Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Vali ŞUÇGAD'da Teşekkür Etti

30 Kasım 2015 00:02

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin 15 günde bir düzenlemiş olduğu "Şanlıurfa için tek kalem" buluşmalarının bu haftaki konuğu Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük oldu."Yaklaşımlarından dolayı yerel basına ayrıca teşekkür ediyorum. Yani, asla şunu yap

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin 15 günde bir düzenlemiş olduğu "Şanlıurfa için tek kalem" buluşmalarının bu haftaki konuğu Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük oldu.


Şanlıurfa'nın ve gazetecilerin problemlerinin konuşulduğu, tartışıldığı buluşmada her hafta olduğu gibi bu haftada birlik ve beraberlik mesajı verildi.


Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla çöken turizm sektörünün tekrar canlandırılması için birlik olmamız gerektiğinin vurgulandığı buluşmada Vali izzettin Küçük, Turizmin canlandırılmasında basın mensuplarına büyük görev düştüğünü söyledi.


Vali İzzettin Küçük, çalışan gazetecilerin 15 günde bir toplanmasını memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak dernek başkanı Tahir Gülebak'a teşekkür etti.


Vali Küçük, "Sayın Dernek Başkanımız Tahir beye çok teşekkür ediyorum, ayrıca her 15 günde bir toplanmanızı memnuniyetle karşıladım. Hem bir birinizle iletişim içerisindesiniz hem de devletin veya belediyenin temsilcileriyle bir araya gelmeniz memnuniyet verici bir durum" dedi.


"İLETİŞİM ARAÇLARININ GELİŞMESİNE RAĞMEN YAKIN TEMAS ÖNEMLİ"


Türkiye'deki en önemli sorunun iletişim eksikliği olduğuna değinen Vali Küçük, "Türkiye’deki en önemli sorun bence bütün iletişim araçlarının gelişmesine rağmen iletişim eksikliği, birini anlama eksikliği, bir birini tanıma eksikliği. Şimdi çok örnek verirler bir genç kız ve bir erkek bir masada kafede iki bir biriyle konuşmuyor ama ikisi de ellerindeki bilgisayarla iletişim kurmaya çalışıyor. Yani şunu demek istiyorum, yakın temas her zaman önemlidir, şuanda da çok önemlidir. Bütün bu alet, edevatın, internetin, twitter’ın gelişmesine rağmen yakın teması sağladığınız için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


"ZOR, KAOSLU 2 YIL GEÇİRDİK"


 Zor kaoslu pek çok sorunla yüzleşen bir iki yıl geçirdiğimizi vurgulayan Küçük, 3 tane büyük savaşı yaşadığımızı, 4 büyük seçim geçirdiğimizi ve pek çok hadise olduğunu söyledi.


 Bu iki yılsonunda manzara ne oldu? Diye baktığımızda Urfa o kadimden gelen tarihi dokusunu, sosyolojisini muhafaza ettiğini sözlerine ekleyen Vali Küçük, şunları söyledi:


 "Bundan kastım şu, buradaki insanlar gerçekten ne olursa olsun bir birini seven, bir birini anlayan, şiddete pirim vermeyen bir topluluk. Yüzlerce yıldır böyle bir Urfa bu 2 yıllık kaos sürecinde içerisinde 500 Bin Suriyeli kardeşimizin gelmesine rağmen bu dokusunu bozmadı. Bu çok önemli bir hadisedir, çünkü bu tür kaoslu yıllar büyük güçler o büyük toplumun içerisinde sosyolojisinde yırtılma meydana getirebilir. Yüzlerce yılda ancak oluşturabildiği o beraber yaşama, bir biriyle dayanışma ve bir biriyle geleceği inşa etme duygusunda yırtılma yaratabilir.  Ama bu 2 senelik kaos süreci hiçbir sorun yaratmadı, bunda muhakkak Şanlıurfalıların feraseti, onların tarihten getirdiği o kadim kültürü olduğu kadar basınımızın da bu hususta yerel basın anlamında çok sağ duyulu, sorunluluk bilincinde bu konulara yaklaşıyor iken öncelikle ülkesini ve Şanlıurfa’yı gözeterek haber yapması çok önemli bir durum idi. Bu 2 yıl içerisinde yaklaşımlarından dolayı yerel basına ayrıca teşekkür ediyorum. Yani, asla şunu yapmadı bizim yerel basınımız o kaos sürecinde duygulara, provokasyonlara kapılıp kışkırtıcı, prova kete edici, insanlardaki sevgiyi, bir birine olan sevgiyi azaltıcı hiçbir haber yapmadı. Bu çok önemli idi bu yaklaşım yatırımlardan daha önemli. Eğer sosyolojimiz yani toplumsal o dokumuzda yırtılma olsaydı Allah muhafaza yolda yapsanız yol tahrip olur. Tesisler yapsanız tesisler tahrip olur gibi yani o toplumun sosyoloji o bütün hali bütün yatırımlardan, bütün maddi yatlardan önemli idi Urfa için ve onu biz muhafaza ettik hatta güçlendirdik. Bu anlamda yerel basının çok anlamlı katkıları oldu. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyor Türkiye, bazı kriz zamanlarını Urfa aştı."


