CEVHERİ URFAPRESS'E KONUŞTU

10 Ağustos 2018 00:09

AK Parti Milletvekili M.Ali Cevheri URFAPRESS.NET muhabiri Necdet Karadeniz'e konuştu. 
AK Parti Milletvekili M.Ali Cevheri URFAPRESS.NET muhabiri Necdet Karadeniz'e konuştu.



MEHMET ALİ CEVHERİ: URFALILAR’A TEŞEKKÜR EDERİM.


MEHMET ALİ CEVHERİ: ÜLKEME, URALILAR’A, URFA’YA SUNDUĞUM HER HİZMET HELALİ HOŞ OLSUN.


N.K: 27.Dönem AKP Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ile beraberiz. Urfapress ailesi olarak kendisine başarılar dileriz. Dün gece üçlere kadar yasa çıkarmaya uğraşan vekiller sabah onda gene buradalar. Tebrik ederim gerçekten. Urfa için ne düşünüyorsunuz?
M.A. C: Teşekkür ederim. Bu seçim ile Türkiye yeni bir döneme girdi. Yirmi altı olan bakanlık sayımız on altıya düştü. Bakanlıklar ile ilgili komisyonlar oluşturuluyor. Yeni atamalar oluşuyor. Bakanlıklar birleşiyor. Bizler Urfa’nın verdiği destekle geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Urfa Türkiye’nin en genç ili. Urfa ‘ya hizmet için birçok bakanlıkta projelerimiz hala devam ediyor. Dün Dedaş ile uzun bir toplantı halindeydik. Urfa’nın önemli konularından biridir enerji bildiğiniz üzere. Artık altyapı elektrik noktasında yetersizdir. GAP ‘da elektrik sulama için hayati önem taşıyor. Bunun için çalıştık. Hazine Bakanlığının kalemi haline getrdik. Birecik daha az ödeyecek. Adıyaman %100 öderken Urfa daha az ödeyecek. Bunu yapmalıydık. Çünkü çok büyük bir üretim potansiyelimiz var. Eğer sulama olmasa bu potansiyeli yakalamamız mümkün değil. Bölge bu sene kuraktı. Çiftçiler için gerekli noktalarla temas halindeydik. Ve bakanlar kurulu kararı çıktı. Ayda bir araya gelip genel değerlendirme toplantıları yapacağız. Taşımalı eğitim sorunu çözmek için büyük bir ödenek daha aldım. Öğretmen evi temelleri, öğrenci pansiyonlarının temeli atılıyor. Bunlar Urfa için çok önemli. 1 katrilyonluk eğitim yatırımı yaptık. Derslik sayısı arttırdık. Halen 3 bin dersliğe ihtiyaç var. Bu bitince bir ilki gerçekleştireceğiz. Burada Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ciddi teşekkürlerimiz var. Hastanelerimiz gene öyle. Bir otel lükslüğünde hizmet veriyor. Araziye dair sıkıntılar giderildikten sonra modern hastanesi olmayan ilçemiz kalmayacak. Suruç, Urfa –Adıyaman yolu inşaat halinde. Viranşehir –Siverek arası yatırım programına alındı. Demiryolunda proje ihalemiz alındı. Besi organize büyük oranda bitti. Gıda organize de bitince büyük önem taşıyacak. Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen ülkeler bile şu an bizimle yürümek için çabalıyorlar. Hollanda’nın tekrar diplomatik ilişkiler içine girmesi siyasal istikrarımızın ürünüdür. Tüm bunların sonunda Urfa iyicene bölgenin yıldızı haline gelecektir. Urfa’nın kaynakları Urfalıda kalacaktır. İstihdam arttırılmalı. Urfa bunu hak ediyor. Turizm açısından yine çok önemli bir yeri var Urfa’nın. Gerek Dergâh, gerek Göbekli Tepe, gerek Balıklı Göl dünyanın hiçbir yerinde yo. Saklı Cennet Halfeti, Hilvan, Bozova, Harran çok önemli turistik kaynak. Bunların değerlendirilmesi iyi bir hizmetle olur. Çarşı ve hanlar doğallıkları korunarak restore edildi. Daha da devam edecek hizmetlerimiz. Keşke Büyük Yol açılmasıydı, 12 Eylül Caddesi olmasıydı. Oradaki tarihi eserler korunsaydı. Ulaşım problemini çözerdik bir şekilde.
N.K: Meclis tatile giriyor ama siz hep çalışıyorsunuz. Kapı gene dolu. Ben daha fazla vaktinizi almadan Urfalılara mesajınızı iletip sizi çalışmalarınızla yalnız bırakalım.
M.A. C: Teşekkür ederim herkese. Urfa’ya ve Urfalılara sunduğum her hizmet helali hoş olsun. Her gün buraya daha fazla nasıl yardımcı olabilirim diye geliyorum. Allah bana güç verirse, milletim isterse hizmet etmeye devam etmek isterim elbette. Sizlere de teşekkür ederiz. Milletimizle aramızda bir köprü olduğunuz için, seslerimizi birbirimize duyurduğunuz için.
N.K: Teşekkür ederiz.
M.A. C: Ben teşekkür ederim.

URFAPRESS.NET
URFAPRESS.COM