Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Tarihe Urfa'lılar Damgasını Vurdu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son on yıl içerisinde Demokrasi adına attığı önemli hamlelerine bir yenisini daha eklerken, Diyarbakır’da Barış’ın gözyaşları aktı. Türkiye’de son bir ay içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandı. TBMM’de Türbanlı Kadın Milletvekilleri, TRT ekranlarında başı kapalı spiker.


Habur sınır kapısında yaşanan talihsizliğin ardından rafa kaldırıldığı düşünülen ‘çözüm süreci’ Diyarbakır’da verilen mesajlarla Türk-Kardeşliğinin bağları sıkı sıkıya bağlandı. Diyarbakır’da Ahmet Kaya’nın ölümünün 13. Yılında gerçekleşen buluşmada yazılan Tarihe Urfa’lılar damgasını vurdular.

"Tarih yazdık" diye olayı yorumlayanlar, dün Diyarbakır'da olanları izlemişlerse gerçek tarihin Urfalılar tarafından yazıldığını bilmeliler. Kürt siyasetinin bugün bu noktaya gelinmesini sağlayan Abdullah Öcalan, 38 yıldır Ülkesinden uzak yaşayan Kürt Ozan Şivan Perver,ve doğacak oğlunun ismini ‘BARIŞ’ koyacak olan İbrahim Tatlıses, Başbakan Erdoğan ve Kürt Lider Mesud Barzani’nin Diyarbakır’da buluşmalarına vesile olmuşlardır.

AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer diyen Mesut Yılmaz’ın bu sözü Kantar meydanında gerçekleşti. Başbakan Erdoğan görev süresi dolan Diyarbakır BŞB’nı Osman Baydemir’i makamında ziyaret ederek Tarihi güne başlaması Diyarbakır’ın havasını değiştirdi. Diyarbakır’da yüzler gülüyordu. Yıllardır geldiğim Diyarbakır’da dün daha farklı ve özgür yürüyordum. "Barış Açılımı"nı hafife almaktan öteye sabote edenler, "Bu süreç bitmiştir" diyenler dün Diyarbakır'daki coşkuyu görselerdi Onlarda Gözyaşlarına hakim olamazlardı.

Türkiye’de Şiddetin ve terörün rantına dayalı yaşamayı "Siyaset" zannedenler, dün Diyarbakır'daki kitlelerin barışa ve kardeşliğe dönük coşkusunun ne anlama geldiğini herhalde anlamışlardır. Diyarbakır’da Onbinlerin katılımıyla gerçekleşen buluşmaya sadece Urfa’lı sanatçılar Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses barışa katkı sunmadılar. Urfa’yı temsilen gelenlerin sayısı az değildi. Urfa Milletvekilleri Bakan Faruk Çelik, Kasım Gülpınar, Yahya Akman,İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, BŞB aday adayları Prof.Dr. Abdullah Ekinci,Mahmut Kaplan, Faruk Koreli, İbrahim Güllüoğlu ve çok sayıda isim protokoldeki yerlerini almışlardı. Akraba olan Şivan Perver ile Kasım Gülpınar ile İbrahim Güllüoğlu’nun kucaklaşarak hasret gidermeleri güne bir başka anlam katmıştı.

Diyarbakır’da 16 Kasım 2013 günü tarihi bir gün yaşandı.Barış adına Türk-Kürt kardeşliği adına tarihi bir gündü. Demokrasi adına tarihi bir gündü.



Kısacası:

Çözüm süreci diyorsak, barış diyorsak, Başbakan Erdoğan’ın deyişiyle, “Dağdakilerin inmesi, hapishanelerin boşalması” amaçlanmalı. Siyasi görüşünden dolayı tutuklu bulunan Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ların, serbest bırakılması ve dağdakilerinde Anneleri ile kucaklaşması Türkiye’yi daha güçlü kılacaktır.

Türkiye'de artık Megri megri, Anı megri' ağıtlarının yükselmemesi dileği ile...

Ekleme Tarihi: 19 Kasım 2013 10:56

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

kardeş S

zaten kardeş değillermiydi kuşkunuz mu vardı urfada kürt türkbirarada yaşamıyormuydu acaba bunların sayesindemi oluştu sanki, bazı çıkar çevrelerininin insanların arasına nifak sokmasından kaynaklandığını herkes biliyor
14/02/2014 09:44

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024