Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Vali Küçük'ten Çarpıcı Açıklamalar

28 Temmuz 2015 09:13

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da son bir yıl içinde yapılan yatırımlar ve olaylar hakkında bilgi Gazeteci Mehmet Yıldırım'a bilgi verdi.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da son bir yıl içinde yapılan yatırımlar ve olaylar hakkında bilgi Gazeteci Mehmet Yıldırım'a bilgi verdi.

-Mustafa BAYAR-

Vali İzzettin Küçük’ün talimatları ile tüm çadır kentlerde Internet Cafe, halı atölyeleri olmak üzere tekstil atölyeleri ve  bir çok iş kolu kurulmuş Suriyeli mülteciler burada ürettikleri ürünleri  satıyorlar Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük’te zaman zaman Çadır kentleri ziyaret ederek çadır kente üretilen ürünleri inceliyor ve Suriyeli mültecileri evlerinde ziyaret ederek dertlerini dinliyor  vali İzzettin Küçük Çadır kente gören Suriyeliler Türkçe hoş geldin  Vali baba  diyerek büyük ilgi gösteriyorlar.

Günde sadece 4-5 saat uyuyabilen Vali Küçük, enerjisini Şanlıurfa insanından ve Şanlıurfa insanının asaletinden aldığını belirtti. Şanlıurfalılara hizmet etmenin ve onların işini görmenin, dertlerine ortak olmanın kendisi için dünyanın en büyük mutluluğu olduğunu ifade eden Vali Küçük; “Normal şartlarda şundan emin olun tatilde olsam bu kadar enerjik olmam,  görevde daha enerjiğim tekrar söylüyorum bir vatandaşın problemini çözdüğüm zaman gözlerindeki pırıltı bana dünyanın en güçlü enerjisi maddesi, gıdasıdır. Çünkü şu anlamda bu dünya da benim görüşüm;  mutlu olmanın tek yolu var o da mutlu etmek.” dedi.

GAYRETİMİN TEK NEDENİ; ŞANLIURFA

İşini büyük bir keyif ve zevkle yaptığını kaydeden Vali Küçük, insanlara hizmet işinden bahsettiğini ve gayretinin tek nedeninin ise Şanlıurfa’nın kendisi olduğunu söyledi.

Günde 4-5 saat uykunun kendisine yettiğini kaydeden Küçük, “İnsan alışmaya bağlı.  Normalde 7-8 saat deniyor ama kendinizi alıştırdığınız anda 4-5 saat uyku kafi gelir size. Bu bir alışkanlık vücudunuzu neye alıştırırsanız ona adapte olunuyor. Bir vücut hemen hemen her şeye bir günde bilimsel adapte olabiliyor. Bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor. Öğle aralarında vakit buldukça şekerleme yapıyorum bunun da çok sağlıklı olduğunu söylediler. Yani bir 15 -20 dakikanın saatlere bedel olduğun söyleniyor bu da enerji veriyor tabii ki.” diye konuştu.

ŞANLIURFA’YA 325 OKUL YAPILDI

Turizmden sanayiye, sanayiden eğitime, eğitimden sağlığa Şanlıurfa’da pek çok yatırım hamlesi gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Küçük, Şanlıurfa’da 2 yılda 325 okul yapıldığını ve bunun da Türkiye’nin en büyük rakamı olduğunu belirtti. Bunun yanında Türkiye’nin en büyük müzesi Halepli bahçe Kompleksi ‘nin Şanlıurfa’da yapıldığını hatırlatan Küçük, onlarca tarihi evin restorasyonu, Harran’da büyük kazı çalışmaları yapıldığını aktardı.

800 YATAKLI EYYÜBİYE DEVLET HASTANESİ AÇILACAK

Eylül- Ekim aylarında Eyyübiye’de yapılan 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin açılışının yapılacağı müjdesini veren Vali Küçük, her ilçede hastane yapımının ya bittiğini ya da devam ettiğini belirtti.

En büyük hamlenin Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldığını ifade eden Küçük; “İkinci Organize Sanayi Bölgesi ‘ni tamamladık. Üçüncü Organize Sanayi Bölgesi için önümüzdeki ay yer vermeye başlayacağız. Birecik organize sanayi açtık. Yer vermeye başladık . Siverek Organize Sanayi Bölgesi bu sene sonunda açılmaya hazır hale gelecek.  Organize Sanayi’de biliyorsunuz Türkiye’nin ilk tekstil kenti temeli atıldı ve inşaatı devam ediyor. Türkiye’nin en büyük 20 fabrikası burada kuruluyor.  Yakında da ayakkabıcılar merkezi kuruluyor. Türkiye’nin en büyük 15 ayakkabı firması üretim yapacak.” diye konuştu.

