"BAZEN AÇ YATIYORUZ..!"

19 Şubat 2018 14:14

Çaresiz bir Annenin feryadı..! 
Şanlıurfa'da trafik kazasında eşini kaybeden ve kızıyla yaralı olarak kurtulan 4 çocuk annesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle yardıma muhtaç olduklarını belirterek "Lütfen bize sahip çıkın. Bu çocukları okutmama yardımcı olun" dedi.


Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Akbayır Mahallesi'nde oturan 5 kişilik aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Eşini 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini belirten 32 yaşındaki Cemile A., o kazadan kucağında 1 yaşındaki kızıyla yaralı olarak kurtuldu. Üstelik kazada kızının gözüne cam parçası saplandı.



"DİLENCİ GİBİ HİSSEDİYORUM"

O günden bu yana gözündeki yara nedeniyle kızının hala bazı geceler acıdan uyuyamadığını belirten anne Cemile A., "Benim kazadan sonra sağlık problemlerim başladı. Tanıdıkların, hayır sahiplerinin verdikleriyle idare etmeye çalışıyorum. Ama yürümüyor. Bazen çocuklarla aç yattığımız oluyor. Kaç kez elektrik, su faturalarını veremediğim için tanıdıklardan para istemenin ruhumda yaratığı acıyı Allah biliyor. Aza kanaat ettim. Zaruri ihtiyaçlar için tanıdıklarımdan para istediğimde, kendimi dilenci konumunda hissediyorum" diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi.



BİR ANNENİN YARDIM ÇAĞRISI

Evin geçimini ise okula gitmesi gerekirken fırına giden 13 yaşındaki oğlunun sağladığını anlatan çaresiz kadın, çocuklarının okutulmasını ve kendilerine yardım elinin uzatılmasını istedi. Cemile A. hayırseverlere " Lütfen bize sahip çıkın. Bu çocukları okutmama yardımcı olun. Üç yaşındaki kızım Adile
bazen sabaha kadar uyumuyor gözündeki cam için. Önce Allah’a sonra size emanetiz. Ateş düştüğü yeri yakar. Mağduriyetimi ve ne kadar çaresiz bir durumda olduğumu gelin görün" diyerek seslendi.



ÇOCUKLAR YARDIM BEKLİYOR

Fırında çalışan çocuk ise, "Okula gidemiyorum, fırına gidiyorum. Annem çok hasta, doktora gidecek paramız yok. Bize biraz yardım edin" dedi.

Aysel ÖZDEMİR-Bilal KAPLAN/AJANS URFA