Suriyeliler Urfa'lıları Dolandırdı!

04 Mart 2018 00:04

Şanlıurfa'da dört kişiyi sahte altın satarak 225 bin lira dolandıran Suriye uyruklu 6 kişi yakalandı.  
Şanlıurfa'da dört kişiyi sahte altın satarak 225 bin lira dolandıran Suriye uyruklu 6 kişi yakalandı.


Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 412 sahte altın ile şüpheli şahıslara ait 2 adet telefon, 2 bin 400 dolar ve 100 lira ele geçirildi.


Şanlıurfa'da meydana gelen dolandırıcılık olayında vatandaşlar, çeşitli tarihlerde telefonla görüştükleri Suriye uyruklu H.A.A - M.M.E.M- H. A.M.- A. E.H-Z.M- ve M.H'den altın almak için Şanlıurfa'ya geldi. Kendilerine numune olarak gösterilen altını kuyumcuya götürüp, bozdurdu. Altının hem gerçek hem de ucuz olduğunu gören müştekilerin Suriyelilerden yanlarında diğer altınları da istedi.

Suriyeli şüpheli şahıslar yanlarındaki, üzerinde erkek, kadın ve aslan figürleri ile Osmanlı tuğrası bulunan altınları vatandaşlara sattı. Altınları aldıktan sonra bozdurmak için kuyumcunun yolunu tutan mağdurlar sahte olduklarını öğrenince polise başvurdu.



Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube ekipleri, kimliklerini tespit ettiği H.A.A - M.M.E.M- H. A.M.- A. E.H ve Z.M:'nin kaldıkları eve operasyon düzenledi. Şüpheliler gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ise siyah bir çorap içerisinde ile şüpheli şahıslara ait 412 adet sahte altın, 2 adet telefon, 2 bin 400 dolar ve 100 lira ele geçirildi,

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen toplamda 5 şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AJANS URFA