Urfa'da Aileler Tepki İçin Toplandı

06 Temmuz 2018 02:22

Şanlıurfa'da birbirlerine komşu 4 kadın yanlarına diğer komşularını da alıp çocuk istismarını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. 
Şanlıurfa'da birbirlerine komşu 4 kadın yanlarına diğer komşularını da alıp çocuk istismarını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.


Türkiye'nin dört bir yanından çocuk istismarına tepkiler yükseliyor.

Öldürülen Leyla Aydemir ve Eylül Yağlıkara için yurdun dört bir yanında protestolar düzenlenirken, Şanlıurfa'da da kadınlar konuya duyarsız kalmadı. Hiçbir sendika veya dernek üyeliği bulunmayan anne İpek Doğan Süslü, yanına komşuları ve çocuklarını alarak Ali Şelli Parkı yanında çocuk istismarına karşı basın açıklaması düzenledi. Ellerinde dövizler taşıyan grup bir süre "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır, çocuk susar sen susma" sloganları attı.







Bir anne olarak yaşanan çocuk ölümleri ve istismarlarına karşı sessiz kalamadığını belirten Süslü "Son yıllarda hepimizin bildiği gibi çocuk istismarı ve tecavüz oranları ciddi bir şekilde artış göstermiştir. Türkiye’de her 3 çocuktan biri cinsel istismara maruz kalmaktadır. Bir anne bireyi olarak bu olaya sessiz kalmamız elbette ki beklenemezdi. Sesimizi duyurmamız bir elzemdir. Devletimizin de elbette ki bu olaylar karşısında susmayacağını biliyoruz. Bu vahşilerin, bu canilerin başka masum ve günahsız çocuklarımıza ve çocuk bedenlerine dokunulmasına izin vermemeliyiz. Şiddete uğrayan her can için sesleniyoruz. Çocuklarımızın hayal dünyasına ve tenine dokunulmasın. Anaların, babaların, kardeşlerin yüreği yanmasın. Allah sabır versinler ile geçiştirmeyelim. Tecavüzün, kadına şiddetin, hayvana zulmün affı yok, olmasında. Toprak utandı p minik bedenleri almaktan, dünya utandı ama onların o sapkın ve pislik düşünceleri bitmedi. Çocuğa ve kadına yapılan her türlü şiddete, tacize, tecavüze artık bir son verilsin istiyoruz. Unutmayalım ki vatanı korumak, çocukları korumakla başlar"dedi.





Grup açıklamanın ardından dağıldı.

AJANS URFA