12 Temmuz 2018 12:26

BİLMİYORLAR MI..?

BİLMİYORLAR MI..?

Şanlıurfa’nın önde gelen seyahat acenteleri Urfa Cesur, Hassoy ve Astor Turizm adeta koalisyon yapmış, 2 milyonluk bir şehri uçak parasına otobüslerle taşıyorlar. Şanlıurfa-İstanbul otobüs biletinin adeti 140 lira. Ama bilmiyorlar ki ulaştırdıkları yolların sonunda sevdalar var , hasretler var , belki ağıtlar belki hastalıklar var. Bilmiyorlar ki bu bilet parasını bulamayan ama bulmak zorunda olan ,tarif edilmez duygular içinde nice insan var.
Hele ki Astor el değiştirdikten sonra yasal olmayan uygulamalara başlayınca ümidi kuşun kanadında olan insanoğlunun yüreği dolup taştı.

Aynı şey petrol fiyatlarında da geçerli. Devletin görevi kaçak mazotu önlemek.Adaleti sağlamak. Suruç ile merkez arasında liralık farklar oynuyor neredeyse. Ama yine kimseler bilmiyor, kimseler anlamıyor o benzine de ekmek kadar muhtaç insanlar var. Ekmeğini de umudunu da o benzinin kokusunun ,kirinin ,pasının içinde arayanlar var.

Kimse duymuyor dedim ya Emniyet Müdürü de mi duymuyor? Çaresiz, bir limon gibi suyu sıkılmış kalpleri , 150 liralık biletleri , 24 saat süren yolculuklarla insanın insana kavuşmasının yürek yanıklığını o da mı anlamıyor?

Allah aşkına anlayın yürek yangınından, çıkarılamayan seslerden, çaresizliklerden allah aşkına anlayın. Ben anlatamıyorum ama siz anlayın. İnsanın bazen kolayca bir eşikten atlıyıverdiğini , kolunu kaldıracak kadar bile mecali olmayacak hale geldiğini anlayın. Bazen insanın mecburiyet sınırlarını aştığını hatırlayın nolur. Bazen diğer insanların sizinle aynı düşünmediğini, o yolları zevkten dört köşe tepmediğini Allah aşkına anlayın ,anlatın Sayın Müdürüm ,Ey İnsanlar. Biliyorum ki çok işiniz var ,çok isteyen , çok küsen var. Ama bu konu da sizin ,Sayın Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin ilgisine muhtaç.

Otogarı da unutmamak lazım .Orası uzun ince bir yol.İki kapılı bir han. Bu hanı en temiz hale getiren, düşkünler yurdu olmaktan kurtaran Otogar müdürü Sayın Fuat Altın’a da ayrıca teşekkür ederim. Dedim ya orası iki kapılı bir han.Orada da gündüz gece.

O biletler de bazen birçok hayalin kapısını sessizce aralayıveriyor bunu da unutmayın ne olur.Firmalar; sizinle gidilen yolların sonunda bazen bir anaya kavuşuluyor, bazen de bir yavruya .İşte bu kadar aziz işiniz bunu da onca hengamenin arasında unutmayın emi.