Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Yarına acelem var…

 

Sabah başlayan ve bitmemek için direnen bir yazının önünde ara ara geçip düşüncelerimi satırlara aktardım. Yarına acelem var ya.
Bu arada okunup okunmayacağını da bilemiyorum. Olsun dedim sen yine de yaz. Çok tereddüt anı oldu zihnimde. Sonunda üç beş satır da olsa yazmam gerektiğine karar verdim. Emek hırsızlığının sitemini yapıp duruyoruz ya! Hiçbir bedel almadan da düşüncelerimizi paylaşıyoruz, olur ya birilerini kızdıracak bir şeyler yazarsak o vakit de tüm sorumluluk bize ait. Yeri geldi de söyleme ihtiyacı duydum. Malum mart ayındayız ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yazılmışlara bu da bizden bir katkı olsun istedim.
Dünya genelinde kutlanan ki çoğu zaman da birçok kadının bihaber olduğu şu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü de vesile olsun istedim, yazacaklarıma.
Haksızlık, üç heceli bir kelime, öyle gökten üç elma düştü falan masalı da değil, nefes aldığınız sürece gökten olur, sağdan olur, soldan olur hatta ve hatta adım attığınız zeminden dahi olur, yediğiniz darbeler. Sonunda yara bere içinde bir ruh ile tedavisiz bir ömre sahip olursunuz. Pek bir karamsar gördüğünüz bu satırlar yanlış algılara sebep olmasın, belki de bu ötelenmişliklerdir bizi her daim direnişçi kılan, pes etmemeye yeminli tutan.
Coğrafyam acının adresi, kadınlarımız kızlarımız da daha hak hukuk bilmeden bir evcilik oyununun içinden zamana yarım yamalak dahil oluyorlar. Hoş erkekler de bizlerden hiç farklı değiller. Bu bir güçlü gözükme oyunu ve başarabilenler hızla yaşamın sunduğu nimetlerden alabildiğince bolca faydalanıyor. Size her türlü engel sunulurken onlar sağdan soldan destek ile ve birilerinin onlar için referans olması ile tereyağından kıl çeker gibi cuk giriyorlar onlar için daha önceden belirlenen kalıplara. Zavallı bizlere, ne olacak diye halimizi düşünen elbette ki yok. Yaşama savaşı deniyor ya, vahşi doğa belgeselleri burnumuzun dibinde seyrüsefer eder gibi durduğunda. Kaybeden bizler aslanlar karşısında o narin kırılgan ayakları ile koşmaya çalışan karacalar gibi nefes nefese kaldığımızda.
Sabahın ilk ışıkları göz kapaklarımızı saatin alarmından önce açtığında, başlıyor bu doğa olayı ve içindeki biz kadın çalışanlar.
Şehri dolaştığımda gördüğüm biraz da arsızca bir duruş. İnatla moda dergilerine özenen albenili kıyafetler içinde salınan kadınlar mı dersiniz, çocukları için pazar esnafının artık toparlanmaya başladığı o akşam saatlerinde etrafa savrulan sebze-meyvenin artıklarından filesini dolduran mı dersiniz. Bir de kentin artık yeni sakinleri savaşın ardından memlekete savrulan bir başka dilde bir parça öfke bir parça kadın kimliğindekiler mi dersiniz. Kadın işte, çok anlamaya çalışmak için sarf edilen zaman yerine bence onun omzundaki yükü paylaşmaktan geçer tüm çözülmüşlükler.
Yine bir mart ve yine Dünya Emekçi Kadınlar Günü yazacak çok şey var zaman yetmez bilirim diyorum ki benden bu kadar.

Ekleme Tarihi: 10 Mart 2014 14:37

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024