01 Mart 2015 13:19

BARIŞ VE DEMOKRASİ..!

Kürtler barışı neden istiyor..?

Ya da barış neden herkesin ortak dileği ve umudu olmak zorunda..?




Şayet bu ülkenin tüm barış ve özgürlük talep eden bileşnleri..;

Barış ile birlikte özgürleşeceklerine inanıyor iseler ; bunun anti demokratik yasaları ardı ardına meclisten geçirmeye çalışan bir iktidarla mümkün olacağına inanıyorlar mı..?

Bireysel ve düşünce özgürlüklerini sınırlamaya ve ortadan kaldırmaya çalışan tek adam vesayeti ile gelecek olan barışın dertlere murad olacağına inanıyorlar mı..?

Bir yandan üzerilerine bomba yağdıran ve Kürt çocuklarını katleden bir zihniyetin, diğer yandan barış adı altında yürüttüğü sürecin samimiyetine inanıyorlar mı..?

Her seçim öncesi sürecin canlandırılıyor ve ilerleme kaydediliyor görüntüsü, AKP nin algı mühendisliği çalışmasının bir doğal süreci değil midir..?

Onurlu ve sürdürülebilir bir barışa yine onurlu ve şeffaf bir süreçle yürümek gerekmez mi..?

Sürecin başını çeken ve yönlendiren aktörlerin, otoriter ve baskıcı anlayışın temsilcileri olduğu gerçeği ortadayken, bu kapalı kapılar ardında yürütülmeye ve içinde güven,samimiyet ve şeffaflıktan eser taşımayan sürecin kalıcı onurlu bir barışı getireceğine inanıyor musunuz..?

Giderek demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaşan bir yönetimle gelecek barışın gerek Kürt halkına gerekse diğer halklara huzur,barış,kardeşlik ve mutluluk getireceğine inanıyor musunuz..?

Giderek bir güvenlik devletine dönüşen, polis şiddetinin insanları genç yaşlarında tabutladığı ve sesini çıkaranın derdest edilmesi için yasalar çıkarıldığı bir iktidar anlayışı ile varılacak barış kalıcı bir barış için güvence verebilir mi..?




Bilinmesi gereken şey barış için bu ülkenin kaybedecek tek bir dakikasının bile olmadığı gerçeğidir..




Ve bu gerçeğe samimi olarak inananların yapacağı tek ve en acil tutum ve davranış ; ülkenin bir an önce şeffaf bir demokrasiye tüm kurum ve kuralları ile dört elle sarılarak, ülkeyi demokratik özgürlükçü zemine süratle taşıma aciliyetine inanmaları ve bunun gereğini yerine getirmek olacaktır..!

Kalıcı eşit ve onurlu bir barış, unutulmasın ki ; demokratik bir yapıyı kurmadan asla gerçekleşmeyecek ve taraflar satranç tahtasında dans ederek, birbirlerine zaman kazandırmaya ve kandırmaya devam edeceklerdir..!

Kürtler ve Kürt siyasetinin temsilcileri ve kanaat önderleri ve halkı gerçekten onurlu ve kalıcı bir barışı canı gönülden istiyor ise yapmaları gereken tek bir şey var..; O da ülkenin öncelikli olarak demokratikleşmesi için çaba göstermeleri ve bunu talep ettiklerini ve istediklerini muhataplarına dayatmaları gerektiğine mecbur olduklarını bilmeleri gereğidir..




Demokrasi ve demokratikleşme ülkeye egemen olmadan gelecek olan barış , halkların barışından ziyade despotik liderlerin tepeden inmeci ve dayatmacı barışı olacaktır..! Bu barıştan da ne ülkeye ne de bu ülkenin halklarına hayırlı sonuçlar getirmeyecek ve hiç bir derde murad olmayacağı gibi korkarım ki eskisinden de büyük sorunları karşımıza çıkaracaktır..!




Selam ve sevgilerimle..