Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Okulların Açılışı Ve Uyuşturucu...

 

Okullar Açılıyor, Uyuşturucu Pazara Çıkıyor..

Bütün veliler, öğrenciler ve öğretmenler için yeni bir zorlu maraton başlıyor. 15 Eylül 2014 Pazartesi çalacak olan ders zili ile birlikte Türkiye genelinde 16 milyon, Şanlıurfa’da ise 600 bin ilk, orta ve lise öğrencisi ders başı yapacak…

Milli Eğitim Bakanlığında yıllardır bir türlü oturtulamayan, her yıl yeniden değiştirilen sistem sebebiyle kayıt dönemine velilerle, okul ve Milli Eğitim idarecilerinin tartışmaları ve hatta bazı yerlerde kavgaları damgasını vurdu…

Kayıt esnasında velilerden nakdi bağış almaktan çekinen okul idarecileri bu seferde “gönlünden ne koparsa onu ver abi” havasına girmiş, devletin itibarını ayaklar altına alırcasına; fotokopi kağıdı, sabun, ampul, kağıt havlu, sıvı sabun, çamaşır suyu vb. ayni bağışları velilerden zoraki olarak almaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütün bu olaylara müdahale etmeyerek, göz yumduğunu göstermektedir. Geçmişte alınan nakdi, bugün alınan ayni bağışlara rağmen şehir merkezindeki okullarımızın bir çoğunun “öğrenci tuvaletleri” son derece berbat durumda olduğundan çocuklarımız tuvaletleri kullanamamaktadır.

Kantinler başlı başına bir sorun yumağı olmuş durumdadır. Kantinler okul idaresi tarafından gözetim altında tutulmalı, satışa sunulan gıdaların markaları, son kullanma tarihleri sıklıkla kontrol edilmeli, merdiven altı üretimden gelen ürünlerin satışına izin verilmemelidir. Aksi bir durumla karşılaşıldığında ilgili Kurumlarla irtibata geçilerek gerekli yaptırım uygulanmalıdır.

Toplum Yararına Çalışma Projeleri kapsamında Türkiye İş Kurumu tarafından 9 ay süre ile işe alınacak işçilerin bir kısmının Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olması şartı konulmalı ve bu personel okullarda istihdam edilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine görevlendirilmelidir. Böylelikle okullara giriş çıkışlar kontrol altına alınarak, öğrenci olmayanların ve/veya art niyetli kişilerin okullara girişleri engellenmiş olacaktır.

Şimdi gelelim en önemli meseleye…

Çağımızın çözülemeyen sorunu, gençliğin mahvına sebep olan, ailelerin korkulu rüyası haline gelen uyuşturucu bu sene de başımızın belası olacak gibi görünüyor...

Yaptığım araştırmalar sonucu onlarcasının adına, yetiştiği yere, vücutta oluşturduğu tahribata kadar tüm bilgilerine ulaşmış olmama rağmen, özendirici olmaması için bu bilgileri buradan paylaşmıyorum.

Uyuşturucu madde kullanım yaşının ortaokul çağlarına kadar düşmüş olması, madde bağımlılığının büyük bir hızla yaygınlaşması sebebiyle artık bir dizi önlemler alınmalıdır. Kolluk kuvvetlerimiz bu konuda gerekli hassasiyeti gösterse vatandaşın yardım ve desteği olmadan zehir satıcılarının kökünü kazımak mümkün değildir. Satıcılar bir şekilde tutuklanarak satışlarına engel olunsa da, talep oldukça arz edecek birileri çıkacaktır. Burada asıl önemli olan talebin de ortadan kalkmasını sağlamaktır.

Ama maalesef, sağlık konusunda Türkiye’ye çağ atlatan hükümetimiz Şanlıurfa’ya madde bağımlılarının tedavi olabilecekleri bir klinik bile açmamıştır. Ne zaman, nerede ve kime patlayacağı belli olmadan sokaklarda serseri mayın gibi dolaşan madde bağımlısı gençlerimiz bu illetten kurtulmak istese de Şanlıurfa’da bunun tedavisini yapacak, bu çocuklara yardım elini uzatacak bir sağlık merkezi bulunmamaktadır. Şanlıurfa milletvekilleri, siyasetçiler, Sivil Toplum Kuruluşları, bürokratlar ve bütün vatandaşlar uyuşturucuya karşı topyekun bir savaş açmalıdır.

Toplumun büyük çoğunluğunun “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığıyla yaklaştığı bu konunun üstüne yıllardan beri hazırladıkları afişler, düzenledikleri seminer ve konferanslarla cesur ve kararlı adımlarla giden tek gençlik kuruluşu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’dır. Ülkü Ocakları’nın bu çabasına toplumun her kesimi destek vermelidir.

Ülkü Ocakları, bu sene de “Ey Türk Genci, Damarlarındaki Asil Kanı Uyuşturucuyla Kirletme” sloganıyla çıktığı yolda mücadelesine devam etmektedir. Her okulda hatta neredeyse her sınıfta gönüllü gençleri bulunan Ülkü Ocakları bu mücadelede büyük rol oynamaktadır.

Bütün bunları niye yazdık, her kurum görevini ve sorumluluğunu bilsin ki; “Testi kırılmadan kulaklar çekilsin.” Yoksa testi kırıldıktan sonra çekilen kulağın kimseye bir faydası olmayacaktır.

Ekleme Tarihi: 11 Eylül 2014 14:37

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024