3. OSB İÇİN 105 FİRMA YER BEKLİYOR

3. Organize Sanayi bölgesi’nde 105 firmanın sıra beklediğini ve bütün işlemlerini tamamladıklarında kendilerine yer vereceklerini aktaran Vali Küçük;  Orada büyük bir harekatlılığın yaşanacağını ve 25 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Türkiye’de en hızlı nüfus artışının Şanlıurfa’da gerçekleştiğini ve gençler için 2 temel amaçlarının olduğunu belirten Küçük, bu amaçlardan birinin okumak diğerinin ise istihdam olduğunu söyledi.  Gençlerin okuması için 325 okul yaptırdıklarını belirten Vali Küçük istihdam için de OSB’lerin kurulduğunu ifade etti.

ŞANLIURFA 500 BİNE YAKIN MÜLTECİ BARINDIRIYOR

Şanlıurfa’nın yaklaşık 500 bin mülteci barındırdığını aktaran Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfalılar hakikaten bu ülkenin iftihar edilecek insanlarıdır;  çünkü Avrupa’da değil dünyada bu kadar nüfusu barındıran il yok.  500 bin rakamı neredeyse ortanın üstünde büyüklükte bir rakam ve bunu 3-4 senedir barındırıyor.  Kucaklarını açtılar ekmeklerini verdiler sofralarını paylaştılar, neleri varsa paylaştılar büyük bir gönül zenginliği ile.  Hz. İbrahim sofrasını biliyoruz, Hz. İbrahim buralı. bu sofra Urfalıların bugünkü hayatında devam ediyor onu ifade edebilirim bir de bu 500 bin sayının 110 bin kişisi yaklaşık olarak çadırkentlerde yaşıyor. Yani devlet bunların yiyeceğini, içeceğini barınağını sağlığını giderlerin hepsini karşılıyor. Devletimiz de milletimiz de;  gelen bütün kardeşlerimize tüm samimiyetiyle kucaklarını açmıştır. Bunun için bu şehrin bir parçası olmaktan da iftihar ediyorum.”

TURİST SAYISI ARTTI

Şanlıurfa’da turist sayısının giderek arttığını aktaran Küçük; bunun nedeninin Türkiye’deki en Büyük Müze Kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi’nin açılması olduğunu belirtti. Haleplibahçe Müze Kompleksi’nin Şanlıurfa’ya bir canlılık kazandırdığını ifade eden Vali küçük;  “Göbeklitepe özellikle yabancıların çok ilgisini çekiyor. Günümüzden 11 bin 5 yüz yıl öncesine ait kalıntılar yapıtlar insanoğlunun ilk abidevi eserleri burada yer alıyor. Balıklıgöl çok önemli bir merkezimiz. Bunun dışında Harran önemli bir turizm yerleşkesi ve Halfeti’de de büyük bir turizm potansiyeli var turist sayısında bir azalma olmadı aksine artma meydana geldi.” dedi.

