriye den (Kobani) gelen Kürt kardeşlerimize yardım dağıtımında bulunduk. Allah hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin...” etsin de bu ve benzeri yardım yapılırken egolar niye fotoğraflar aracılığıyla böylesine tatmin edilir anlamış değilim arkadaşlar. Özellikle de bir kolinin; kıçından, başından hem de birkaç kişi tutar, mutluluk poz verir, kameralara gülümser, biri bana bu hayır ve hasenat durumunu anlatsın.

Bu da bir Reklam:

Küşlemeci Mehmet Usta “GAZİANTEP KIZILAY KAN MERKEZİ KARŞISI..” nda imiş Evet. Küşlenmek isteyenler kan tazelemek isteyenler küşlemeci Mehemedi bulsunlar canları istedikleri kadar küşlensinler. Yalnız ayarını ve dozunu kaçırmamak lazım yoksa…

Çalkamın biri kızlardan şikâyetçi diyor ki:

“Bu kızlar Gene başladılar üzüm avakado çilek turp yeşil soğan yazmaya :)) kendi hallerine bırakın bi süre sonra geçer :):):):):) demiş.



Ne yani; muz, balcan, pırçıklıdan mı bahsetsinler? Yasınlar çizsinler, kızcağızlar kendi hışırlarını paylaşıyorlar Çalkam kardeşim. Niye kızıyorsun “Avakado davulcu Kado” Ne yani…

Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2014 20:44

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024