Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

GERÇEKTEN KARDEŞMİYİZ?

 

Etrafımızda bu kadar olaylar oluyorsa, insanlar katlediliyorsa ve buna bütün İslam Ülkeleri sessiz ve duyarsız kalıyorsa benimde aklıma biz gerçekten kardeş miyiz sorusunu sormak gelir. Soruyorum kardeş dediğimiz İslam ülkelerinde vahşetler, yağmalar, çoluk çocuk, yaşlı kadın, erkek demeden katledilen insanlar için ey İslam Ülkelerinin yöneticileri, ey dilini yutmuş İslam Ülkelerindeki dini kurumların başındaki din konusunda ahkam kesen insanlar, sizler bunun karşısında ne yaptınız, dinimizin emri olan “bütün Müslümanlar kardeştir” sözüne karşı sizin ne gibi haykırışınız oldu. Yoksa sadece yazılı ve görüntülü medyada kolları kopmuş , bacakları fırlamış ve hatta kafa kesme, kurşuna dizme gibi görselleri görürken beş dakikalık vicdanınıza mı sığınıyorsunuz, ondan sonrası gelsin, lokmalar gelsin, tatlılar ve yine atılsın hamasi nutuklar.

Ama unutmayın bunun hesabı hepimizden sorulacaktır, tabi yöneticilerden ve yetkisi olan kişilerden daha fazlası sorulacaktır. Bu gün bir İsrail’e bakın vatandaşını Dünyaya değişmiyor. Bir askeri öldürüldüğü zaman kıyameti koparıyor ama biz Müslümanlar böyle miyiz acaba, kendi kendimize sormamız gerekmez mi?


Bir bakın Müslüman olmayan ülkelere Avrupa’ya, Asya’ya nereye bakarsanız bakın Müslümanların birbirlerine yaptıkları zulmü görebilir misiniz? göremezsiniz, neden? Çünkü biz hani kardeşiz ya ondan olsa gerek ve burada yine sorma ihtiyacı duyuyorum gerçekten biz kardeş miyiz acaba!.. Müminler merhamette, dostlukta, kardeşlikte, yumuşak davranmada bir bedenin organları gibidirler.


Ramazan ayına gireceğimiz bu günlerde ne olursunuz gerçekten kardeş olalım, gerçek muhtaçları bulalım, yapacağımız yardımları sırf göstermelik olsun diye değil Müslüman kardeşliğini gerçekleştirmek ve Canabı Allah’ı düşünerek yapalım, bazı insanların annesine, babasına ve yakın akrabalarına yardımı dokunmazken, sırf göstermelik veya ekranlarda görünsün nefsini tatmin etsin amacıyla yaptığı gibi yapmayalım. Canabı Allah bununda hesabını sorar bizden. Allah'ın bize verdiklerini olmayanlar ile paylaşmak Allah katında çok değerli bir davranıştır.


Ashabı Kiramdan hakim bin hizam Ra. Rasul-i Ekrem Sallallahu Aleyhi Vesellem efendimizden mal istemişti, ona istediği malı verdi, yine istedi yine verdi. Sonra buyurdu ki; Ya Hakim! bu mal cazip ve tatlıdır. Bir kimse malı gönül hoşnutluğu ile alırsa, o mal ona mübarek olur, onda kendisine bereket verilir. Eğer göz dikerek ihtirasla alırsa, o malın bereketi olmaz, böyle bir kimse yediği halde doymayan kimse gibidir. Veren el alan elden hayırlıdır. Hakim Ra. Kimseden birşey almayacağına söz verdi ve Rasulullah (sav.) den sonra da ölünceye kadar kimseden birşey almadı ( Buhari-Müslim)

Resulullah Efendimiz:

“İmandan sonra en üstün amel, insanları sevmektir.”

“İnsanlara merhamet edip acımayana, Allah da acıma¬yacaktır.”

“Gerçek mü’minler, elinden ve dilinden bütün müslü¬manların güven içinde bulunduğu kişilerdir.”

“Gerçek iman sahipleri, kendisi için sevdiğini, mü’min kardeşleri ve diğer insanlar için sevenlerdir.” buyuruyor.

Bizim gerçekten kardeş olabilmemiz için, Haricide ve dahilide sıkıntı çeken, zulüm gören Müslüman kardeşlerimize kalbi olarak maddi ve manevi bütün gücümüzü kullanarak katkıda bulunmamız dertleriyle dertlenmemiz acısını paylaşmamız gerekir diye düşünüyorum.


Bizleri buna uyan bunu uygulayan dilek ve temennilerimle; 11 ayın Sultanı Ramazan’ı şerifiniz hayırlara vesile olsun.


Allaha emanet olun.

Sevgi ve Saygılarımla

Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2014 17:08

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024