Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YAZ TATİLİ..

 

Evet, yaz tatilimizin ilk haftasını yarılamaya başladığımız bu günlerde çocuklarımızla tatili dolu dolu geçirmek adına gönlümüzden geçenleri paylaşalım dedik.

Evvele geçen hafta sonu karnelerin evlere yansımasıyla başlayalım. Bütün bir yıl boyunca üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getiren çocuklarımızın karneleri velilerini memnun ettiğinden o çocuklar, bir şekilde ödüllendirildiler ve bunun mutluluğunun epey süreceği de kesin. Bazı çocuklarımız da çeşitli sebeplerden dolayı istenilen başarı düzeyini yakalayamadıkları için cezalandırıldılar ve tatil boyunca da her fırsatta bu durum hatırlatılıp durulacak. Hatta birçok çocuk şu anda akılları başlarına gelsin diye ağır işlerde çalıştırılmaya başlandı bile.

Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Çocukları başarısız olan velilerin durumu tam anlamıyla irdelemesi gerekiyor. Bunun sebebinin tespit edilmesi ve önümüzdeki eğitim yılı için alınması gereken tedbirlerin şimdiden belirlenmesi hem velilinin eksik bıraktığı noktaları görmesini sağlayacak hem de çocuğun anlaşılmasına yardımcı olacaktır.

Bu yüzden yaz tatilinin çok verimli geçmesini sağlamalıyız.

Okulların açık olduğu süre zarfında çocuklarına gereken ilgiyi gösteremeyen velilerin çoğu, daha bismillah, tatilin ilk haftasından kendilerince eksik gördükleri derslerden yardım almayı düşünmeye başlamışlar. Bu konuda arayıp fikir almak isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Kıymetli anne babalar, çocukların tam da tatil havasına girdiği, erişkinlerin bile zihinlerini toparlamakta zorlandığı bu bunaltıcı sıcaklarda, çocuklarınıza aldıracağınız derslerin onlara hiçbir faydasının olmayacağı gün gibi ortada. O yüzden bir süre çocukların dinlenmelerine müsaade edelim. Tam olarak tatilin tadını çıkardıktan sonra kendi hazırlayacakları çok da yoğun olmayan günlük programlarla geçen eğitim- öğretim yılında öğrendikleri bilgileri unutmamaları için tekrar etmelerini sağlayalım.

Çocuklarımızın kitap okumalarını sağlamak biz velilerin, evlatlarımız için yapacağı en büyük güzellik bana göre. Velilerimiz bu konudan da muzdaripler maalesef. Çocukların, okullar açıkken yine bir şekilde zorunlu olarak kitap okuduklarını ancak okullar kapandıktan sonra bu konuda zorlandıklarını dile getiriyorlar. Bu konudaki nasihatlerin pek işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü çocuklar duyduklarından ziyade gördüklerini uygularlar. Yani hiç olmazsa günün belli saatinde anneler, babalar telefondan, televizyondan biraz feragat edip kitap okursa birkaç gün sonra inanın çocuk da kitap okuyacaktır.

Çocukların internet kullanımına mutlaka müdahale edilmeli, belli saatler de izin verilmelidir. Çünkü tüm gününü sanal dünyada geçiren çocuklarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Sanal dünyaya yoğunlaşan çocuk zamanla gerçek dünyadan kendini soyutluyor, iletişimde zorlanıyor, yaratıcılığı zayıflıyor. Bir çocuğun yaratıcılığını kaybetmesi demek bakış açısının gittikçe daralmasına neden olacağından gelecekte sabit fikirli, ben merkezli, duyarsız bir birey olacaktır.

Yaşı uygun olan çocuklarımızın gündemi takip etmesini sağlamalıyız. Bu konu ne zaman konuşulsa genelde birçok insan, olan biteni bilsin de onun da mı psikoloji bozulsun, diye sitem ediyor. Aslında bizler çocuklarımızı cam fanuslarda büyütmeye çalışıyoruz ve en büyük yanlışımızda bu sanırım. Çünkü eninde sonunda gerçek hayatın bir parçası olduklarında mücadele etme ruhunu onlara aşılayamadığımızdan daha fazla zarar görüyorlar. Bu yüzden mümkün olduğu kadar yaz tatilini iyi değerlendirip her fırsatta çocuklarımızla nitelikli vakit geçirerek hayat dair paylaşımlarda bulunup onların da yorumlamasını sağlamalıyız.

Çocuklarımızın ilgi duydukları alanlardaki yeteneklerini geliştirmeleri için tatiller en uygun zamanlardır. Onlara uygun ortamlar hazırlanmalı. İmkânlar ölçüsünde alanlarıyla ilgili yaz kurslarına gitmeleri sağlanmalı, açık havada oyun oynamalarına yardımcı olunmalıdır. Tabi tüm bunları yaparken de onlara belli etmeden gözümüzü üzerlerinden ayırmamalıyız. Çünkü Allah muhafaza sokaklar bin bir tehlikeyle dolu, kuracakları yanlış bir arkadaşlığın bedeli ağır olabilir.

Ayrıca bu sene teog sınavına giren 8. Sınıf öğrencilerinin velilerinin yerleştirme takvimini yakından takip etmeleri gerekmektedir. Bunu da hatırlatmış olalım.

Bütün öğrencilerin, öğretmenlerin ve tabi ki velilerin yaz tatilinde gönüllerince dinlenip yeni eğitim-öğretim yılına zinde, umut dolu ve azimli bir şekilde merhaba demeleri dileğiyle.

Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 18 Haziran 2014 09:11

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

eski öğrenciniz m.ü

elleriniz dert görmesin hocam ağzınıza sağlık
24/06/2014 21:58

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024