BALAK'IN ADI O CADDEYE VERİLDİ

21 Nisan 2017 06:44

Geçtiğimiz günlerde vefat eden,Urfa'lı büyük usta,şair,bestekar,Türkülerin Hocası Abdullah BALAK'ın ismi bir caddeye verildi ve balmumu heykeli yapılacak. VİDEO İZLE  
Geçtiğimiz günlerde vefat eden,Urfa'lı büyük usta,şair,bestekar,Türkülerin Hocası Abdullah BALAK'ın ismi bir caddeye verildi ve balmumu heykeli yapılacak.

79 yaşında hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Şanlıurfalı bestekar Abdullah Balak'ın balmumu heykeli yapılacak ve bir caddeye adı verilecek.


Şanlıurfalı bestekar Abdullah Balak'ın ismi memleketinde ölümsüzleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı 4. birleşiminde vefa örneği göstererek önemli kararlar aldı. Meclis, Tandoğan Caddesinin adını Abdullah Balak caddesi olarak değiştirilmesi ve Müzik Müzesine Balmumu heykelinin yapılması kararını aldı.



Abdullah Balak Kimdir?

Şanlıurfa'nın en önemli, en ünlü müzisyenlerinden biri olan Abdullah Balak, 1938 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Harran Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Türk Makam Müziği ve Osmanlı Müziği konusunda çalışmalarda bulundu. En önemli Şanlıurfa türkülerini besteledi, hayata geçirdi. İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel, Mahmut Tuncer, Selahattin Alpay ve Seyfettin Sucu gibi sanatçılara çok sayıda türkü yaptı. 25 Şubat 2017 tarihinde hayata gözlerini yumdu.



Abdullah Balak'ın eserleri

Felek sen ne feleksen
Dağıdır yar dağıdır.
Çağırdım bağ içinde
Öz yurdum Urfa'da garibem
Bülbül
Urfalıdır benim yar
Türkmendim rışvan oldum
Kardaş dala konaram
Seherden uyanasan
Yarımın adı yaşar
Urfanın altı bağlar
Başında yazma var
Fadile
Bülbül
Ceylan
Bala ceylan
Eyübün sabrı gelini
Uykumdan seher uyandım
Ah yar elinden
Bülbülün bitmez çilesi
Pencere bizde taka
Urfa nın yolu bağdır
Eminem
Haticem
Cemilem
Baba ben dervişmiyem
Ben sıkmalı al isterim
Endim kuyun dibine

AJANS URFA