Kurban Bayramı Kaç Gün Sürecek

29 Temmuz 2017 00:50

Kurban Bayramı ne zaman,kaç gün ve ne kadar sürecek.İşte cevabı; 

2017 Kurban Bayramı tarihi için araştırmalar günler öncesinden başladı. Tatil planı yapacak olan ve kurban ibadetini hakkıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, hem Kurban Bayramı tarihini hem de tatil sürecini merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı bu yıl ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

2017 Kurban Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün olacak


Kurban Bayramı için sayılı gün kaldı, hazırlıklar hız kazandı. Tüm İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan ve Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan Kurban Bayramı bu yıl eylül ayı içerisinde idrak edilecek. Yılın 2. dini bayramı olan bu özel gün, tatil yapmak isteyenler için de büyük bir fırsat oluyor. Bu nedenle hem dini vecibelerini yerine getirecek olanlar hem de tatil planını Kurban Bayramı’na saklayan vatandaşlar, tarih araştırması yapıyor. Peki 2017 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı tarihi kesin olarak belli oldu. Buna göre;

31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)

1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)

2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)

3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)

4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene 30 Ağustos resmi tatil olması sebebiyle 31 Ağustos Arefe gününün de resmi tatil olması bekleniyor. Bu nedenle toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.