URFA'DA SİYASET KIZIŞIYOR!

15 Şubat 2019 02:07

AK Parti'den aday gösterilmeyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin, çatı adayı Sabahattin Cevheri ile hareket ederek Saadet'ten Eyyübiye adayı olacağa benziyor. 
AK Parti'den aday gösterilmeyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin, çatı adayı Sabahattin Cevheri ile hareket ederek Saadet'ten Eyyübiye adayı olacağa benziyor.


Cevheri'nin bugün Ekinci'ye yaptığı ziyaret bu iddiayı güçlendirirken, Ekinci'nin "Üstlenmemiz gereken role razıyız" demesi iddialara neredeyse kesinlik kazandırdı.
Şanlıurfa'da siyaset arenasında sular daha da ısındı.

Büyükşehir Belediyesi için çatı adayı olarak seçmenin karşısına çıkan AK Parti eski milletvekili Sabahattin Cevheri, merkez ilçelerde tecrübeli bir ismi ekibine katmak için bugün sürpriz bir hamle yaptı ve AK Parti'den aday gösterilmeyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'yi ziyaret etti.

Cevheri'nin bu ziyareti, Ekinci ile ilgili kulis iddialarını doğruladı.

Listesinde yer almayışının ardından Ankara dönüşü konvoylarla karşılanan ve yaptığı ilk açıklamasında "Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler” sözleri nedeniyle Ekinci'nin adı kulislerde sıklıkla anılıyordu. Bu ziyaretle beraber kulisteki iddialar da doğrulanmış oldu. Ekinci çatı ile hareket edeceğini kanıtlar nitelikte bir de açıklama yaptı.



EKİNCİ'DEN İLK AÇIKLAMA





Ziyarete dair Ekinci "Eski Milletvekili’miz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sn Sabahattin Cevheri bizleri ziyaret ettiler. Güzel Urfa’mızı konuştuk.Yaşadığımız şehre olan aidiyet duygumuzun çizeceği yola, biçeceği role hep razı olduk, bundan sonra da üstlenmemiz gereken role razıyız..." ifadelerini kullandı.

Taraflar henüz resmi olarak adaylık açıklamasında bulunmasa da Ekinci'nin paylaşımı çatıdan aday olacağının kanıtı olarak yorumlandı.

Ekinci'nin Saadet Partisi'nden seçime gireceği tahmin ediliyor.

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK/AJANS URFA