Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFANATİK-Çizmecioğlu Röportajı

25 Nisan 2015 12:21

Şanlıurfa’nın önemli spor adamlarını röportajlarımızla sizlere taşımaya devam ediyoruz, röportaj serimiz Ali Çizmecioğlu ile devam ediyor.

 

Kadir DEVİR-




Şanlıurfa’nın önemli spor adamlarını röportajlarımızla sizlere taşımaya devam ediyoruz, Reşit Köylü ile başlayan röportaj serimiz Ali Çizmecioğlu ile devam ediyor. Şanlıurfa’da spora yıllarını vermiş olan Çizmecioğlu yaşadıklarını, hayatını, mutlu ve hüzünlü anlarını bizlerle paylaştı.




Toprak sahalarda top koşturan Çizmecioğlu, basketbolda da adından söz ettirmeyi başardı. Yılların verdiği tecrübelerle sporu anlatan Çizmecioğlu önemli açıklamalarda bulundu.




SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?




“İlk,orta ve Yüksek Okul tahsilimi Urfa'da yaptım.1956 Urfa doğumluyum.2 erkek 1 kız evladım var. 1969 yılında Şanlıurfaspor kuruldu, o kuruluş yıllarını çok iyi hatırlıyorum. Dönemin futbol federasyonu başkanı Orhan Şeref Apak Şanlıurfa’ya davullarla zurnalarla geldi. O zaman amatör ligde oynayan Uyanışspor,Gençlikspor,Akanspor ve 11 Nisanspor  birleşti, bu takımlar arasından 24-25 kişilik bir kadro çıktı. Çok güzel bir takım kuruldu ve hepsi Şanlıurfa’lıydı. 1971 yılında Şanlıurfaspor genç takımı kuruldu, seçmeler yapıldı. 50-60 kişi seçmelere geldi, bende o kadroda yerimi aldım. Daha sonra Şanlıurfaspor’un amatör takımında forma giydim,Urfaspor genç ve amatör takımlarında şampiyonluklar yaşadım, Gençlikspor’a transferim gerçekleştikten sonra Gençlikspor’da da şampiyonluk yaşadık. O süreçten hemen sonra Türkiye Üniversiteler arası Şampiyonası oldu. 3 aşamalı şampiyonada Hatay, Malatya gruplarını geçtik, Eskişehir’de 8’li finallere kaldık, orada da Türkiye ikincisi olduk. Final karşılaşmasında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisine kaybettik, şampiyon olmuş olsaydık Avusturya’ya gidip Dünya’nın en iyi 18 takımıyla mücadele edecektik.”




DAHA SONRA NELER OLDU?




“ Oradan döndükten 1 ay sonra benim başımdan bir olay geçti, eşim vefat etti. İstenmeyen olaylar oldu. Sonra ben futbolu bırakmak durumunda kaldım.79 yılında, İstanbul’a taşındım, İstanbul-Silivri’ye yerleştim. 5 yıl Silivri’de kaldım, kendi iş yerimi açtım 84 yılına kadar Silivrispor’da oynadım, o zaman Silivrispor İstanbul birinci amatör kümede mücadele veriyordu. Hemen hemen ikinci ligde ayarında bir takımdı”




ŞANLIURFASPOR’A DÖNMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?




“ Şanlıurfaspor’da forma şansı bulamadım, tabi o başımdan geçen vahim olaydan önce Şanlıurfaspor’la profesyonel mukavele imzalayacaktık. Beni ve Ömer Altıparmak kardeşimi Şanlıurfaspor’a alıyorlardı. Tabi biz İstanbul’a gidince o da öyle kaldı.1984 yılının sonlarına doğru tekrar Urfa’ya döndüm.Mobilya,beyaz eşya ve sigortacılık sektörlerinde  işler başlayınca ve de yoğun olunca gündüz spor yapma fırsatım kalmadı.”




BASKETBOLDA İLKLERE SAHİPSİNİZ BU NASIL BİR DUYGUYA SEBEP OLUYOR?




“ Eğitim Enstitüsü döneminde de hem basketbol hem futbol basketbol oynuyordum, Şanlıurfaspor'un ilk basketbol takımını biz kurduk, bende o takımda oynadım. O süreçte akşam sporlarına, salon sporlarına dönmek durumunda kaldım. Doğan Yıldız 75 Spor Kulübü vardı, onlar teklifi getirdiler çokta güzel bir takım kurduk. 5 yıl üst üste Şanlıurfa şampiyonu olduk, bunun yanında bölge şampiyonu olduk.Türkiye genelinde büyük başarılarımız oldu yıkılan 11 Nisan kapalı spor salonunda birçok karşılaşmada 2 bin kişiye oynuyorduk. Birinci ligde mücadele veren Gaziantep ve Diyarbakır takımlarıyla zorlu karşılaşmalara çıktık. İsmail Mutlu,Ali Rıza Öztürkmen,Fahrettin Bebe,Ahmet Özdemir gibi çok basketbolcu arkadaşlarım vardı.Anlayacağınız iyi bir basketbol takımımız vardı. Şanlıurfa’da ilk smaç yapan basketbolcu olarak arkadaşlarım beni gösterir. İddia ettiler, kimse smaç yapamaz dedi ben yaparım dedim, denemelerden sonra smacı yaptım,genelde iyi bir savunmacı ve pivot olarak olarak oynardım”




YILIN SPORCUSU ÖDÜLÜNÜ ALDIĞINIZDA NELER HİSSETTİNİZ?




“ 1986-1987 sezonunda bölgesel yayın yapan, Akdeniz Bölgesi,Doğu ve Güneydoğu Anadoluyu kapsayan  Adana merkezli Ekspres Gazetesi vardı, onlar yılın sporcusu anketini düzenlediler. Bu ankette birçok sporcu vardı, futbolcu, basketbolcu, atlet çok ciddi bir anket oldu. O süreçte yılın sporcusu olarak seçildim. Hem de büyük bir farkla seçildim, o da benim anılarım arasında yerini koruyor, çok önemli bir hatıra benim için. Hala kupalar, madalyalar ilk günkü gibi. O süreçte Şanlıurfa temsilcimiz Salih İlhan Abimiz ve Tahir Gülebak kardeşimin  bize desteği oldu. Bizimle çok ilgilendiler.”




SPORUN ÖNCE Kİ HALİ NASILDI ŞİMDİ Kİ HALİ NASIL?




“ 1971 yılında Urfaspor’un genç takımında oynadım. 11 Nisan stadının toprak, çakıl zeminine çıktım, inanın ki orada idmanlarda ayaklarımıza giydiğimiz plastik ayakkabıları 2 idmandan fazla giyemezdiniz, param parça olurdu. O zaman şimdi olduğu gibi çok kaliteli ayakkabılar yoktu, çivisi plastikten olan ve çabuk düşen ayakkabılar vardı. 2 yada 3’ncü maçta çivileri çıkardı. Ve o çiviler yüzünden ağabeylerimizin, hepimizin ayağında yaralar olurdu ama ona rağmen herkes oynardı. Toprak zemin inanılmaz derecede kötü bırakın topu kontrol etmeyi, pas atarken bile zorlanırdınız o zeminde.”




TOPRAK ZEMİNDE FUTBOL’U ANLATIR MISINIZ?




“ Her maçtan yada idmandan sonra dizlerimiz, bacaklarımız, kalçalarımız, dirseklerimiz, omuzlarımız hep kan revan içinde kalırdı. Büyüklerimiz yazıyı okuyunca muhakkak hatırlayacaktır, herkes yaşadı çünkü. Ta ki 92-93 yılına kadar o zaman çim oldu orası”




SARI YEŞİL FORMAYI  GİYMEK NASIL BİR DUYGUYDU?




“ Şanlıurfaspor’un 2 forması vardı, onların giymediği forma bize verilirdi. Bölgesel liglerde ki maçlarımızda o forma ile mücadele ederdik. Biz Şanlıurfaspor’dan bir gün önce oraya gder genç takım maçlarına çıkardık. O Sarı yeşili giymek, hele de a takımda oynayan ağabeylerin taşıdığı formayı taşımak ayrı bir zevkti.”




ALT YAPI HAKKINDA NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ?




“ Şimdi ki arkadaşlarımıza bakıyorum, nereden bakarsanız 60’a yakın amatör spor kulübü var, diyorlar ya alt yapıdan futbolcu yetişmiyor bunun en büyük sebebi futbolcu kardeşlerimizin kendisidir. Bu konuda hiç kimse bir şey söyleyemez, devlet her türlü desteği veriyor ayakkabıdan, formasına, eşofmanına kadar, sentetik sahalara kadar biz onları rüyamızda bile göremezdik, aklımızın ucundan bile geçmezdi. Çim sahada ilk kez 73-74 yılında Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunda çıktık. Çalışmıyorlar hani bu bir gerçek. Sporcu yetiştirecek o kadar eğitimli antrenörümüz var mı, az da olsa var bu noktada iletişim eksikliği oluyor. Fakat siz 50-60 takıma da antrenör vermeniz yada onları buraya getirmeniz mümkün değil. Futbolcunun kendisinde olacak.”




ESKİ AMATÖR MAÇLAR NASILDI?




“ 11 Nisan’da top oynarken, siyah beyaz fotoğraflarda arkamızda ki tribünlere bakarsanız boş yer göremezsiniz.
Bırakın daha Şanlıurfaspor maçlarını, amatör maçlarda tribünler dolu dolu olurdu. Boş yer olmazdı herkes amatöre çok önem verirdi. Heyecan vardı ama şimdi maalesef yok. Ben burada genç kardeşlerimizi suçluyorum açıkçası, onlar yapamıyor.”




ŞANLIURFASPOR İÇİN NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ?




“ Şanlıurfaspor’un PTT 1.Ligde 3’ncü yılı, aslında bu lige çıktığımız zaman yönetim direk olarak kafadan süper lig sözü vermemiş olsaydı. Bize 1 veya 2 yıl müsaade edin deselerdi şu ligde kalalım havaya bir alışalım, rakipleri tanıyalım deyip kazan istemiş olsaydı bu sene Şanlıurfaspor kesinlikle her şeye hazır olarak çıkmıştı. Tabi onlar da haklı, Şanlıurfaspor taraftarları biraz tahammülsüz, bekleyemiyor. Hemen süper lige çıkalım, yönetimde bundan dolayı çıkacağız dedi. Yanlış transferler yapıldı, ondan sonra ki sene yine yanlış transferler devam etti. 20 geldi 20 gitti, 15 geldi 10 gitti, bu sene ben ümitliydim fakat devre arasında transfer dönemi iyi bir şekilde değerlendirilemedi. Bu sezon elimizde olan kadro iyi, hakkını vermek lazım. Yöneticiler transfer konusunda ders almışlar. Devre arasında çok çok iyi bir orta saha oyuncusu transfer edilebilirdi. Santrafor olarak sağlam 2 isim kadroya dahil edilebilirdi. Osman Özköylü hocanın gelmesiyle birlikte takıma bir hareket geldi, futbolcular koşmaya başladı. Hırs geldi, Osman hocanın tarzı da farklı sonuçta. Hem siniri var hem de sevgisi var.”




SON OLARAK NELER  SÖYLEMEK  İSTERSİNİZ?




“ Hep klasik bir söz vardır, her şey Şanlıurfaspor için gerçekten her şey Şanlıurfaspor için ama benim için en önemli olan şey Urfalının kendi başarısıdır. Urfalı olmak Urfa’yı gerçekten içinde hissetmek yüreğinde hissetmektir. Umarım Şanlıurfaspor en güzel şekilde temsil eder. Taraftarlarımız sabretsinler inanın ki büyük bir ihtimalle olacak. Teşekkür ederim”




Kaynak:URFANATİK



Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024