BARINMA KAMPLARI KONUSUNDA EN İLERİ ÜLKE; TÜRKİYE

Çadırkentlere çadırkent değil de küçük bir şehir denmesi gerektiğini ifade eden Küçük; “Burası küçük bir şehir çünkü bir şehirde ne varsa aşağı yukarı her şey burada da vardır.  Hastanesi var, okulu var,  sosyal donatı alanı var, park bahçesi var.  İnsanlarımızın özellikle çalıştığı merkezler var engelli insanların rehabilite edildiği merkezler var. Bütün marketler mağazalar var marketlerden alışveriş kart sistemiyle oluyor. Sağlık ocakları ibadethaneler hepsi var bir şehirde aşağı yukarı ne varsa hepsi var çöp hizmeti itfaiye hizmeti. Zaten BM’den gelen bütün yetkililerin bize söylediği şu: “biz Avrupa ve Amerika’dan bu konuda yani geçici barınma kampları hususunda onlardan çok daha üstünüz, çok daha ileriyiz çünkü gelen insanlar sonuçta 3 aylık 5 aylık için gelmediler. Bütün BM temsilcileri şunu özellikle ifade ettiler;  dünyada bu barınma kampları hususunda en ileri ülke biziz. bu insanlar tabii mağduriyetinden dolayı gelmişlerdir,  can korkusundan can emniyetinden dolayı gelmişlerdir. İnşallah bir gün memleketlerinde barış hakim olur ve yurtlarına dönerler ama sonuçta bizim tarihimizin en önemli özelliği düşene el vermektir.  Ve gelen insanların da tek umudu gerçekten Türkiye’dir.  Bu ülkeye güvenerek bu ülkede canlarını mallarını ve namuslarını koruyacaklarından emin oldukları için bu ülkeye geliyorlar. Biz tarihimiz boyunca da bu beklentiyi hiçbir zaman boşa çıkarmadık,  yani Kanuni döneminde 500 bin Yahudi, İspanya’da soykırıma uğradığı için Türkiye’ye geldiler sığındılar.  Balkan savaşlarında balkanlardan pek çok insan geldi, Kafkaslardan pek çok insan geldi, en son olarak da Saddam Hüseyin döneminde 500 bine yakın Iraklı Kürt kardeşimizi almıştık. Yani insanların tarihi bir refleksi ve beklentisi.” diye konuştu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Çadırkenltlerde güvenlik önlemlerini arttırdıklarını aktaran Küçük, Şanlıurfa’da son zamanlarda yaşanan olayları da değerlendirdi. Suruç’ta 31 kişinin hayatını kaybettiği ve iki polisin de Ceylanpınar’da şehit edildiğini kaydeden Küçük; “Canımız yandı ben hepsine Allah’tan rahmet diliyorum cennet olsun hepsinin ailelerin ve hepimizin başı sağ olsun büyük üzüntü duyuyoruz. Onun için güvenlik tedbirlerimizi arttırdık. Mesela 2 gün öncesinden itibaren bütün güvenlik güçlerimizin izinleri iptal edildi. Herkes görevi başında çalışma mesaisi 12:00 12:00’da Döndü şehir giriş çıkışlarında arama kontrol noktaları oluşturuldu. Bütün il merkezi ve ilçelerde. Çadırkentlerde çıkış yasağı koymadık,  sadece ziyaretçi geldiği zaman ziyaretçiyi çadırkentlere almıyoruz ziyaretçi ile çadırkentte yaşayan insan dışarıda özel bir alan oluşturulup orda görüşecekler. Herhangi yanlış bir şey olmasın diye çadırkentlerde bu tedbiri aldık ama çadırkentlerde yaşayan insanların dışarı çıkması ve içeri girmesi serbest. Sadece ziyaretçiler içeri giremeyecek özel bir alanda kimle görüşmek istiyorsa onunla görüşüp oradan ayrılacak.” dedi.

İLLEGAL YAPILARLA HER ALANDA MÜCADELE EDİLECEK

İllegal yapılarla her zaman mücadele edeceklerini ve hedefte kimin olduğunun önemli olmadığını belirten Küçük; “Bazı yerlerde sözlü saldırı da olabilir önemli olan devletimizin ve milletimizin bekasıdır. Biz bunun için bu görevdeyiz. Kim olursa olsun bütün illegal yapılar karşısında devleti bulacaktır.

Suruç’taki saldırı adli müfettişler tarafından inceleniyor. Bildiğimiz şu 31 vatandaşımız vefat etti 1 kişi teröristti ben 31 kişiye rahmet diliyorum.  Detayla ilgili şuan 2 tane adli 2 tane de mülki müfettiş görev yapıyor. Saldırı ile ilgili tüm konular açıklığa kavuşturulacaktır.” diye konuştu.

 

O KİŞİLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

15 Nisan’da MOBESE Plaka Tanıtım fişini çekenlerin görevden uzaklaştırıldığını da kaydeden Küçük, emniyetin olay ile ilgili hukuki girişimde bulunduğunu aktardı. Orada görev yapan insanların açığa alındığını ve bir kısmının yargılandığını da belirten Vali Küçük sözlerini şöyle devam ettirdi:  “Mobese plaka tanıtım  fişini çekenler Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edildi.  Bu fiili gerçekleştiren kişiler görevden uzaklaştırıldı.  Bir kısmı şuanda müfettiş soruşturmasında.  Bir kısmı da adli soruşturmada.”

