AKTAŞOĞLU'ndan Anlamlı Önerge

18 Ocak 2018 05:35

Yaşanan intiharların büyük çoğunluğunun uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili olduğunu bildiren Aktaşoğlu...VİDEOLU  

Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Şanlıurfa’da son zamanlarda artan intihar vakalarının araştırılması için bir önerge verildi. Verilen önerge ile ilgili konuşan Yusuf Aktaşoğlu, intiharlarda uyuşturucunun etkisinin büyük olduğunu belirterek, “Bu intiharların sosyolojik, ahlaki, ekonomik birçok boyutuyla ortaya koyulup, yetkili kurumlarla koordinasyon içinde bu vakaların önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantılarının 3. birleşimi bugün yapıldı. Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç Başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ilk olarak Kent Konseyinden gelen rapor meclise sunulurken, daha sonra ise komisyonlara sevk edilecek önergelere geçildi.


‘PEYGAMBERLER ŞEHRİNİN KİMYASINA UYMUYOR’
Birleşimde verilen önergeler ilgili komisyonlara sevk edilirken, intiharlar konusunda verilen önerge dikkat çekti. Özellikle son zamanlarda artan intiharların nedenlerinin araştırılması için sunulan önerge ile ilgili olarak Ajans Urfa'ya konuşan AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, intiharların toplumsal bir mesele olduğuna değindi. Bu sorunun çözümü noktasında ciddi çalışmaların olacağını aktaran Aktaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde intiharlarda çok ciddi bir artış bulunmakta. Bizler de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak, bu intiharları gündeme getirip, komisyonun üzerinde bir çalışma yapıp, ilimize yakışmayan bir hayat şeklinin bir an önce durdurulması için, önlemlerin alınması için çalışma yapmak üzere bu konuyla ilgili önerge verdik. Peygamberler şehri olarak bilinen bu şehrimizin intiharlarla anılması ilimizin kimyasına da uymamakta. Bu intiharların sosyolojik, ahlaki, ekonomik birçok boyutuyla ortaya koyulup, yetkili kurumlarla koordinasyon içinde bu vakaların önüne geçilmesini istiyoruz. Bu konuda ciddi bir çalışma olacaktır, komisyon üyeleri kolluk kuvvetleriyle, sağlık birimleri ve birçok kurumla irtibata geçip. Şanlıurfa’da özellikle son zamanlarda artan kadın intiharları, genç intiharları bizleri üzmektedir. Toplumsal bir mesele, toplumun bütün katmanlarının bu sorun üzerinde çareler düşünmesi lazım.”


‘UYUŞTURUCU, İNTİHAR SEBEBİ’
Yaşanan intiharların büyük çoğunluğunun uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili olduğunu bildiren Aktaşoğlu, “Tabi bu intiharların büyük çoğunluğu uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ile ilgili bir mesele. Bugün mecliste de uyuşturucu ile mücadele konusunda bir komisyon kuruldu. İnşallah intihar vakalarının sebeplerinden en büyüğü olan uyuşturucu ile mücadelede de çok etkin çalışmayı düşünüyoruz. Uyuşturucu ile mücadelenin de etkisiyle Şanlıurfa’da intihar vakalarının da bir şekilde düşmesi olacaktır ve inşallah tamamen silinmesini temenni ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.


UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU KURULDU
Öte yandan mecliste uyuşturucu ile mücadele konusunda geçici bir komisyon kuruldu. İlk etapta 3 aylık bir çalışma yapacak olan komisyonda yer alan isimler ise şu şekilde: Ahmet Hamdi İnan, Cumali Karavar, Mahmut Gündoğdu, Yusuf Aktaşoğlu, İbrahim Ekinci, Bozan Karayılan ve Halil Akbaş. İsimlerin belirlenmesinin ardından meclisin bugünkü toplantısı sonra erdi.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA