HDP'nin Yürüşüne İzin Verilmedi

14 Şubat 2019 07:00

ŞANLIURFA’da aralarında HDP’li milletvekilleri bulunduğu grubun açlık grevindeki Leyla Güven’e destek vermek amacıyla planlanan yürüyüşe polis ve jandarma ekiplerince izin verilmedi. 
Şanlıurfa’da aralarında HDP’li milletvekilleri bulunduğu grubun açlık grevindeki Leyla Güven’e destek vermek amacıyla planlanan yürüyüşe polis ve jandarma ekiplerince izin verilmedi.


İmralı’da ömür boyu hapis cezasına çaptırılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit uygulandığı gerekçesiyle açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için "100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla bölgenin 15 kentinde yapılması planlanan yürüyüşlere izin verilmedi.

Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a gitmeyi hazırlanan ve aralarında HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin’in bulunduğu grup Birecik ilçesinde toplandı. Burada toplanan grup, polisin Şanlıurfa Valiliğince kent genelinde 15 günlük süreyle gösteri ve yürüyüşün yasaklandığı bildirilmesi üzerine grup dağıldı.

HDP’li vekiller, bu kez Suruç ilçesine geçerek, burada toplanan kalabalıkla birlikte yürüyüş yapmak istedi ancak bu kez de jandarma ekipleri, yürüyüşe aynı gerekçeyle izin vermedi.

Suruç’tan Şanlıurfa’ya hareket eden HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, HDP binasına geçerek partililerle bir araya geldi.





Yürüyüş için toplanan grupla parti binasında görüşen HDP’li vekiller için polis parti binası çevresinde TOMA ve zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi aldı. Ekipler kent merkezinde de planlanan yürüyüşe izin vermedi.

AJANS URFA