Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Mevtaya Ayağında Kondura Okunur

 

BU MEVTAYA AYAĞINDA KONDURA OKUNUR

M. Kemal UĞUZLU Hoca imamlık yapmaktadır. Hocayı seven, sayan ve de onu dinleyen, büyük bir müdavim kitlesi var. Hocanın içli anlatım tarzını, herkes takdir etmede. Ayrıca, çözümü en müşkül kan davalarında uzlaşı sağlayıp ,kan davasını kan bağına dönüştürmesindeki meziyeti ’de , hocanın kemaline kemal katar . halkının çoğunluğu, hocanın hem sözünü tutar ,hem de gittiği yoldan gider.

M. Kemal UĞUZLU Hoca bir gün yalnız başına hücresinde olduğu bir anda, yanına kan revan içinde olan ,dayaktan hırpalanmış perişan , yaşlı bir kadın, saçı, başı dağınık , göz yaş içinde Kemal hocanın yanına gelir. Hoca merak ve endişeyle bu hanımı karşılar. Hırpalanmış kadın ,içini çeke çeke, oturur oturmaz, Oğlunu hocaya şikayette başlar. –Hocam ben namaz kılmaktaydım. Oğlum namazlığımı çekip yırttı. Baş örtümü başımdan alıp, param parça etti. Kuranı kerimi de El ve dil uzattı. Bir daha namaz kıldığını ,kuran okuduğunu bu evde görmeyeceğim dedi. Benim bir şey dememe kalmadan ,yumruklamaya ,sağlı sollu tokatlamaya başladı. Beni yere yıkıp tekmeledi. Çiğnercesine ayaklarının altına aldı. Kendi evimden, kendi çocuğumdan kaçar oldum. Cuma hutbesinde senden cemaatinden dua isteyecektim.

M. Kemal UĞUZLU hoca bu anlatılanlar karşısında kendini zor tutar. Mazlum ananın acısını gönlünde yaşarcasına his eder. Bu evlat mazlumu olan ananın, gönlünü almaya, Acısını dindirip teskin etmeye uğraşır. Kemal Hoca: bu Mağdur anaya şu vadi yapar. – Senin bu oğlun Şayet ölür, cenazesi bu camiye gelirse, Sana vadim olsun, ben onun cenaze namazını kılmayacağım. Ama..! ilk fırsatta da onu ıslah edip, senden özür diletmeye de çalışacağıma sözüm olsun. Bundan sonrada seni, ben gözetip kollayacağım. Şuandan itibaren O değil , artık ben senin evladınım. Ben sana evlatlık edip, kollayıp gözetleyeceğime dair müsterih ol tesellisinde bulunarak, evlat mağduru anayı uğurlar.

Az bir zaman sonra, Kemal Hoca hücresinde olduğu bir anda. Cemaati çok olmayan bir cenazeyi , caminin musalla taşına getirip bırakırlar. Hoca merhumun dövülen mazlum ananın çocuğu olduğunu anlar. Kemal Hoca: Mazlum anaya ettiği vaadin geldiğini hatırlar. İçinden,” Birilerine hayır ben bu mevtanın namazını kılmam demem miskinliktir. Cemaat huzurunda aleni söylemem gerekir ki , sözüm söz olsun” kararı alır. Hoca: Cübbesini giyer. Sarığını başına takar. gelir mevtanın göğsünün hizasında durur. Herkesin duyacağı yüksek ses tonunda ,cemaate döner, Şöyle seslenir.-Ey cemaat ….! ben bu mevtanın telkinini vermeyip, cenaze namazını da kılmayacağım. Bu merhum : Benim okuyacağım Allah’ın ayetine karşı gelmiş. Allah’ın kitabına el uzatmış. Seccadeyi parçalamış, namaz kılmayı yasaklamış . Benim okuyacağım Allah’ın ayetlerine inanmayıp, karşı gelmiş, bende Allah’ın ayetlerine inancı olmayan birilerinin üzerine, inanmadığı Allah’ın hiçbir ayetini okumam . Çok ısrar ederseniz ,ila kıl diye, BEN BU MEVTANIN ÜZERİNE ALLAHIN HİÇ BİR AYETİNİ OKUMAM .OKUSAM, OKUSAM ALLAHIN AYETLERİNİN YERİNE, AYAĞINDA KONDURA ŞARKISINI OKURUM. Demesiyle, O anda cemaat ikiye ayrılır. Kimisi kılsın ,kimisi kılmasın ,kimileri de sesiz sedasız camiden ayrılır. Böylece cenaze namazına değil, cepheleşme safına geçilir. Kimi hoca yanlısı olarak kızışır, kimi cenaze yanlısı olarak hiddetlenir. Tam O anda.! kurtarıcı olarak başka bir din hocası araya girerek , cenaze namazını kılmayı üstlenir. Böylece iş sükunetle çözme kavuşur. Aradan yılar geçer, cenaze sahipleri geçte olsa M. kemal hocayı haklı bularak özür dilerler.

Şair: Abdürrahim KARAKOÇ Hocanın şiir telkini’ de, hepimize Musalla komutu vermede.

Ya İslam’la yükselir / Ya inkârla Çürürsün

Yol Mezarda Bitmiyor /Gittiğinde Görürsün

BAŞTA DEDİK YA…..!

BU MEVTAYA AYAĞINDA KONDURA OKUNUR ….!

Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2014 13:24

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024