Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KORKMA!

 

İstiklal Marşımızın yazarı ve önemli mütefekkir M.Akif Ersoy bir kelime ile insanı cesaretlendirme noktasında ne güzel bir mesaj vermiş. O tesirli kelime “korkma!”


Korkma yani cesaretli ol. Cesaret insanları risk almaya sevk eden başarıya taşıyan önemli bir insanî duygudur. Temel özelliği insanın korkmadan atılgan bir şekilde hayatta emin adımlarla ilerlemesidir.


İnsan ve toplum hayatında birçok başarının anahtarı ve temel ilham kaynağı korkmamaktır. Peygamber Efendimiz rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir buyurmuştur. Korkusuz ve cesur davrananlar, geleceğe dair mantıklı ve disiplinli kararlar alanlar başarıyı yakalayıp kendi alanında kahraman olmuşlardır.


Bir insana herhangi bir konuda yapılan baskı neticesinde iki şey meydana gelme ihtimali vardır. Biri korkup pes etmek diğeri de korkmadan inandığı yolda yürümektir.


İcatlar ortaya koyan bilim adamları birçok deney yapıp türlü sıkıntı yaşamalarına rağmen pes etmemişler ve korkusuzca inandıkları yolda mücadele etmişlerdir ve sonunda başarılı olup isimlerini bilim tarihine altın harflerle yazmışlardır. Mesela Edison ampulü bulmak için yüzlerce deney yapmıştır. Pes etmesini bekleyenleri hayrete düşürerek asla pes etmemiş yolundan geri adım atmamış ve ampulü icat etmiştir. Bunun gibi yüzlerce, binlerce örnek vardır. Pes etmemek cesaret işidir. Pes etmemek korkmadan ilerlemek işidir. Pes etmemenin neticesi inşallah başarıdır ve başarı insan ve toplum hayatında büyük ilerlemeler kat etmemize neden olur.


Birinci Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı çok büyük sıkıntılar altında verilmiş savaşlardır. Bu savaşlar bütün sıkıntı ve imkânsızlıklara rağmen halkın azmi, iman aşkı ve korkusuz mücadelesi sonucu Kurtuluş Savaşı gibi büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.


Ticarette de cesaret çok önemlidir. Ticari hayat risklerle dolu bir yoldur. Ticari hayatta riske girmiyorsanız büyüme ve gelişme sağlayamazsınız. Cesaret sahibi iseniz riske girersiniz, cesur adımlar atmıyorsanız ticarette önce duraklama, sonra gerileme ve en sonunda da yıkılma dönemlerini yaşarsınız. Cesur olup, zamanın imkânlarını gözetip, akıllı, mantıklı hareket ederseniz ticari hayatta hep ilerleme yaşarsınız, zirvelere çıkarsınız.


“Korkma” tesirli bir kelimedir. Peygamberimizin ticaret ile ilgili hadisinde de korkmamak düsturdur adeta. Çünkü Peygamberimiz “Rızkın onda dokuzu ticarettedir” buyurmuştur. Bu hadis-i şerif bize korkmamayı işaret ediyor. Kur’an- ı Kerim “Oku, Yaradan Rabbinin adıyla oku” diyor. Yani korkmadan, cesaretle, aşkla, şevkle oku… İstiklal Marşımızın ilk kelimesi de “Korkma”dır. Korkmazsan cesaret tesirini gösterir. Korkma kelimesini ilham kaynağı saymamız lazımdır.


Bilal-i Habeş Hazretleri üzerine kayalar ile baskı yapılmasına rağmen hakkı ve hakikati haykırdı. Hz. İbrahim ateşe atılırken korkmadı, Allah’a sığındı ve ateş güllük gülistanlık bir ortama döndü. Hz. İsmail boğazını korkusuzca bıçağın önüne verdi ve bıçak onu Allah’ın emriyle kesemedi. Peygamber Efendimiz müşrikler tarafından mağarada sıkıştırıldı ancak Efendimiz korkmadı ve örümcek ağı ile mucizesi ortaya çıktı. Bu örneklere benzer birçok örnek verilebilir. O yüzden korkmamayı kendimize rehber edinmeli ve hayatımız boyunca cesur adımlar atmalıyız.


Korkma! Allah’tan korkandan


Kork! Allah’tan korkmayandan


Ey Müslüman kardeşim. Korkacaksan Allah’tan kork. Bir tek Allah’a kul ol. Aman ha kula kul olma. Para, makam, şöhret için asla hiç kimseye boyun eğme. Sadece Allah’a karşı eğil. Zalimlere, kalitesiz insanlara, şerefsizlere, ikiyüzlülere, kibirlilere, değerinden fazla değer bekleyenlere fazla yüz verme ve böyle insanlardan korkma! Böyle insanlardan korkar ve onlara karşı eğilirsen başarısızlıklar senin yakanı bırakmaz.


Allah için korkusuz ol, her zaman Yüce Yaradan’a sığın. Zalimlere ve kötülere boyun eğmemen seni büyütür. Şu hadis-i şerifi de asla unutma “Allah bir kapıyı kapatırsa, bin kapıyı açar.”

Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2014 14:22

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Korkutuluyoruz..! halil çakır

Sayın Toru ; Cesaret ve korkusuzluğa dair önerileriniz ve düşünceleriniz benim de altına imzamı atacağım gayet anlamlı ifadeler..Ancak ne yazık ki günümüzde ben Allahtan korkuyorum diyenlerin yarattıkları zülumdan ve yarattıkları korku ikliminden,maalesef ben Allahtan korkmuyorum diyenlerden daha çok korkar hale geldik..Yine ben Allahtan korkarım diyenlerin topluma vermiş oldukları rezaletler serisinden de,yaşattıkları vahşet ortamı ile de maalesef ben Allahtan korkmuyorum diyenlere nerdeyse fatiha okuyacak duruma geldik..!
29/05/2014 10:04

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024