Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Hoca'nın Adaylığı Bir Ültimatomdur

 

AK Parti’nin Urfa’da çok başarılı olduğu söylenir. Anayasa referandumunda AK Parti’nin önerisine yüzde 94,4 evet diyen, Milletvekili seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a olan güveninden dolayı 10 milletvekili çıkarıp, 11’inciyi zorlayan Urfa seçmeni, yerel seçimlerde tavrını değiştirir. Belediye yönetiminde liderin değil, kendi istediği adamı görmek ister. AK Parti 2009 seçimlerinde bir hezimet yaşamıştı. Urfa’nın 10 ilçesinden 9’unu kaybetti, sadece Bozova’dan bir belediye başkanı çıkardı. Onun aldığı oy sayısı da 2 bin 300 civarı bir rakamdı.
2009 seçimleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da bir mesaj verildi. Erdoğan bu mesajı okumuş olmalı. Urfalı dedi ki, ‘Hadi milletvekili seçiminde senin hatrına destek verdik. Ama kusura bakma. Belediyede hatrını kırmak zorundayız’ ve Ahmet Eşref Fakıbaba’yı yeniden o makama oturttu.

Urfalının yapısı budur. Bir şans verir. O şansa sahip olan iyi değerlendirirse bir şans daha verir. Ama üçüncü şans çok zordur. Bayrağın devrini gerektirir. Dolaysıyla AK Parti Fakıbaba’yı tekrar aday göstermesi risktir.

Çarşı pazarı ziyaret eden her siyasetçiye hoşgörüyle yaklaşıp, yüzüne gülen Urfa seçmeninin hesabı farklıdır. O hesap, sandıkta ortaya çıkar.

Urfa seçmeni, AK Parti’nin trenden attığı bir adamı, kolundan tutup tekrar trene çekmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Sırf aldığı oy nedeniyle Fakıbaba’ya parti rozeti takıldığını bilen Urfa seçmeni AK Parti’ye bu yanlışından dolayı da tepki koyacaktır.

NE BAKAN, NE VALİ..

Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik’e büyük hürmet gösteren AK Parti çevresi ve bürokrasinin aksine, Urfa halkının bilinçaltında farklı kodlar bulunuyor. Bu kodları iyi okumak lazım.

Urfa, bin yıllık kültür ve düşünce altyapısından beslenen bir şehir. Urfa’da görev istemek, ben varım demek bir nevi patavatsızlık sayılır. Eğer bir mevkiye biri getirilecekse, onu diğerleri getirir. Yani toplum, bu görevi layıkıyla yapabilecek kişi filan insandır der. AK Parti iktidarında Urfa’ya bu fırsat verilmedi. AK Parti’ye önce 10 milletvekili veren Urfa bir Bakan hakediyordu. 2011 genel seçimlerinde Bakan Faruk Çelik’in Urfa’dan aday gösterilmesi, toplum hafızasına birşeyler kazıdı. O kodları okuduğunuzda büyük bir tepkinin olacağının işaretini görmemenize imkan yok. Bakan Faruk Çelik’in Urfa’dan aday gösterilmesi, “Sizin içinizde bakanlık yapacak kapasitede adam yok” imajını doğurmaya yetti. Hele Bakan Faruk Çelik’in adı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adayı olarak geçtiğinde varın tepkiyi hesap edin. Urfa’da belediye başkanlığı yapabilecek adam mı yok da Bakan Faruk Çelik’i, Vali Celalettin Güvenç’i aday göstermeyi düşünüyor ve nabız yokluyorsunuz? Urfa bunun hesabını çok şiddetli sorar.

Urfalı geçmişte bu hesabı sormuştu. Demokrat Parti’nin çığ gibi destek aldığı bir zamanda, yanlış kararlarından dolayı Demokrat Parti’ye verdiği desteği çeken Urfalılar, belediye başkanlığı yapabilme becerisinden çok uzak bir insan olan Mustafa Bozcan’ı seçerek, ‘Madem öyle, işte böyle’ demişlerdi.”

URFALI KENDİ ÖZÜNE DÖNMEK İSTİYOR

Bakan Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç ve Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Parti’den aday gösterilmesi halinde Urfalının bu tepkileri göstermesi gözardı edilemez. Bu noktadan sonra en kuvvetli ihtimal, bugüne kadar adı hiçbir şaibeye karışmamış, politize olmamış, Urfa’nın, Urfalının özünü yıllardır irdeleyen, toplumun ihtiyaçlarını, beklentilerini rapor etme, sorunları analiz edip ortak noktada buluşturma becerisine sahip bir adayın belirlenmesidir. Bu manada baktığımızda Prof. Dr. Abdullah Ekinci Urfa için bir kırılma noktasıdır.

Hoca, Urfa’nın sıcak toprağında kavrulmuş, yokluğunu çekmiş, tırnaklarıyla kazıya kazıya kariyerinin zirvesine çıkmış örnek bir Urfalı olarak toplumun her kesiminin onay verdiği bir isimdir. Yapılan toplantılarda şahit oluyoruz ki, Hoca AK Parti’den belediye başkanı aday adayı olmaktan ziyade Urfalı biri olarak bu kenti yönetecek adaydır. Hoca’yı aday gösteren ise Urfalılardır.

Hoca’nın AK Parti’den aday adaylığı, Urfalıların AK Parti teşkilatına, yöneticilerine ve genel başkanına verdiği bir ültimatomdur.

Peki Hoca AK Parti’den aday gösterilmezse nolur?

Kim bilir..

“Urfalı olsun da topraktan olsun” diye türkü yakan Urfalılar, belki de Deli Muro’yu o makama oturtur.

Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2013 11:40

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024