Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

MADE IN URFA..!

 



AKP ye kayıtsız şartsız destek verip de ihya olan, Kayseri,G.Antep,K.Maraş,Konya gibi bir çok ile göre , iktidardan babayı alan Urfa...! Bıkmadan usanmadan her seçim de kendisine babayı gösterenlere biat eden Urfa..! Milyonluk kelle sayısından bir bakan kalitesinin olmadığı yüzüne vurulan Urfa...! Maraşlı validen ,belediye başkanı atanan ve bu atamayı bağrına basan Urfa..! 12 yıldan bu yana AKP ye...35 yıldan bu yana da aynı zihniyetlere memleketi teslim eden ve bir arpa boyu yol alamayan Urfa..! Her kabine öncesi bir heyetle başkent turuna çıkan ve nasihatle dönen Urfa...! Memlekete aklı,vizyonu,donanımı ve liyakat ile hizmet edebilecek bir bireyi arayıp bulamayan ve gerek de görmeyen Urfa..! Kendisini aşağılayanları,yok sayanları,tepeden bakanları baş tacı yapmayı görev sayan Urfa..! Allahın verdiği aklı sandıklara kilitleyen, kitabı Kur-an'ı ise duvarlara asarak elletmeyen Urfa..! Meydanlarına....yeşil alanlarına...sahip çıkmaktan üşenen ve onları muktedirlerin rant sevdasına kurban veren Urfa..! Yaşadığı ve hayatını eziyete dönüştüren bütün olumsuzluklara karşı susmayı tercih eden Urfa..! Sabah kalktığında akşam neyi yiyeceğinden başka bir derdi olmayan Urfa..! Kentine getirilen ve yaşamını kabusa dönüştüren Suriyeli mültecilere isyan etmesine rağmen, bu çorabı başına örenleri başına taç yapmaktan kendini alamayan Urfa...! Kelle sayıları ile övünmeyi ,akla ve bilime tercih eden Urfa..! Muktedirlerin sadaka kültürüne ve tırşıkçılığa evet diyen Urfa..! Gittiği sandığın ve kullandığı oy'un namusu ve geleceği olduğundan bi haber olan Urfa...! Dünyanın tersine giden ve yeniliklere kendini kapatan Urfa..! Gelişmeyi ve yenileşmeyi bilimsel akıl yerine , taasub da ve karanlık zihinler de arayan Urfa..!

Okumuş çocuklarının memlekete döndükten sonra ki vizyonu ; ileri de iyi rant getirecek bir arazi arayışı,yeni ve lüks bir ev hayali, caddeler de salındığında vay be dedirtecek bir jeep'e sahip olma ve yazlık,bağ evi sahibi olarak kısa yoldan köşeyi dönme hedefi ile sınırlı olan Urfa..!

Sorgulamayı...kritik düşünmeyi...okumayı...yazmayı...araştırmayı..gereksiz bir uğraş olarak gören Urfa..! Çiğköfteyle yatıp...ciğer kebabı ile kalkan ve bulursa beleş tiridi de fırt etmeyen Urfa..! Konu din olunca balıklama dalan ve ne söylendiğine,ne anlatıldığına bakmadan biat eden Urfa..! Siyasilerden hizmet talep etme yerine , hamaset edebiyatı ve nasihati ile yetinen Urfa..! Bir su ve tarım kenti olduğu halde ırgat olmaktan kurtulamayan ve fındık toplamaya K.denize, pamuk toplamaya Çukurova’ya gitmekten kurtulamayan Urfa..!

Memleketi yamaçlara kurmak yerine , verimli tarım alanlarına doğru büyüten ve buradan işbirlikçilere rant aktaran Urfa..! Vesselam yaz yaz bitmeyen ve değişmemeyi marifet sayan Urfa..!

Dünya değişse de , değişmemekte ısrar eden ve bundan hiç bir rahatsızlık duymayan Urfa..! Yani kısacası literatüre Made ın Urfa...diye geçecek bir yalnızlar ve kimsesizler kenti olarak haline şükreden insanların yaşamaya çalıştığı ve en meşhur sözü Lo bıze bışe olmaz..sen kafayı yorma...Allah-u kerim olan baht-ı karalı memleketim Urfa...!

Evet dünden bugününe baktığımız da ve seni paydaşlarınla karşılaştırdığımda ,gerçekten de senden bir şey olmadığında ve olmayacağında haklısın galiba...! Ne diyelim Made ın Urfa olmak da bizim kaderimizmiş..!

SELAM VE SEVGİLERİMLE

Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2014 09:13

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024