O Olayla İlgili 4 Kişi Tutuklandı

01 Ekim 2018 21:40

Şanlıurfa'da, Mahmut ile Mesut Dağ kardeşlerin silahlı kavgada öldürülmesinin ardından Suriyelilere yönelik sosyal medyadan provokasyon çağrısı yaptığı ve iş yerlerine zarar verdiği gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 34 kişi s 
Şanlıurfa'da, Mahmut ile Mesut Dağ kardeşlerin silahlı kavgada öldürülmesinin ardından Suriyelilere yönelik sosyal medyadan provokasyon çağrısı yaptığı ve iş yerlerine zarar verdiği gerekçesiyle adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 34 kişi serbest bırakıldı.


Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.
Geçen Perşembe günü Osmanlı Mahallesi'nde birbirine komşu olan Türk ve Suriyeli iki ailenin çocuk kavgasına büyüklerin karışması sonucu 2 kardeş hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Ölümlü sonuçlanan kavganın ardından kentte Suriyeli gerginliği yaşandı. Sosyal medyada provokatif çağrılar yaparken, çok sayıda Suriyeli esnafın da işyeri taşlandı, Haşimiye Meydanı ve Atatürk Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede toplanan yüzlerce kişi, 'Suriyeli istemiyoruz' diyerek eylem yaptı.

Suriyelilerin iş yerlerine zarar veren 30 kişi ve sosyal medya paylaşımları ile halkı provoke eden 15 kişi daha gözaltına alındı. Cinayetin ardından gözaltına alınanların sayısı, 53'e çıktı. Kent merkezindeki gerginlik, polisin müdahalesiyle sonlandırılırken, gözaltındaki 53 kişi ise sorguya alındı.

Sorgusu tamamlanan ve aralarında 7 çocuğun da bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan şüphelilerden 4'ü tutuklanırken 10'u adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dün gece devam eden mahkemede ise 24 şüphelinin daha serbest bırakıldığı öğrenildi.

Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

AJANS URFA