 

 

 

ÖNEMLİ OLAN İNSAN HAYATI, YÜZBİNLERCE İNSAN KURTARDIK

Hangi düşünce görüş inanç ideoloji olursa olsun as olan insana ve insan hayatına duyulan saygı olduğunu belirten Küçük; “Kobani’den de,  Telabyad’tan da, Resulayn’dan da insanlar alıyorken bu felsefe ile hareket ettik  bir tane bile insan kurtarsak karşı taraftaki kaostan veya şiddetten  bizim için en büyük zaferdir.  İnsan hayatı çok kıymetlidir. İnsan hayatı yeryüzündeki en kıymetli şeydir.  Bütün kâinattaki Allah’ın yarattığı en kıymetli şey hayattır bu hayatlar içinde de insan hayatıdır.  İnsan hayatına önem vermeyen saygı duymayan insan hayatına değer vermeyen hiçbir düşünce değer bulamaz. Biz de o gün orada hiçbir insan ayrımı yapmadan bütün kardeşlerimiz, Arap olsun Ezidi olsun Kürt olsun Türkmen olsun hiç fark etmez as olan insandır insan hayatıdır. Yüz binlerce insan kurtardık Türk devletİ ve bu millet yüz binlerce insanın hayatını kurtarmıştır.  Ben bil hassa insanların sınır ötesinde gelme hadiselerine vaziyet ettim.  Sadece Kobani’den ilk gece gelen 70 bin kişiyi bizatihi kendim içeri aldım.  Sınırda 17 tane ayrı kapı açarak.  O gece açtım kapıyı bunu büyük bir mutlulukla yaptım çünkü kurtardığım her insan benim için çok kıymetliydi benim için çok değerliydi kim olursa olsun Amerikalı da olabilir, Ermeni de olabilir insan hayatına omuz vermek bu yeryüzündeki en kıymetli şeydir.  Bir insan için de bir devlet için de en kıymetli şey insan hayatına omuz vermektir.  Biz orada bütün sınır boyunca insan hayatını ne kadar çok kurtarırsak o kadar kendimizi Muaffak hissederiz.  Benim burada görev yaptığım süre içinde yapmaya çalıştığım hedef bu olaylarda tek bir canlı,  ne olursa olsun kurtarmaktır,  kim olursa olsun. İnsan hayatı bu yeryüzünde Allah’ın yarattığı en kıymetli şeydir. Yaşam felsefem de budur benim şahsi felsefem de insan hayatına omuz vermek yatıyor.” diye konuştu.

GAZETECİLER GÖZALTINA ALINMADI

Geçtiğimiz ay basında gazetecilerin gözaltına alınması ile ilgili yer alan haberlere açıklık getiren Vali Küçük, bunun bir algı ve linç operasyonu olduğunu söyledi.

Küçük sözlerine şöyle devam etti:  “ Gazetecilerin gözaltına alınma olayı yok. Gözaltı hukuki bir işlemdir. Arkadaşlar kimlik sormuşlar oradaki hadise şu; ben konuşma yapıyorken oranın tamamen basın mensubu olduğunu zannediyordum meğerse basın mensubu olmayan pek çok kişi varmış.  T uğradım ve bir an önce oradaki konuşmayı bitirip oradan ayrılmak istedim. Onun için hiçbir soruyu da cevaplamadım çünkü orada bir taciz söz konusuydu.  Ben konuşma yapıyorken sözüm sürekli kesildi.  Ve kimlik kontrolü yapıldı hiçbir şekilde gözaltı yok.  Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü de gözaltı olmadığını ilan etti. Valilik de ilan etti,  hatta gözaltına alındığı iddia edilen kişiler de gözaltına alınmadıklarını söyledi.  Bu bir algı linç operasyonuydu. Tutmadı tabii ki asla tutmaz;  çünkü şuna inanıyorum ben; “yalan dünyadaki en zayıf maddedir.”  Yalan üzerine ne arkadaşlık kurabilirsiniz ne aile kurabilirsiniz ne de haber kurabilirsiniz. 3 gün sonra çıkar gerçeğin kötü bir huyu vardır muhakkak açığa çıkar. Açığa çıktı bir medyatik operasyondu tutmadı basın son bir haftadır valilik içerisinde ve bahçesinde görev yapıyor istedikleri gibi içeri girip çıkıyorlar.” 


Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024