Şimdi önümüze bakmamız gerektiğini belirten Vali Küçük, güçlü bir Bakanımızın olduğunu güçlü bir siyasi irademizin olduğunu yani gelecek rüzgarın bizim yanımızda olduğunu vurguladı.


"HEPİMİZİN BU ŞEHRE KARŞI SORUMLULUĞU VAR "


Turizmimizin hafif bir şekilde sıkıntıda olduğuna da değinen Vali Küçük, Bunu atlatabilmemizin en önemli manivalesi basın olduğunu söyledi.


Vali Küçük, "Urfa’nın algısını o 7 aydır Güneydoğuda ki olan algıdan Urfa’da etkilendi. O algıyı kıracağız bunu da basınla beraber önce yerel sonra ulusal basınla kıracağız. Turizmimiz biraz kan kaybetti bunu açıkça söylemekte yarar var, bunu hepimiz yaşıyoruz bütün bu olaylarda basının vereceği Urfa’nın algısı, Urfa resmi çok önemli. Biz çok şey yaparız ama resim yanlış çıkarsa çabalarımız etkisiz kalır. Ben şunu demiyorum, arkadaşlar Urfa’nın hep hakkında güzel şeyler yazın, böyle bir şey yok buna basında demiyor zaten ama hepimizin bu şehre karşı sorumluluğu var. Hepimiz bu şehirden ekmek yiyoruz, şehrimiz iyi olursa hepimiz iyi olacağız. Bir şehir kötü olursa fakirleşirse kim kurtarabilir? Bizi ondan bu geri gidişle kim kurtarabilir? Hepimizin sorumluluğu var, bu nedenle bence insan hayatındaki en önemli kavramlardan biri. Günümüzde bir akım var, herkesin hakkı var, herkes her şeyi istiyor ama hiç kimse aklına sorumluluk getirmiyor. Bu çok önemli bir şey, geçen gün bir filozofun yazısını okudum, sabahları insanlar kalkar Allah’tan çok şeyler ister ama hiçbir gün çoğu insanda düşünmez acaba Allah’ta benden bir şey istiyor mu? Şimdi insanlarda benim bu hakkım var, şu hakkım var, şuraya gidersem şunu yapmak zorundalar, belediye bunu yapmalı, komşum şunu yapmalı veya bir iş yerine gidiyor iş yeri şunu yapmalı. Hep beklenti karşıda bizim hepimizin bu şehre karşı bir sorumluluğumuz var evet hakkımız var bu şehir hepimize çok büyük nimetler veriyor ama hepimizin de bu şehre karşı sorumluluğu var, bu sorumluluk Valinin de var basınımızın da. Allaha şükür basınımız bugüne kadar yüzünün akıyla geldi, bundan sonra da parsellikte şehri bu kadar büyük fırsatları bir araya getirdiği tarihte ender ve narin zamanlar vardır. Fırsatlar bir araya gelir ve oradan yürür gidersin şuanda öyle bir dönemdeyiz. Bunları iyi değerlendirirsek muhteşem bir il bizi bekliyor yani şahane bir il bizi beliyor. Ben bu vesileyle bu gecede emeği geçen başta Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanımız Tahir Gülebak ve gazetecilere canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ise Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'ün uyuyana kadar sahada çalışan gazetecilerin ona eşlik ettiğini onunla birlikte gecelerini ve gündüzlerini bir ettiklerini çalışan gazetecileri ziyaretiyle memnun ettiğini söyleyerek Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'e teşekkür etti.


"VALİMİZ TARİHİN EN ZOR VALİLİK GÖREVİNİ YAPIYOR"


Vali İzzettin Küçük'ün Şanlıurfa’ya geldiği günden buyana tarihin en zor Valilik görevini yaptığını bildiklerini vurgulayarak şunları söyledi:


 "Şanlıurfa’mız çok zor dönemlerden geçiyor, bu nedenle Valimizi her gün sınırda, Akçakale’de, Ceylanpınar’da, fazla yakalayamıyoruz ama inşallah bundan sonra sükûnet olur Valimizle her gün beraber oluruz. Sayın Valimiz Şanlıurfa’ya geldiği günden belli Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını gece gündüz takip edip, çözüm bulduğu için Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak canı gönülden teşekkür ediyorum."


"AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK"


 Şanlıurfa’da basının kopukluğunu gördüklerini söyleyen başkan Gülebak, "Şanlıurfa’mıza Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini kurma zorunluluğunu hissettik, bizim amacımız Şanlıurfa’da yanlış haberlerin, yanlış konuların yukarıya ilk ağız olan mülkü amirlerimize iletilmesin diye birlik ve beraberliği sağlamak için Şanlıurfa’da Çalışan Gazeteciler Derneğini kurduk. İnsanlar bir biriyle kaynaşa kaynaşa her hafta burada toplantı gerçekleşiyor. Konuklarımız oluyor kamu kurum ve kuruluşların müdürleri bulunuyor, özellikle bu gibi yanlış algıların yaşanmaması için bire bir istişare ediyoruz" ifadelerini kullandı.


 


Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024